Käyttäjän Gla kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 11,359)
  • Gla Gla

    Koivu on tarkempi maalajista kuin kuusi. Pellot ovat usein täällä savea ja muualla turvemaata, joten jos sopivan kostea kasvupaikka kapillaarisessa maaperässä löytyy ilman edellisen polven juurikääpäriskiä, itse ainakin laittaisin kuusta. Muualla on tarve männylle ja koivulle, ja jos niistä aiheutuvat sorkkaeläintorjunnat voi kuusella välttää, ilman muuta niin. Sekapuustoa pitäisi saada, eikä se ole pellon heinikossa ilman istutusta ollenkaan varmaa. Mutta esim. 30% koivua tai mäntyä on helpompi ruiskuttaa kuin 100%.

     

    Gla Gla

    Tikun ja Takun lajityypillistä elämää en tunne, mutta onhan meikäläinen orava yksi pahimmista pesärosvoista. Linnunpöntöissäkin pitää olla hyvät rakenteet, ettei orava pääse vierailulle. Siten muiden oravalajien sekaravinto ei pitäisi tulla yllätyksenä ainakaan täällä kenellekään.

     

    Gla Gla

    AJ: ”Mitkä olivat Gla tiivistetysti Täktom-sarjan johtopäätökset?”

    Kirjoitin pitkän viestin, jätin sen kesken ja tein välillä muita hommia. Tietysti viesti hävisi. Mutta todella tiivistetysti prosessi on hidas, kun kukaan ei halua joutua vastuuseen yhtään mistään. Oma tulkintani on se, että osaamisessakin on puutteita, kun hanketta vetää vapaaehtoiset. Syyllistää en voi, päinvastoin, kun byrokratiaviidakkoon joku suostuu lähtemään. Kannattaa kuunnella ohjelmasarja. Luonto-ohjelmista poiketen puheenvuoron saa joku muukin kuin luontoväki.

    Metsäradion motto: Metsäradiossa puhutaan retkeilystä, kalastuksesta ja suomalaisesta luonnosta. Ei siis enää metsätaloudesta.”

    Juu, luonto- ja retkeilyradio tuo nykyään on.

    Gla Gla

    Tämäkään ei tullut oravatutkimuksessa yllätyksenä:

    ”Selvittämättä on esimerkiksi kuinka laajalle metsästämis­käyttäytyminen oravissa on levinnyt, miten metsästämis­taipumus siirtyy ylisukupolvisesti ja miten käytös vaikuttaa ekologisiin prosesseihin. Tutkimuksia on määrä jatkaa kesällä 2025,”

    Hyvin ovat tutkijat osanneet työnsä, kun uutiskynnys ylittyy Suomessa ja määrärahat jatkoon hankittuna.

     

    Gla Gla

    Entä kun hirvet syövät männikön harvaksi, eikä rungot karsiudu ajoissa? Tai puusto jostain muusta syystä jää harvaksi.

    Toki silloin kun kaikki onnistuu, pystykarsinta on turhaa. Mutta kenellä kasvatus aina onnistuu muualla kuin keskustelupalstalla.

     

    Gla Gla

    Suorittava: ”Metsän kannalta oikea-aikainen raivaus olisi tuottanut pystykarsintaan verrattuna moninkertaisen hyödyn. Puut olisivat kasvaneet paremmin ja harventaja olisi voinut tehdä parempia valintoja.”

    Varmasti näin, mutta tarina ei kerro miksi tilanteeseen päädyttiin. Oliko karsinta tehty edellisen omistajan aikana, jolloin alikasvos ei haitannut ja seuraava omistaja ei ymmärtänyt ennakkoraivauksen merkitystä tai halusi siirtää sen kulut ostajalle.

    ”Pystykarsinnasta käytettiin jo yli 35 vuotta sitten nimitystä ”petoskarsinta”.  Monessa tapauksessa työmuoto osoittautui nimensä veroiseksi ja viimeisten tietojen mukaan jopa täysin turhaksi toimenpiteeksi….mutta aikansa kutakin.”

    Tämäkin pitää varmasti paikkaansa. Silti pystykarsinnalla saadaan varmasti oikeissa kohteissa leimikkoon lisää kiinnostavuutta ja ehkä jopa tukin määrää lisättyä. Ei toisaalla tehtyä turhaa työtä pidä käyttää arvioinnin mittarina.

     

    Gla Gla

    Minulta pyydetään 5 euroa artikkelin lukemisesta.

    Matti mainittu Metsäradion Täktom- sarjassa, jossa kerrotaan hankolaisen ojan kuormituksen vähentämisprosessin vaikeuksista.

    https://areena.yle.fi/podcastit/1-2742726

     

    Gla Gla

    Näin juuri, ostaja hinnoittelee palstan ja jos tämän jälkeen alkaa toiselta sopimuskumppanilta tulla reunaehtoja hakkuuseen, päästään herkästi ristiriitatilanteeseen.

    Otsikon kysymykseen: On. Monta kertaa ehtii muoti muuttua, kun nuori mänty järeytyy. Toistaiseksi perusasioissa ei mikään ole muuttunut eli

    A. Puuston pitää kasvaa hyvin

    B. Korjuukelpoisuus pitää olla kunnossa

    C. Laadukas tavara kiinnostaa ostajia.

    Myyjän asia on päättää keinoista, joilla nämä tavoitteet toteutuvat.

     

    Gla Gla

    Tuosta kaksi muuta edelllisen jälkeen julkaistuna:

    https://areena.yle.fi/podcastit/1-2143340

    Ei mitään varsinaisesti uutta ja mullistavaa, mutta ihan hyvää aliarvostettujen perusasioiden kertausta.

     

    Gla Gla

    Areenasta voi kuunnella Minna Pyykön ohjelmasarjaa Maaperän marraskuu. Kolme jaksoa, joista tässä ensimmäinen:

    https://areena.yle.fi/podcastit/1-72065468

     

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 11,359)