Käyttäjän Gla kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 11,359)
  • Gla Gla

    Nyt löytyi eurotkin korvausten suuruuden määrittelyyn, VnA riistavahingoista. Maastotarkastusohje löytyy toisaalta, vaikka liitteessä on osin samoja asioita.

    Jos laskuri ei ole enää olemassa, pitäisi kaavat laittaa exceliin. Sen verran monimutkainen laskenta on. Onneksi ei ole ajankohtainen itsellä.

    Joku kaipaili Viron mallia korvauksiin. Max. korvaus 100 €/ha ei lämmitä, kun taimikko on syöty ja sekin vain, jos ei ole metsästetty tavoitteen mukaan. Miten tavoite on asetettu, se onkin toinen asia.

     

    Gla Gla

    Kirjanpainajakeskustelussa tuli puheeksi hirvituhojen korvaaminen. Tätä laskuria, joka ei taida koskaan olla ollut toimiva, ei taida enää olla?

    Gla Gla

    Kyllä. Minusta periaatteessa kuka tahansa metsästäjä voi hankkia itselleen valvojan pätevyyden. Sitä en tiedä, onko maanomistajalla oikeutta tiedustella metsästäjän lupia. Vuokraajahan ei voi tuntea kaikkia paikallisen seuran jäseniä saati vieraskorttilaisia eli voiko metsästyksen luvallisuutta itse millään kontrolloida.

     

    Gla Gla

    ”Onkohan niin, että meissä lähes jokaisessa palstalaisessa asuukin pieni Danny!”

    Onneksi ei kaikissa.

     

    Gla Gla

    Jätetäänkö turot veteen vai nostetaanko myöhemmin ylös? Eli onko satoja kuusia luvallista dumpata veteen kalastajien riesaksi. Tuohon kun uistin tai verkko osuu, menetys on varmaa.

    https://yle.fi/a/74-20134503

     

    Gla Gla

    Riistahallintolaki 23 pykälä:

    Metsästyksenvalvojan tehtävät ja oikeudet

    Metsästyksenvalvojan tehtävänä on seurata metsästyksen ja riistanhoidon lainmukaisuutta toiminta-alueellaan ja ilmoittaa tarvittaessa havainnoistaan metsästyslain noudattamisen valvonnasta vastaaville viranomaisille, Suomen riistakeskukselle, metsästysoikeuden haltijoille ja metsästysoikeuden omistajille sekä tässä tarkoituksessa toimia poliisin ja muiden viranomaisten apuna.

    Metsästyksenvalvojalla on tehtäväänsä suorittaessaan oikeus tarkastaa metsästäjän henkilöllisyys, metsästysoikeus, riistanhoitomaksun suorittaminen ja ampumakokeen suorittaminen. Metsästyksenvalvojalla on lisäksi oikeus tarkistaa pyyntivälineet ja menetelmät.

    Metsästyksenvalvojalla on velvollisuus esittää todistus oikeudestaan toimia metsästyksenvalvojana sitä pyydettäessä.

    Gla Gla

    Minua ei kiinnosta tukkiprosentti, vaan tukin määrä.

     

    Gla Gla

    Nostokoukku: ”Lähtökohta on se, että metsästäjä on aina rikollisissa puuhissa, kunnes toisin todistetaan. ”

    Miten tuo lähtökohta ilmenee? Lain mukaan tarkastajan pitää kertoa epäilystä ja jos sellaista ei ole, tarkastustakaan ei voi tehdä.

    Tarkastajia koskevan lain 4 pykälä:

    Erävalvontaan kuuluvat tehtävät on suoritettava asiallisesti, puolueettomasti ja sovinnollisuutta edistäen. Tehtävästä ei saa aiheutua suurempaa haittaa tai vahinkoa kuin erävalvonnan toteuttamiseksi on välttämätöntä. 

     

    Gla Gla

    Visakallo: ”Melkoiset valtuudet on erätarkastajalla.”

    Erävalvontaa varten Metsähallituksen julkisten hallintotehtävien yksikössä on virkasuhteessa olevia erätarkastajia.

    Kelpoisuusvaatimuksena erätarkastajan virkaan on poliisin perustutkinto ja perehtyneisyys erävalvontaan. Virkaan nimitettävän on oltava elämäntavoiltaan nuhteeton.

    Erätarkastajalla on hänen asemansa osoittava virkamerkki.

    Liittyykö valtuuksiin jokin ongelma?

    Ei pidä sekoittaa erätarkastajaa metsästyksenvalvojaan.

     

    Gla Gla

    Petkeles: ”Riistavahinkojen korvausperusteet löytää laskukaavoineen netistä. Ei kovin salaiselta vaikuta.”

    Hyvä, jos tilanne on muuttunut. Laitatko myös linkin.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 11,359)