Käyttäjän harrastelija kirjoittamat vastaukset
-
Ärjänsaari on nykyisin aika pienen kävijämäärän nautittavana. Saari on monen kilometrin etäisyydellä mantereesta, joten nykymallilla puuston hyödyntäminen on hankalaa.
metsän osittainen uudistaminen ei mielestäni vie saaren viehättävyyttä. Päin vastoin, uudistettu terhakka mäntytaimikko on ainakin omalle silmälle kaunista. Taimikko kuvastaa aina uuden elämän alkua.Lähellähän on toinen mahtava saari Manamansalon luoteen puolella.
Kuoston saari on pinta-alaltaan vähän isompi kuin Ärjä. mutta ei niin tunnettu.
Nähtävästi Kuoston saari on suureksi osaksi Metsähallituksen hallinnassa, joten se saa olla Oulujärven retkeilyalueena.Muistaakseni aikoinaan Kuostossa oli yksi talo ja etäisyys mantereelle on paljon lyhyempi kuin Ärjästä. Nyt siellä on pari laavua ja saaren halki menee monen kilometrin mittainen luontopolku.
Oulujärvellä alkoivat kelit mennä vesille.
UPM valitsi sen helpomman tien ja lopetti hakkuun enemmittä riitelyittä.Ulkomailtahan ne on tulleet ennenkin investoijat. Kemiin ja Kaakkois-Suomeen. Hidas hämäläinen tukehtuu pääoman puutteeseen.
EU:lta tuleva projektiraha on kovin byrokraattista – tai ei ole osaavia hakijoita. Mitähän ne mepitkin oikein tekevät?Kiinan mukaan tulo on roikkunut ilmassa. Kemi ympäristöineen on hyvä vaihtoehto. Kemijärven lakkautettu sellutehdas jätti hakkaamattomia metsiä ja satama on valmiina. Vapo ei osannut pelata oikein.
Odotin Kiinan tulevan Kuopion hankkeeseen, mutta ehkä tuo merisatama ratkaisi?
Kainuussa on 30 vuotta ollut valmis Oulujärven rannassa oleva tehdastontti sellu/biotehtaalle. Kainuun Liitto on ”herännyt” ja on kovasti etsinyt tehtaan paikkaa ympäri Kainuun pikkukuntia!Mikä kannattaa ja mikä ei, missä on kannatuksen raja?
Puhutaan, että moto tekee yli 10 metsurin työt. 500 m3 / vuoro isossa päätehakkuussa motolla, siihen pitäisi olla yli 10 metsuria.50 litran ensiharvennuksella moton vuorotulos saattaa olla 50 m3.
Siihen tarvitaan jatkä pätkän metsureita vain 5.Paljonko pitää 500 000 € maksan moton kuoletukseen tulla tulosta, jotta kannattaa + vielä kuskin ja mahdollisen apuhlön menot?
Paljonko pitää metsurin kulujen kuoletukseen tulla vuorossa kuutioita?
Kysymyksiä löytyy, mutta noissa seminaareissakaan harvoin on selkeää kustannuslaskelmaa todelliselle vertailulle.
Pöljästä päästä ajatellen alle 50 litran poistuma tulisi hoitaa miestyönä ja keveillä koneilla!
Ennen säännöstelyä Oulujärvi oli ainakin länsipäässä todellinen Järvi – isolla Jiillä. Säännöstelyn alettua muistaakseni 1956 jolloin Oulujärven voimalaitokset saatiin toimimaan.
Kaikki lapsuuden aikaiset upeat hiekkarannat, uimapaikat ja nuotta-apajat menivät lietteelle.
Koska Oulujärvi on matalarantainen, niin oli kovin orvon näköistä, kun veneet kekottivat lietteellä satojen metrien päässä rannasta.Oulujärven itäpäähän oli saastunut, koska Kajaani Oy:n sellutehdas työnsi jätteet suoraan järveen.
Ärjänsaaren hoitohakkuut ovat pieni juttu Oulujärven kokonaisuudessa.
UPM:llä ei ollut tarvetta alkaa riitelemään noin pienestä metsäkohteesta. Eihän Umpilla ole Kainuussa enää mitään jalostuslaitostakaan.Nämä Sinit ja kumppanit yrittivät vain jotakin näkyvyyttä, koska muutakaan ei oikein tunnu olevan.
Näistä joutavista ”mielenosoituksista”, joita pidän lähinnä töiden häiriköintinä, pitäisi ainakin urakoitsija saada korvausta.
Heille kysymys on yrityksen toiminnasta, velat on hoidettava ja leipääkin pitäisi saada perheelle.Puujaloillahan Suomi on ollut sotien jälkeenkin.
Metsäteollisuus tukeutuu alkutuotantoon jossa tulee kokonaisvaikutusta jalostuksen, palvelun ja ennen kaikkea viennin mukana.
