Käyttäjän Caballista kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 182)
  • Caballista

    Piti käydä katsomassa mikä tämä kuuluisi Kuori-Juho oikein on. Youtubesta löytyi hyvä pätkä:

    https://www.youtube.com/
    watch?v=bQ88HfB5Gog

    Toteutus on nerokkaan yksinkertainen. Tuossa on alla vinopyörä liikuttamassa / pyörittämässä puuta ja sitten laikka vetämässä kuorta pinnasta pois.

    Videon mukaan http://www.vtsmetalli.fi/ tekee vastaavia koneita. Kannattaa soittaa ja kysyä jos kaipaa vastaavaa konetta. Vastaus sitten palstalle niin ei kaikkien tarvitse soitella.

    Caballista

    Samoin. Olen leikkinyt lapsena metsässä ja tykkään edelleen kävellä metsässä. Metsän monimuotoisesti esiintyvinä muotoina.

    En ole koskaan tehnyt enkä tule koskaan tekemään avohakkuuta. Uudistushakkuut kuuluvat ehdottomasti työkalupakkiini, annan uusille ihanille taimille hyvän paikan kasvaa. Paapon taimia antamalla niille sopivasti tilaa ja tulevat sukupolvet saavat sitten tehdä paapomieni puiden kanssa mitä haluavat.

    Caballista

    Hesarista en tiedä, Yle:n sivuilla on juttu samankaltaisella sisällöllä:

    http://yle.fi/uutiset/
    emeritusprofessorille_
    metsa_on_voimapaikka
    _vanhassa_puussa
    _on_voimaa_ja_latausta
    /7743632

    Uskon myös jaksollisen kasvatuksen kannattajien pitävän metsästä.

    Käsitykseni mukaan ei ole olemassa mitään ”Lähteen jatkuvaa kasvatusta”. Jutussa Lähde näkee itsensä salaliittojen keskellä sankarina kenellä on pelokkaiden joukkojen tuki.

    Caballista

    Nisulan harvesteri on Lännen kaivurikuormaajaan pohjautuva. Länkkärit on rakennettu maanrakennukseen joten ne kestävät kovempaa rasitusta kuin Valtran maataistelukoneet.

    Hintaa Nisulalla on kylläkin yhtä paljon kuin Sammon ja Profin pikkuharvestereilla. Kaikkien metsäkoneiden hinnat ovat yhtä mielettömiä…

    Caballista

    **
    Muistanko oikein, että tämä Canonball oli kansainvälisellä tutkimusuralla eli siis postinjakaja tms. Taisi olla jopa Antonin kavereita, mikä kertookin ihmisestä paljon, ainakin riittävästi. Niillä rahkeilla oikein pääsit keskusteluun osallistumaan! Taitaa olla koirani kuullut vierailtani enemmän asiaa kuin postineiti elämänsä aikana.
    **
    Kiitoksia viestistä. Palstalla ei aikaisemmin ollutkaan viestiä, joka käsittelee vain minua. Saamani ”lempinimi” oli kohtuullisen kiltti ja sen osin paikkansa pitävä, että kuvaan Canonilla.

    Tieteellinen urani ei ole merkittävä, mutta suurempi kuin ihmisillä keskimäärin. Olen tehnyt kolmeen kansainväliseen konferenssiin ja käynyt puhumassa niiden sisällöstä tieteelliselle yhteisölle. Noiden papereiden kanssakin olen oppinut tieteellisen tutkimuksen perusteet.

    Olen tavannut Antonin parikertaa. Elävässä elämässä (siellä missä ihmiset oikeasti tapaapat) Antonin kanssa tulee normaalit ihmiset hyvin juttuun. En muista palstatapaamisessa kenenkään ahdistuneen Antonin juttuihin pahemmin – jälkipelit on käyty aivan toisen ihmisten kesken.

    En tiedä miten aktiivista elämää Teidän kotona vietetään, joten en voi ottaa koirasi kuulemaan kokonais tietomäärään kantaa. Koirasi tietää varmasti joistakin aiheista enemmän kuin minä.

    Verkkokeskustelut ovat avoimia tietofoorumeita – ”kysy & vastaa” foorumeiden ideana kysellä asioista joista ei tiedä. Sitten ne ketkä luulevat tietävänsä vastaavat kysymysiin. Kaikki saavat osallistua tietomäärästä riippumatta keskusteluun. Lopulta palstalaiset päätyvät parviälyn avulla joko oikeaan lopputulokseen tai aivan hakoteille. Samalle metodilla etenee myös tieteellinen yhteisö, välillä tieteelliset julkaisut ovat aivan pielessä ja niiden virheitä tiedeyhteisö sitten korjailee pitkään.

