Käyttäjän eki kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • eki

    Tuotapa tuota. Kun täällä allekirjoittaneen kulmilla  tuo kivisyys on  mätästyksen ongelma numero yksi  ja mättäitä ei pahimpiin karikoihin synny lainkaan , niin herää kysymys voisiko kaivurikuski kuopaista kauhallisen maata sieltä missä kauha maahan uppoaa ja tiputtaa maan sitten karikon keskelle. Isoista kannoista päätellen  kyllä siellä karikoissakin puu on kasvanut ihan iloisesti.

    eki

    Kiitoksia vaan mehtäukolle

    Tarkistin ostajalta , että vaikka kauppakirjassa mainitaan koivutukin  pituudet  3,3- 5,jotain  niin liitetiedostossa on sitten todettu , että näitä lyhyitä pöllejä saa olla vaan rajallinen määrä. Eli siis liitetiedostojen mukaan mennään .

    eki

    Hankintakauppasopimukseen on kirjattu, että  koivutukin ( sorvi  ) katkontapituudet ovat  3,3-6,7m (min.-max) . Kun tarjouksessa ei ole mitään vaatimuksia siitä kuinka paljon eri pituuksia tulee olla, voinko pistää vaikka kaikki tukit pituuteen 3,3 m ?  ( Yleiset mittavaatimuksethan ovat ihan jotain muuta ! )

    eki

    Vaikka kysyjän ongelmaan tulikin selvyys , niin metsävähennyspohja aiheuttaa muillekin pähkäilyä. Naapuri kun myi peltometsäpalstansa (puolet peltoa ja puolet metsää ) allekirjoittaneelle könttäsummalla ilman mitään erittelyä pellon hinnaksi ja metsän hinnaksi niin mielelläänhän sitä sitten tämän koko könttäsumman ottaisi metsävähennyspohjaksi. Mutta mahtaako verottaja olla tähän tyytyväinen ?

    eki

    Ennakkoraivauspuusta päätehakkuulta polttorankaa, mutta miten ? Pitäiskö näreet käydä maaotteluhengessä karsimassa ja  pinoamassa ennen kuin kuormatraktori tulee kuskaamaan kuidut ja tukit ja hakkuutähteet ? Meneekö ennakkoraivausnäreet muuten hakkuutähteisiin ?

    eki

    Kohtahan se alkaa olla aika, kun ennen vanhaan   kenttäsirkkelin ujellusta  alkoi kuulua kylillä.  Mutta kun tuo sahuuttamisen järkevyys ainakin tämän palstan mukaan on vähän kiikun kaakun niin sahurillakin on varmaan sanansa sanottavana sahauksen tekniseen suoritukseen niin että homma hoituu sujuvasti. Eli mitä sanoo sahuri , haluaako hän työntää tukit latvapää edellä sahaan vai onko yks hailee jos tukit on miten sattuu ?

    eki

    Tämä juurikäävän vaivaaman kuusikon harvennus tuossa askarrutti, että mitä tapahtuu ympärille jääville terveille kuusille, jos täräytän pihkavuotoiset välistä pois ja muistelin jostain lukeneeni, että niille terveille kuusille saattaa käydä huonosti !   No oikeinpa muistelin jos on uskominen Lukea ja Metsäkeskusta https://www.metsakeskus.fi/sites/default/files/juurikaapa.pdf   s.24-25. Mietintämyssy painuu entistä syvemmälle  !

    eki

    Meillä pistettiin nurin yli 100-vuotias kuusikko ( 10 ha), jota oli kolmisenkymmentä vuotta sitten väljennetty niin, että aluskasvuskuusta oli aika lailla. Ei puhettakaan, että olisi aluskasvustoa sinne jätetty: Kaikki vaan matalaksi , hakkuun jälkeen mätästys ja mättäisiin taimitarhalta uudet kuusentaimet. Aika yksinkertaista.

    Mutta sitten seuraakin kysymys: Mitä pitäisi tehdä ensiharvennusikään tulleessa  rinnekuusikossa, jossa juurikääpää  on laikuittain. Kaadanko kaikki tyvitautiset  vai enkö koske niihin lainkaan vai jotain siltä väliltä ? Jossain oli mielestäni semmoista tietoa, että kun tyvitautisen kaataa niin juurikääpä siitä vaan riehaantuu ja leviää entistä tehokkaammin terveisiin puihin ?!

    eki

    Kun tässä Salpausselän eteläpuolella harvennushakkuita tehdään ja välillä istuskellaan kannon nokassa ja kuunnellaan etelän suunnasta palaavien joutsenten kajauttelua ja mustarastaitten lurittelua kuusen latvassa niin aika keväiseltähän tämä tuntuu. Mutta mitäköhän mieltä  juurikääpä on lämpöisestä ja lumettomasta talvesta ja aikaisesta keväästä ? Jokohan sekin tuumii, että on aika pöläyttää itiöt taivaalle  kun nyt olisi tuoretta kantoa tarjolla ?

     

    eki

    Apli totesi, että jos toukokuun alussa istutti, niin kuivuus oli tappava, ja sitä se toden totta näyttää olleen: Paikka paikoin joka viides kuusen taimi ruskeana ! Sen sijaan juhannuksen alla istutetut ovat paljon paremmin säilyneet  vihreinä. Täytyypä vielä arvioida tarkemmin taimien kokonaistarve, että osaa varata riittävän määrän kevään täydennysistutuksiin. Jollakin taisi olla vankka mielipide oikeasta kevät/täydennysistutuksen  ajankohdasta ?!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)