Käyttäjän Gla kirjoittamat vastaukset
-
Tarpeetonta minäkin tarkoitin, samaa kieltä puhutaan.
Täällä on ilveksiäkin paljon, kannanhoidollisen metsästyksen aikanakin kanta säilyi elinvoimaisena.
Metsästyksestä en paljon tiedä, mutta tuollaisesta ilvesjahdista en ole kuullut. Taitaa itärajalla olla savukukkokulttuuri voimissaan.
Risuparralla on edelleen vastaamatta kysymykseeni.
Vaikea uskoa, että auringon luontainen vaihtelu aiheuttaisi ennennäkemättömän nopean ilmaston lämpenemisen. Onhan auringon säteilytehon vaihtelu tiedossa, vaikken asiasta enempää tiedäkään.
Uskottavampaa on, että ihminen tuossa vain etsii oljenkorsia yrittäessään paeta vastuutaan.
Pilvetön taivas ei muuten yksiselitteisesti viilennä ilmastoa. Tänäänkin on kirkasta ja syksyn kylmin aamu.
Sanoit, että ilveksen metsästys on turhaa ja juttu kääntyi vääränlaiseen karhunmetsästysmenetelmään.
Onko käsityksesi turhasta peruste kiellolle?
Jos teillä siellä savukukkojen suunnalla on tapana näännyttää saalis tuolla tavoin, sitä ei kannata käyttää referenssinä metsästyskulttuurille.
Nostokoukku taitaa vaikuttaa jossain muualla kuin Suomen tiheimmän susikannan alueella. Täällä ei joka vuosi tule edes kunnolla pysyvää lunta. Huonona vuotena pari viikkoa saattaa jotain olla, kunnes vesisade vie nekin vähät mennessään.
Metsästyskulttuuri ei tarkoita kivikautista menetelmää. Kulttuuri kehittyy ajan mukana. Vai onko jonkun mielestä kulttuuri sama asia 1100-luvulla kuin 1900-luvulla? Jos ei ole, miksi koiran ja metsästäjän gps on niin paha asia? Turvallisuuttahan sillä haetaan, ei saaliseläimillä pantaa ole, eikä metsästäjät susien liikkeitä puhelimesta seuraa.
Ei täällä ole sellaista määrää lunta, että metsässä voisi hiihtää ilveksen kiinni. Vielä ei ole lunta edes siihen, että voisi pimeässä kytätä pedon saapumista pihaan. Eikä se edes tule vähään aikaan uudestaan, vaan jatkaa matkaansa seuraavaan pihaan.
Eläintiloilla on usein toiveena, ettei ihan vieressä metsästettäisi. Laukaukset varmaan vaikuttaa tuotantoeläimiinkin jotain.
Jos taukoa pidetään muutama vuosi. osaaminen ei häviä. Mutta mikä tällä hetkellä antaa viitteitä siitä, että muutaman vuoden odottelun jälkeen homma käynnistyisi? Johan jo nyt on metsästys ollut hyvän aikaa käytännössä jäissä. Kauanko vielä odotellaan? Jos vastustajilta kysytään, maailman loppuun saakka. Kaupungeissa petovahingot ovat vielä pieniä, joten asialla ei ole kiire.
Nostokoukku: ”Olen metsästäjä, mutta ilveksen metsästys on mielestäni aikalailla turhaa. Ei ole haitaksi kenellekkään, ainakaan vielä näillä tiheyksillä.”
Turha ei ole peruste kiellolle. Maailmassa on paljon turhaa, jota ei ole kielletty.
Metsästyskulttuuria ja osaamista ei pidä ajaa nyt alas, kun sitä kuitenkin vielä tarvitaan. Silloin riittää kyllä sohvalta huutelijoita, että miksi metsästäjät ei tee mitään, vaikka itse on oltu vastustamassa toimintaa.
Metsätalouden harjoittajilta on lupa odottaa edes jonkinlaista kykyä katsoa asioita kauemmas kuin 50 sekunnin tiktokvideon päähän.
”Itse olen näissä varovainen enkä halua lisärasitteita, korvaukset kuitenkin joitakin kymppejä tai satasia ainoastaan.”
Sekin puhtaasti uskonasia. Millä ostaja todistaa, että maksaa ylimääräistä, kun jokainen leimikko hinnoitellaan tapauskohtaisesti ja ollaan kilpailluilla markkinoilla.
”Hömökeskustelijat huomatkaa että hömötiainen ja kuusitiainen muistuttavat hyvin paljon toisiaan ulkonäöltään, joten kun on ollut näkevinään hömötiaisen, se onkin saattanut olla kuusitiainen.”
En näe noissa mitään sekoittamisvaaraa.
Laitoin lintulaudan, kun lumisateet alkoivat. Ensimmäinen lintu laudalla oli hömppä. Talitinttejä on suurin osa, kuusitiainen selvästi hömppää harvinaisempi.