Käyttäjän ChesterC kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 120)
  • ChesterC

    Olipa mielenkiintoinen video ja näkemys metsänhoidosta. Virkistävää nähdä eri metsänkasvatusmalleja ja tapoja. Kova sälli töihin, itse en viitsisi noin paljon vaivaa nähdä. Kyseiselle kuviolle olisin tehnyt raivauksen tiheyteen n.2500r/ha ja muutaman vuoden päästä konehakkuu ja kerännyt kemerat sitten. Tosin kemera-rahoitus loppuu ja jatkosta ei ole tietoa saako metka-rahoitusta em. korjuihin.

    ChesterC

    No ainakin saat asiakkaasi metsävaratiedot käyttöösi. Edellyttää tietysti, että metsänomistaja käy antamassa sinulle käyttöluvan. Voit myös tehdä metsänkäyttöilmoitukset ja kemeralappuset sähköisesti asiakkaallesi.

     

    ChesterC

    Itse tein vanhasta vesipumpun painesäiliöstä.- Rälläkällä sopivat puolikkaat, vähän lattarautaa vahvikkeeksi ja pulteilla puutavarakouraan. Ei sillä ojia kaiveta, mutta voittaa lapion mullan ym. kuormaamisessa.

    ChesterC

    Miten tuossakin on olevinaan ”omaa rantaa”, kun ranta-alue ”vene-ja telakka – aluetta” ja raja ei mene rantaviivaa pitkin.  Ylihintainen luonnonsuojelualue ja taimikkokohde  lähinnä.

    – Vähän niin kuin palstanaapurini, joka myi tyhjää palstaansa sanoilla, sijaitsee runsaspuustoisella alueella.

    ChesterC

    Myyjällä menee kauppahinnasta 30%-34% myyntiveroa. 20t-30t, niin voit päästä ostamaan hehtaarin palan ilman rakennusoikeutta.

    ChesterC

    Korona vaikuttaa vientiin montaa kautta. Erään sahayhtiön edustaja kertoi, että on vaikeuksia saada tyhjiä merikontteja. Ne kun makaa Kiinassa, kun tavaraa ei tule sieltä tännepäin.

    ChesterC

    Nykyinen Kemera-laki on voimassa 31.12.2020 saakka ja laki on suunniteltu korvattavaksi uudella metsätalouden kannustejärjestelmällä, Metka2020. Uusi Metka2020-laki ei kuitenkaan ennätä tulla voimaan vuoden 2021 alusta, vaan ehkä reilun vuoden myöhemmin. Kemera-lain loppumisen ja Metka2020-lain alkamisen väliin jäävälle ajalle on kaavailtu nykyisen lain voimassaolon jatkamista.

    Ennen kuin nykyisen Kemera-lain voimassaolon jatkamista koskevien säännösten sisältö ja voimaantulo varmistuvat, Metsäkeskuksessa on toimittava nykyisen lain mukaisesti, mikä vaikutta hankkeiden käsittelyyn muun muassa seuraavasti:

    • Metsäkeskus voi tehdä rahoituspäätöksiä 31.12.2020 saakka.
    • Hankkeet tulee toimittaa Metsäkeskukselle hyvissä ajoin syksyllä, jotta ne ennätetään käsitellä ennen vuoden vaihdetta. Varsinkin vaativien suometsänhoito- ja metsätiehankkeiden käsittelyyn on syytä varata riittävästi aikaa.
    • Suometsänhoito- ja metsätiehankkeiden yhteishankkeille on mahdollista laatia erillinen suunnitteluhanke. Näille voidaan myöntää toteutusaikaa enintään 30.9.2020 saakka. Samassa määräajassa on Metsäkeskukseen toimitettava hanketta koskeva toteuttamissuunnitelma ja toteuttamisen tukea koskeva hakemus. Jos toteuttamiseen ei haeta Kemera-tukea, on toteuttamissuunnitelmaan liitettävä selvitys hankkeen toteuttamisesta muulla rahoituksella.
    • Hankkeet tulee toteuttaa rahoituspäätöksessä ilmoitetussa määräajassa.
    • Metsäkeskus voi maksaa rahoituspäätöksillä myönnettyjä tukia 31.12.2023 saakka.

     

    ChesterC

    Suosittelen myymään palstan vaikka sille ystävälliselle tieosakkaalle. Luulen, että tulevaisuudessa vältyt monelta mielipahalta ja harmilta. Rahat voi sitten sijoittaa vaikka pankin sijoitusneuvojen avulla, josko sieltä puolelta löytyisi enemmän viisautta.

    ChesterC

    Mettämakuri: Pelkkä ilmoitettu maanmuokkaus ei päivity tietoihin. Ilmoita hakkuu ja uudistamisketju, niin pitäisi mennä läpi.

    ChesterC

    Hila-tiedon perusteella tehdään automaattinen kuviointi, joka käydään läpi ihmistyönä tarkastaen. Parhaimmassa tapauksessa alueen tarkistaa ja korjaa  henkilö, joka on ehkä tehnyt alueen jo perinteisenä metsäsuunnitteluna kerran tai jopa kaksi. Voi myös olla että kuvio tarkistuksen tekee henkilö, joka asuu parin sadan km päässä alueesta, ja jolla ei ole harmainta aavistusta alueen ominaispiirteistä.Paikallistuntemus on mielestäni hieman sivuutettu työmallissa. Mfi kuvioinnin lähtönä ei ole toimenpiteisiin perustuva kuviointi, mikä saattoi olla pohjana vanhassa metsäsuunnittelussa, vaan perustana on keilauksen tuottama puuston pituus ja tiheysmalli. Tästä syystä vanhat isot kuviot saattavat olla paloiteltuna pienemmiksi. Nykyisessä laserkeilausinventoinnissa on toki parannettavaa,mutta kumisaapasinventointiin ei ole syytä palata

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 120)