Terveisiä vain AKT:lle, ettei ala sorkkimaan viennin eteen kapuloita.Sotakorvauksien vaikutus näkyi ehkä eniten raskaan metalliteollisuuden kehittymisellä. Sekin näkyy edelleen vaikka sen kokonaisvaikutus on vähentynyt. Energian tarve oli näiden kahden suuren ylös nostamiseksi suuri ja se vaati vesivoiman valjastamisen sekä myöhemmin ydinvoimaa.
Tavallaan Suomi kusi alleen metalliteollisuudessa paperikoneiden suurena valmitajana. Se osaltaan lisäsi myöhemmin paperin valmistuksessa kansainvälistä kilpailua.
Puukauppa saattaa lisääntyä, mutta mo:lle siitä ei taida olla lisähyötyä, koska kaksi suurinta metsäyhtiötä jakaa voittonsa maailman laajuisille omistajilleen. Pitäisi yrittää oikeasti miettiä kuinka metsäteollisuuden tuotto saataisiin kotimaahan.
Sama kokemus tyräleikkauksesta hemputtajan kanssa – paitsi naiskirurgilla ei onneksi ollut yskää eikä edes aivastanut – pallit vielä säilyi 🙂
Ainakin täällä sai ajan aika joustavasti, vuosi sitten tammikuussa.Kuukausihan siinä tuli luppoaikaa klapin teosta, koska antoivat ohjeen, ettei litran maitopurkkia painavampaa saanut 4 viikkon nostella.
Tämähän menee hauskaksi, mainiota!
Kyllä se kärry on poikaa, sen saa varmaankin poistoihin, joten saat pudottaa hinnasta sen 30 % pois – kuten muistakin vehkeistä!Juontokourassa käänntö on oleellinen vekslaamisen kannalta. Kun teet n. kuution kasoja vinottain ajo-uran varteen, niin siitä on käännöllä kiva napata kouran täysi kyytiin!
Hydr. työntövarsi on ok lisuke, kuten jätkä pätkät kertoikin.
Minulla on kauko-ohjattava vinssi kuormaajan puomilla. Tarvittaessa mainio, uutena maksoi n. 1,5 tonnia.
Syksyllä kärräsin tuulenkaatoja, tukkipuita tuli latvasta vedettynä kolmekin kerralla sieltä ojan takaa. Itse sai kävellä vierellä ja avittaa tarvittaessa.Kyllä sinä Metsäjaakko nuo välineet jaksat maksaa, kun et enää hommaa lisää niitä ruokkoja 🙂
Mehänpojan lainaus ja kommentti:
$”Riistasaaliista saadun lihan arvoksi arvioitiin noin 63 miljoonaa euroa” Tästä valtaosa koostuu hirvenlihan arvosta.
Kantorahatulot on esitetty ilman korjuukustannuksia, mutta metsästyksestä saadun saaliin arvoon sisältyvät myös kaikki metsästyksestä aiheutuneet kustannukset. Näin ilmeisesti haluttiin tilaston avulla saada metsästykselle ylikorostettua arvoa. $
* käsittääkseni kantorahatulot tulevat metsänomistajille ja korjuukustannukset laskuttaa korjuuyrittäjät. Ensiharvennuksilla korjuutulot / menot ylittävät kantorahatulot. Päätehakkuulla päinvastoin.
* metsästyksen saaliin arvo on taas nettotulos, koska siitä on vähennetty lainauksen mukaan metsästyskustannukset.
Eli metsästyksestä on pyritty saamaan todellinen tulos.
Metsästyksen kustannukset ovat lähinnä alan harrastajille tulevia kuluja. Tuloina ne kulut menevät taas yhteiskunnan toiminnan hyväksi; kauppa, liikenne ym…Tekisi kyllä antaa palautetta selvemmin, mutta nykyisin saa rasisttin leiman, kun yrittää puuttua yhteiskunnan epäkohtiin.
Tilannehan on noiden nimettömien maahantulijoiden suhteen ollut täysin järjetön! En ole käsittänyt sitä ollenkaan.Vedotaan kansainvälisiin sopimuksiin ja ollaan niin sosiaalisia ja kansainvälisiä.
Schengenin sopimus on allekirjoitettu, mutta ei siellä sanota, että rikolliset ja nimettömänä kuljeskelevat on otettava maahan avosylin.Vaan kulkijoilta on kysyttäessä löydyttävä nimi ja kansalaisuus. Lisäksi maa voi sulkea rajan, jos tilanne käy ylivoimaiseksi.
Positiivisena olen ymmärtänyt, että nyt maahantulijoilta on otettu sormenjäljet ja pyritty selvittämään todellinen avun tarve.Negatiisena asiana on, että edelleen maassa liikkuu nimettömiä ”pakolaisia” täysin vapaana.
Sama kyllä pätee näihin Baltian maiden rikollisiin, jotka varastelevat ihmisten taloja töikseen.