Käyttäjän Gla kirjoittamat vastaukset
-
Onneksi peuroja on ammuttu tehostetusti jo vuosia ja kannan kasvu on ainakin pysähtynyt, ehkä jopa laskussa. Täällä ainakaan ei enää näy 10-20 peuran laumoja, tyypillinen näky on 1-5 peuraa.
Pyökin ongelmana pidän väärää vyöhykettä. Vaikka ilmasto muuttuu, maapallon akseli ei käänny eli valoisuusrytmi on ennallaan.
Tammi ja vaahtera saa kasvaa jos on kasvaakseen. Sen verran oksikkaita ne ovat, etten myyntipuuta niistä taida saada.
Kuusien hakkaaminen lehdosta luonnonhoitona on museoimista.
Risuparta: ”Osoitappa gla minulle nimenomaan LUONNON TILAINEN metsä jossa on laaja alaisia hyönteis tuhoja! Saksan ja Suomen kirjanpainajan tuhoamat kuusi pellot eivät ole niitä.”
Palataan tähän kysymykseen, kun ensin sinulle esittämäni on käsitelty. Olisiko nyt sen aika?
”Luonnon tilaisessa metsässä tätä ei tapahdu koskaan, vaan hyönteis tasapaino huolehtii siitä , ettei mikään laji pääse yksin valtaan!”
Luonnontilaisessa metsässä ei ole tasapainoa. Risuparta ei ole näköjään saanut peruskoulun ala-asteen biologian kurssista hyväksyttyä arvosanaa.
Erona talousmetsään on se, että puuston kuoleminen esim. hyönteisten aiheuttamana ei ole tuho, vaan osa luonnon kiertokulkua. Talousmetsässä asiaa arvioidaan toisin.
Risuparta, olisiko nyt aika vastata kysymykseeni?
Risuparta: ”Minnekäs se visu katosi? Kuulisin kovin mielelläni metsä”yrittämisen” riskeistä!”
Olisiko nyt aika vastata kysymykseeni?
Joo mutta nyky-Suomessa.
Aika etäisesti liittyy natsit monimuotoisuuden köyhtymiseen.
Tieoikeus pitäisi olla tai sitten se pitää järjestää maanmittauslaitoksen kautta. Kun linjaus selviää, voi arvioida puunajomahdollisuuksia.
Puun ostajan kiinnostuksesta en tiedä, kun ei ole tietoa tilasta. Tilan hintaan itsellä vaikutus on suuri. Pari teoriassa hyvää tilaa olen jättänyt tarjoamatta, kun tieyhteydet ovat olleet huonot. Täälä etelässä ei voi luottaa siihen, että talvella maa kantaa ajokoneen.
Jolloin ilves joko saadaan saaliiksi tai se pääsee motista ulos ja homma on sillä kertaa siinä?