Käyttäjän Gla kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 10,991 - 11,000 (kaikkiaan 11,365)
  • Gla Gla

    Timppa: ”Jokin aikaa sitten oli Hesarissa Sauli Valkosen ym. kirjoitus, jossa kritisoitiin sitä, että lakiehdotus vaatii jatkuvalle kasvatukselle tarkoitetun metsän jätettäväsi turhan tiheäksi, jolloin luontainen taimettuminen ei onnistu tai taimet vaan jurovat.”

    Millaisia rajoja lakiin kaavaillaan? Minun käsitykseni on se, että kun rajan alle mennään, astuu voimaan uudistamisvelvoite. Jos harsinta on niin edullinen kuin väitetään, ei se pitäisi olla ongelma. Ehkä se sittenkin on ongelma.

    Gla Gla

    Linkki MTV3:n uutiseen:

    http://www.katsomo.fi/
    ?treeId=33001008

    Metsäjuttu alkaa kohdasta 7:12. Mainoksia vain ei voi kelata.

    Gla Gla

    Tuskin tiukkaan, pilkun tarkkaan ja mielivaltaiseen valvontaan mennään. Jos ei muu, niin ainakin resurssipulaan vedoten tehdään loivia tulkintoja.

    Gla Gla

    ChesterC: ”Kyllä oli heikosti tehty uutinen aiheesta maikkarilla.”

    Milloin tuo uutinen esitettiin? Netistä en sitä löytänyt.

    Itse en ala harsia, vaan suosin jaksollisen kasvatuksen menetelmiä. Kuten Aukustillakin, uuden lain mahdollisuudet näkyvät leimikoiden rajauksessa. Esimerkiksi 60-70 vuotiaan kuusikon ympäröimä 0,4 ha kokoinen loivan kumpareen päällä kasvava 40-vuotias männikkö tullaan hakkaamaan kuusikon kanssa samalla kertaa ilman omantunnon kolkutteluja. Kolmen hehtaarin aukosta tulee nyt suhteellisen selkeä ala.

    Lakimuutos todennäköisesti teettää hiukan vaivaa ostajille ja koneyrittäjille, kun harsintaleimikoita tarjotaan ja jonkin verran jopa päätyy myyntiin. Vaikka jo nyt, kenties energiapuun kasvatuksen myötä, tuntuu monenlaista kohdetta olevan tarjolla (vrt. suorittavan portaan kuvat), harsinta todennäköisesti skaalaa tulee vielä laajentamaan ja motokuskit saa lisää taivasteltavaa. Vakavasti otettavan harsintametsätalouden yleistymiseen en usko. Mielummin niin, että vihreät saavat uuden aseen keskusteluissa, kun pohditaan toisten omaisuuden hallintaa. ”Tämäkin olisi ihan laillisesti voitu käsitellä peitteisenä”.

    Gla Gla

    Vuokrasitko joltain yksityiseltä koneen? Ainakaan rakennuskonevuokraamojen hinnastoissa ei tuollaisia näy

    Gla Gla

    A. Jalkanen: ”Asunnoissa samoin kuin metsässä (kasvun aikaansaama) arvonnousu pitää myös huomioida. Tämä on ollut pääkaupunkiseudulla huomattava osuus tuotosta, mutta nyt lienee kyllästymispiste saavutettu ja hinnat eivät enää nouse taloustilanteesta johtuen.”

    Juuri tuota hain asunnon vuokrausesimerkilläni. Vaikka asunnosta saatava vuokratulo olisi reaalisesti nollan vaiheilla, kannattavuus perustuu pääoman arvon kasvuun. Sama tilanne tuntuu olevan metsässä, jos palstan markkinahintaan verrataan. Tietysti joku yksittäinen toimenpide, kuten lannoitus, voi antaa hyvänkin tuoton, mutta kokonaisuutena reaalituotto jää pieneksi.

    Gla Gla

    Nuo ei ole kovin käyttökelpoisia ajatuksia yksityiseen metsätalouden harjoittamiseen. Vaikka maata ei valmisteta (Pohjanlahden rantoja lukuunottamatta), kukaan ei maitansa täältä mukaansa saa. Markkinoille tulee siis jatkuvasti maata.

    Gla Gla

    Mahtaisko toimia, jos lehtipuhaltimeen liittäisi käsiruiskun ja sen säädön lautasventtiilillä? Hinta olisi n. 20-30% varsinaisista ruiskuista.
    Joku valmistaja käytti lehtipuhaltimia mönkijän peräkärryssä lannoituksessa.

    Gla Gla

    Peten kommenttiin lisäyksenä puuston koko ja määrä.

    Mikä taulukko antaa kasvun puuston iän ja kuutioiden mukaan?

    Gla Gla

    Paljonko sinulla Anton on haavan osuus kasvatusmetsissäsi?

Esillä 10 vastausta, 10,991 - 11,000 (kaikkiaan 11,365)