Käyttäjän Gla kirjoittamat vastaukset
-
En usko, että Ladalla ajelee 300-500 tkm ilman suurempia ongelmia.
Jos ei joka vuosi, niin parin vuoden jaksoissa tuollainenkin määrä olisi hyvä kiertää. Alkaa muuten kiinnitysnarut ahdistaa puiden runkoja. Ja turha kelvottomia pönttöjä siellä on pitää, esim. pilaantunut myyrävarasto, kuollut lintu tai talvella sontaa täyteen kertynyt pönttö.
Luontoradiossa kerrottiin, että vanha pönttö kiinnostaa uutta enemmän. Nyt on siis hyvä aika laittaa uusia pönttöjä puihin. Talvella ne tarjoavat hyviä suojapaikkoja linnuille.
Minä olen vielä nuorempi luin AJ, mutta olen nähnyt nykyisen kehityksen. Tuottavan työn tekijät, kuten opettajat, vähenee. Tai ainakin heidän käyttämästä ajasta tuottavaan työhön käytetty määrä vähenee. Muuten tehtävien määrä kasvaa eli kaikenlainen kohina lisääntyy. Tämä tietysti kasvattaa kustannuksia.
Julkinen sektori voi vähentää työntekijöitä, mutta samalla osa töistä teetetään konsulteilla. Itse olen mukana hankkeessa, jossa tilaajan puolella on enemmän raportointia ja seurantaa harjoittavia konsultteja kuin toimittajalla toimihenkilöitä. Tämä heijastuu myös siihen, että hankkeen organisointi on vaikeaa. Kaikilla on omat intressinsä, konsulteilla tietysti etenkin omasta laskutuksesta huolehtiminen. Kun näiden sopimus ei ole kiinteähintainen kuten toimittajalla, tarve palavereiden, katselmusten yms. järjestämiseen ja niihin osallistumiseen on kova. Etätyön hienouksiin kuuluu myös se, että palavereissa voi hoitaa muita hommia tai lukea iltapäivälehteä samalla, kun tuntiveloitus juoksee.
Konsulttiarmeijaan perustuvan järjestelmän hienouksiin kuuluu myös vastuun häivyttäminen. Aina löytyy pakoreitti, kun jonkun toisen vastuualueelta ei ole saatu jotain lähtötietoa. Tällöin maksaja löytyy hankkeen rahoittajasta. Lopputuloksen voi lukea lehdistä, jossa kerrotaan aikataulun ja budjetin ”tarkentumisesta” kesken hankkeen.
Kova jätkä on se venäläinen lentäjä, jolta putoaa kone alta, pelastautuu laskuvarjolla, kaivaa puhelimen esiin ja juttelee mukavia laskuvarjolla laskeutuessaan.
http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010614587.html
Noin 90 m3 tienvarsikauppa energiapuuta. Hakkuu itse, ajokoneella tien varteen. Kivasti tuli 3 ha koivikkoa kunnostettua.
Nyt pyydän hiukan konkretiaa eli mitä tarkoitat? Metsänomistajathan (lue: metsätaloudenharjoittajat) nimenomaan tekevät ilmastotyötä, jota vastaan luontoväki nyrkit tanassa taistelee.
Nyt olen niin yksinkertainen, etten ymmärrä. Tarkoitatko, että venäläiset ovat yksinkertaisia radikalisoitavaksi?
Tuo Visan juttu nimenomaan on nyt pointtina. Mistä Jesse tunnistat yhteiskuntakelpoisen venäläisen?
26/30. Vaaleaorakkaan tunnen kyllä metsässä, mutta tuossa kuvassa sekoitin sen lampaankääpään. Toisaalta metsässä en olisi läheskään kaikkia muista tunnistanut, kolmesta vaihtoehdosta oli usein helppo oikea valita.