Käyttäjän derHorst kirjoittamat vastaukset
-
Oletteko ajatelleet yhtään, että KHO saattoi myös olla oikeassa ja oikeasti estää vesistön pilaantumisen? Suunnitelmaa voi muuttaa ja tarjota päästötöntä vaihtoehtoa. Silloin ei KHOkaan pääse väliin.
derHorst 13.12.2019, 18:32no en ole omaani ihan huippusäätöihin saanut. Kierroskone pitäisi olla, ei vääntöä perusominaisuutena. Mutta toisessa ketjussa ilmaisemani ominaisuus ilmanputsarin tukkeutumisestakin on vaikuttanut. Ihan ok saha, mutta en ole ihan varma onko ihan hintansa arvoinen. Muuten olen tyytyväinen huskeihin ollut.
derHorst 10.12.2019, 16:55Itselläni on tuo otsikon saha. Toiminut muuten hyvin, mutta kiusallisena ominaisuutena on ilmanputsarin tukkeutuminen. Koko kaasarin ympäristö on jatkuvasti hienon pölyn peitossa. Tuoreen rangan hakkuulla saha menee kyllä, kun päivittäin putsailee ilmanputsarin. Järeää kuivaa puuta ei voi sahata. Kuivia isoja kuusia polttopuuksi pätkittäessä saattaa putsari olla tukossa yhdellä tankillisella. Olen miettinyt, puuttuuko sahasta joku suoja vai onko yleisempi ongelma tuossa mallissa? Muilla sahoilla en ole vastaavaan ominaisuuteen törmännyt.
derHorst 1.12.2019, 12:37Mitähän aloittaja tavoittelee heikkokasvuisen taimen lannoituksella? Sen, että saa kaataa sen ensiharvennuksessa kuituna, ilmeisesti?
Jos ajatellaan, että ensiharvennuksessa raapaisee 100 litran puun pinolle, niin siitähän saa suunnilleen pottitaimen hinnan takaisin. Ei raivauskuluja tai korkoja, mutta ei anneta sen haitata. Jos tuota 100 litran kuitupuuta tuotetaan vielä alkuperäistä suunnitelmaa suuremmilla kustannuksilla, niin taloudelliselta ajattelulta on pohja pois.
Jos taas kasvattaa joulukuusia vaikka kappalehintaan 20 euroa ja 15 vuoden kiertoajalla, niin homma (lannoitus) voi olla hyvinkin järkevää.
Eli tavoite pitäisi olla tiedossa ennen kuin voi arvioida homma järkevyyttä. Jos lannoitusta tekee vain tasakokoisen puuston tavoittelemiseksi, niin eikö olisi mukavampi yrittää tasalaatuisuutta vaikka joulutähdillä. On ne paljon kauniimpiakin kuin kuuset.
derHorst 24.11.2019, 17:23Eiköhän se kannata vaan rakentaa ja hakea lupa jälkikäteen jos tarvetta ilmenee. Tai varautua purkamaan. Vuosiahan siihen menee ennen kuin kunnassa asian huomaavat. Kevytrakenteinen rakennus on silloin jo asiansa ajanut. Tässä maassa on satoja tuhansia luvattomia rakennuksia ja hyvin toimivat.
derHorst 4.11.2019, 17:43Puratin muutama vuosi sitten eräältä tilalta viisi rakennusta purkufirmalla. Varsin alkeellisia vain sähköjohdot yhtään modernimpaa. Katot olivat valmiiksi romahtaneet yhtä lukuun ottamatta. Kustannus työstä 6000 e + alv. Puutavara meni ilmaiseksi polttoon, metallit ilmaiseksi, uunit yms. muutaman euron / tonni maanrakennukseen. Kalleinta oli huopakatto yms. sekatavara, jota tuli noin 10 tonnia. Sen kaatopaikkamaksu oli vajaat 100 e / tonni. Urakoitsijan mukaan nykytalojen (eristevillaa sisältävät) purku on ”pirun kallista”, tiedä sitten mitä se tarkoittaa.
derHorst 29.9.2019, 15:15Kyllä metsän omistamisessa oy:n kautta omat etunsa on. Verotus lienee näistä painavin. Yhtiön vero parikymmentä pinnaa ja osinkoja voi nostaa 30000 euroa verovapaana vuosittain listaamattomasta firmasta, jos ja kun pääomaa on tarpeeksi kiinni. Kemerat ja metsävähennykset eivät siinä paljon paina. Muistetaan vielä että metsävähennys lähtökohtaisesti tuloutetaan tilaa myydessä, joten se on lähinnä veron maksua lykkäävä erä.
Selkeä huono puoli oy:ssä on sen purkaminen. Osakeyhtiötä ei pureta ihan ilmoitusmenettelyllä, joten aika pitkän aikavälin omistusmuodossa tuossa on kyse.
derHorst 17.8.2019, 20:32Onko jollakin jäänyt leimikko ostamatta hcv-merkinnän takia? Maastulli näistä on kirjoittanut, mutta en ole ainakaan huomannut sieltä näin käyneen. Maalaillaanko tässä kuitenkin piruja seinille ilman suurempia vaikutuksia? Vai onko kuitenkin kyseessä sertifikaattien tappelu? Itsellä joitakin hehtaareja, alle kymmenen, Metso- merkinnällä metsään. fi :ssä, mutta voisi kai ne suojella korvausta vastaan, jos niistä ei kauppa syystä tai toisesta kävisi. Tuo kaikkihan on paikkatietoanalyysillä tehtyä tarkastelua ja tarkkuudet sen mukaisia.
derHorst 16.6.2019, 13:08Hallintaoikeuden pidättäminen metsän omistajanvaihdoksessa, tai minkään muun omaisuuslajin omistajanvaihdoksessa, on suurin virhe, mitä voi tehdä. Sen vähän, minkä veroissa säästää, kärsii sitten kaikessa muussa. Kyllä luopuminen pitää tehdä kerralla, viimeistään luontaista tietä.
Jos ei omista täydellä omistusoikeudella, niin olohan on kuin eunukilla: mieli tekisi, mutta kun ei pysty!
derHorst 16.4.2019, 19:32Samaa mieltä suorittavan kanssa. Kaikki ensiharvennuspuu energiaksi ja tuet pois. Kuitupuusta semmoinen hinta, että kasvatus kannattaa.