Käyttäjän Boris kirjoittamat vastaukset
-
Tuote on patentoitu. Laissa sanotaan patentoidun tuotteen hyötyköytöstä seuraavaa:
”Patentti on yksinoikeus, jonka perusteella voit kieltää muilta keksintösi ammattimaisen hyväksikäytön. Hyväksikäytöllä tarkoitetaan esimerkiksi valmistusta, myyntiä, käyttöä ja maahantuontia. Patentti suojaa aineetonta omaisuutta samaan tapaan kuin aidat, lukot ja vakuutukset suojaavat konkreettista omaisuutta. Patentin voi myydä tai sen suojaamaan keksintöön voi myöntää käyttöluvan eli lisenssin.”
Eli vaarana on, että joutuu koviin korvauksiin patenttilain rikkomisesta. Jopa valmistaminen näyttää olevan kiellettyä ilman lisenssiä. Patentin tarkoitus on suojata laitteen suunnitteluun ja testaukseen käytettyä aikaa. Lisennsimaksulla voi kyllä valmistaa, jos ajattelee tekevänsä kestävämmän.
Boris 30.3.2025, 21:49Mielenkiintoisia näkökohtia aiheeseen taimilaatikoiden kuljetus istutuspaikalle. Itse olen istuttanut ajan kuluessa n. 10 ha alan kuusia ja mäntyjä. Aikaisemmin nimenomaan taimilaatikoiden kuljetus on ollut se istutuksen ikävin ja työläinen vaihe. Itse istutus on ihan mukavaa puuhaa. Aikanaan harkitsin mönkijän hankkimista, mutta pidin sitä liian kalliina pelkästään tähän käyttöön. Varmasti telaketjullinen mönkijä on ihan käyttökelpoinen laite tähän tarkoitukseen, mutta yli kymmenen tuhannen arvoiselle laitteelle pitäisi saada urakointi töitä ja muuta käyttöä ennenkuin se olisi taloudellisesti kannattava satunnaisiin istutustöihin.
Nyt olen istuttanut viimeiset kaksi hehtaaria käyttäen crossi pyörän ja yksipyöräisen trailerin yhdistelmää, jonka lisäkustannus ennestään olleen muutaman sadan euron crossipyörän lisäksi oli n. 400 euroa. Lisäksi sai tuon summan ja lisäksi crossipyörän verovähennykseen pienen kustannuksen ansiosta. Nyt myös taimien kuljetus on ollut hauskaa työtä eikä joidenkin utopia ajattelijoiden mielikuvituksessaan luomia ongelmia ole esiintynyt. Realismi on ollut erilaista. Ja laitetta on voinut käyttää myös raivaussahan kuljettamiseen ja jopa marjalaatikoiden kuljettamiseen pois netsästä. Mönkijää ei ilman riittävää käyttöä saa verovähennykseen.
Yksipyöräinen traileri hyvälle laitteelle on vähän tylsä nimi, iskevämpi nimi voisi olla vaikka Mehtäukko. Valmistajan kannattaisi selvittää nimen rekisteröintiä.
Palaan asiaan kun saa istutettua keväällä erittäin vaikeassa maastossa olevan runsaan hehtaarin kokoisen alueen. Olisi mukava kuulla myös muiden kokemuksia laitteen käytöstä. Laitteen toimittajan kanssa voisi selvittää kohteen soveltuvuuden laitteelle ja laitteen asennuksen mahdollisesti jo olevaan crossipyörään tai laitteeseen sopivan pyörän hankkimiseen.
Boris 28.3.2025, 10:16Kokemuksen mukaan ”lauta” kulkee sinne minne vetoajoneuvona käytetty kaksipyöräinen ajoneuvokin. Jokainen crossipyörän tai sähköpyörän omistaja voi kokeilla, millaisessa maastossa niillä pääsee. Päijänteen ympärikin ajo onnistuu crossipyörällä. Tietenkin kuskilta edellytetään normaalipainoa ja muutenkin vetreyttä.. . Valmistajalta on saatavissa kokeiluunkin laite, jos epäilee toimivuutta ja on kohteita, joihin joutuu kantamaan taimilaatikoita.
IItellä on hakkuuaukea, josta on poistettu hakkuutähteet ja joka istutetaan keväällä. Siinä on jyrkkä mäki, johon taimien kantaminen olisi äärimmäisen työlästä. Aukea alkaa pihapiiristä, jolloin laitetta ei tarvitse kuljettaa peräkärryllä minnekään. Täytyypä ottaa videoita ja palata asiaan, oliko laite tässä tapauksessa hyödyllinen työn helpottaja vai täysi susi. Ettei päätelmät perustuisi uuden vastustamiseen ja mielikuvitukseen.
Boris 27.3.2025, 16:23Joo, ei tietenkään tuollaista tarvita, jos hyvä metsäautotie menee joka hakkuuaukean viereen, taimet kannattaa kuljettaa silloin peräkärryllä hakkuuaukean viereen. Joka paikassa ei näin vain ole asianlaita.
Monille metsäaukoille menee sen verran huono tie, ettei sinne ole asiaa ainakaan vakio autoilla. Hakkuuaukea voi olla myös kapean polun päässä, jolloin edes mönkijällä ei sinne pääse. Samoin, jos hakkuuaukea on laaja, ilman edellä kuvattua laitetta joutuu taimet kantamaan. Myös tela- tai 6 – pyöräisellä mönkijällä voi aukon toiseen laitaan taimia kuljettaa. Näissä tapauksissa tuollainen ”rihkama” on osoittautunut erittäin hyödylliseksi ja edulliseksi laitteeksi verrattuna mönkijään. Myös raivaussahan kuljetus onnistuu.