    Caballista

    **
    Ihanko aikuisten oikeesti olette sitä mieltä, että neuvotteluista olisi jatkossa parempi pysyä poissa, ja ottaa ”annettuna” se, mitä muut maailman maat sattuvat päättämään?
    **
    USA ja Kiina eivät välitä mitä muut päättävät. Miksi meidän pitäisi? Jos kaikki muut ovat hölmöjä niin miksi meidän pitää olla samassa joukossa?

    Kansalaisjärjestöt taitavat saada tuollaisiin matkoihin valtiolta avustusta. Veronmaksajan kannalta on aivan sama mitä kautta verorahat menevät ilmastomatkailuun.

    Neidillä meni alle kymmenen viestiä ”hitler-korttiin”. Taitaa olla palstan ennätys.

    Caballista

    Anneli – miten lentokoneella maailman toiselle laidalle matkustaminen torjuu ilmastonmuutosta? Luulin lentokoneiden polttavan reilusti polttoainetta tuollaisella matkalla.

    Eikö asiaa voisi hoitaa nykyaikana vähemmän saastuttavasti kuin laittamalla bussilastillisen porukkaa maailman toiselle laidalle reilun viiden miljoonan asukkaan maasta?

    Caballista

    Olettaisin puun takusen tarkoittaneen kustannuksilla kokouksien seuraamuksia hintaa, että delegaattien aiheuttamaa suoraa kustannusta. Kylläkään parin viikon retkestä maailman toiselle puolelle ei selviä palkka- ja muut kulut huomioiden viidellä tonnilla per naama.

    Kokouksien seurauksena Suomi on esimerkiksi sitoutunut huonoilla ehdoilla päästökauppaan. Kunnon saastuttajamaat eivät sitoutuneet järjestelmään ja asiansa aikaisemmin huonosti hoitaneet valtiot saivat päästöoikeuksia reilun nipun ilmaiseksi. Tietysti ympäristöasiansa jo aikaisemmin kunnolla hoitaneen Suomen maksaessa päästöoikeuksista oikealla rahalla. Päästökauppa aiheuttaa suomalaisille yrityksilla ja kuluttajille vuodessa ison kulun, esimerkiksi Outokumpu Oyj käyttää vuodessa 46M€ lisärahaa päästöoikeuksien takia. Tuo on isolle firmallekin reilu raha.

    Samoin Suomi tuo reilustu öljyä vaikka meillä olisi omassa maassa ympäristöystävällisempää (globaalista, öljyntuotanto saastuttaa muualla) turvetta. Suomi on kokouksissa halunnut rankaista itseään määrittelemällä turpeen ei uusiutuvaksi energiaksi.

    Muutamalla esimerkillä saadaan ilmastoturistien reissuille helposti miljardin hintalappu. Muita kysymyksiä?

    Caballista

    **
    Pieneksi jäävä hakkuutolo saattaa mennä lähes kokonaan veroihin ja uudistamiskuluihin
    **
    Ihmettelin tuota Maastullin juttua. Meilläpäin on tapana maksaa veroja vain voitoista – eli kantorahoista vähennetään uudistuskulut ja jäljelle jääneestä voitosta maksetaan verot. Suomessa verottajan tavat nähtävästi vaihtelevat…

    Jutussa luki, että uudistettavat kuviot ovat alle hehtaarin kuvioita. Pohjoisessa tilat ovat suuria, arvelisin hakkuiden olevan enemmän kuviorakenteen järkevöittämistä kuin rahan hankintaa.

    Uusi metsälaki jätti syvät traumat vanhoille vartijoille. Vuosien vahdinnan jälkeen tulikin ilmi, että vahdinta oli täysin turhaa. Ihmiset hoitavat keskimäärän talouttaan hyvin, metsäpuolella on keskenkasvuisten hakkuuta suurempi ongelma hakkuiden puuttuminen kokonaan.

    Caballista

    ***
    Tuon mhy- maksun osuus on yhdistyksissä ollut alle 10 % joten mahdoton tulonmenetys se ei ole.
    ***
    Kymmenen prosenttia viimeisellä rivillä on merkittävä summa. Valtaosalla Suomalaisista firmoista liikevoitto jää alle 10% rajapyykin eikä metsäpalvelut ole niitä kannattavimpia firmoja. Samalla hinnalla / kustannuksilla tavalliset metsäpalvelut ovat kyntäneet tappiolla kun MHYt ovat pysyneet nenä pinnalla pakollisen maksun antamalla ruiskeella.

    Suomessa on muitakin töiden välittäjiä kuin MHY. Suuri osa metsänhoidosta tehdään suuremmissakin firmoissa alihankkijoiden toimesta, esimerkiksi UPM:llä on http://www.upmsilvesta.fi/ (hakevat francise- ”yrittäjiä”) ja vapaiden yrittäjien hommia välittää http://www.metsatie.fi .

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 182)