Käyttäjän Gla kirjoittamat vastaukset
-
”Eikös se vahinkoihin vaikuttaminen kuulu metsänomistajillekin eikä vain vapaaehtoisille harrastelijoille, jotka viettävät vapaa-aikaa metsästyksen muodossa…”
Miten voit sanoa noin? Olen pyytänyt, että puhuttaisiin hoidetuista taimikoista. Mutta ei kelpaa. Kun ruiskutan vuodesta toiseen tricoa ja yhtenä vuotena homma jää väliin, antaa hirvet välittömän palautteen. Muina vuosina ovat ruokailleet vain muiden taimikoissa.
”ja vähentävät siinä sivussa hirvien aiheuttamaa laidunnuspainetta metsissä. Välillä onnistuen paremmin ,välillä huonommin.”
Metsästäjät tavoittelevat alueelle päätettyä tavoitekantaa. Jälleen kerran, tavoitteen asetanta on paikka, jossa peliä pelataan.
Ei niitä ainakaan metsätalouskeskustelussa tarvitse käsitellä vai haetko itse kannattavuutta rästikohteilla? Jos jätät autostasi öljyt vaihtamatta, kannattaako puhua auton luotettavuudesta.
Minäkin olen kiinnittänyt samaan huomiota ja useaan otteeseen kysynyt suorittavalta, miksi tämä alkaa puhua rästeistä, kun puhutaan metsätaloudesta. Olen myös turhaan pyytänyt, että metsätalouskeskustelussa käsiteltäisiin talousmetsiä, ei rästikohteita.
Eikö ole epäkohteliasta vaihtaa aihetta kesken keskustelun?
Ehkä ihan kaikkeen luontokatoon ei olekaan syynä avohakkuut. Selkälokin uhanalaisuudesta:
Ympäristömyrkkyjen määrät Itämeressä ovat laskeneet, mutta selkälokit saavat DDT:tä esimerkiksi talvehtimispaikkojensa, Afrikan järvien kaloista
https://yle.fi/a/74-20149322/64-3-264587
Historiasta tiedetään että Venäjän susikanta kasvaa voimakkaasti sotien aikana.
Täällä sinivuokot kukkii.
Suomi on pitkä maa.
Lahoamisnopeus liittyy siihen, miten nopeasti juurikääpä poistuu tartunnan saaneesta juurakosta.
AR:n kommentti häipyi johonkin tästä välistä?
Samaa mieltä ajankohdan valinnasta. Pieni kanto lahoaa nopeasti, mutta taimikossa tiheys on suuri ja kasvuvauhti kova, joten riskiä on turha ottaa.
Jos täällä nyt on virallisesti 150, todellisuudessa ehkä 200-300, melkoisen realistinen heitto tuo 3000.