Käyttäjän Berza kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 671)
  • Berza

    Jounista vielä katsokaa metsola metsäkoulu 76. Paljonko arvelette olevan puuta pitkällään. Itse arvelen 35 kiintoa 🤔

    Onhan tuossa kyllä ollut olosuhteet kohdallaan.

    Berza

    Eihän tuollaiset suoritukset ole jokamiehen tehtävissä missään tapauksessa. Mutta kyllä näihin kymppi ja ylikin löytyy monta muutakin ihan tuttujen piiristä. Taitaa nämä muutamat vimek ym.t pienajokone tekijät joutua myös aika paljon panemaan pinoon päivässä, että leivässä pysyvät.

    Berza

    Minä olen vähän kuvitellut, että metsien miehet kaikki tietävät Jounin ja hänen opetusvideonsa, muttei taidakkaan näin olla. Iän näkee, kun käy katsomassa metsolan metsäkoulua Youtube.

    Jos minuun viittaat tuolla ikämiehellä, niin minähän en ole koskaan kirjoittanut pystyväni näitä 10 kiinnon päiviä tekemään, kuin korkeintaan muutaman päivän ja sen jälkeen saa huilata sen muutaman päivän. Lue aloitukseni ajatuksella. Kylläkin tuo viisi kiintoa tuntuu vähältä tämän ikäiseltäkin.

    Berza

    No, eihän tuossa hirveän kauaksi ole jääty 8- 9 kiintoa päivää kohti, se on jo hyvää keskiarvoa, mutta tuossa urakassa on ollut varmasti niitä 10 kiinnon päiviäkin. Jos urakka olisi ollut pieni, olisit voinut siihen kymppiin päästäkkin. Itse kokeilin pääasiassa koivun ensiharvennuksella tuollaisia päiviä tehdä muutama vuosi sitten, mutta palautuminen on jo niin heikkoa, että piti tyytyä vähenpään.

    Kyllähän olosuhteet ja puuston koko ja lajit ratkaisevat hyvin pitkälle lopputuloksen, työ tekniikan lisäksi. Itse olen nyt päivittäin tehnyt perkausta metsissäni. En enää tavoittele tässä iässä hirveitä, mutta sen verran olen seurannut, että aika tarkkaan kiinto / tunti kuluu. Hidastavia elementtejä on lähes 2 km.n ajomatka, kylläkin tästä jonkunmoista tietä suurin osa, sekä keula vinssaamisen tarve muutamassa hankalassa nikarassa. Kylläkin lehtipuuta valtaosa ja joukossa varttuneempaakin puuta.

    Harmi, ettei se Jounin opetusvideo enskassa ole nähtävillä. Kyllä sitä katsoessa tuli mieleen, että paljon olisi vielä oppimista. Sen olen itselleni sopivana oppinut, että teossa pitää kuormainta käyttää mahdollisimman paljon apuna ja aina kuorma samantien pinolle, saa näin lepoaikaa välillä ja näin jaksaa paremmin.

    Ps, kannattaa käydä edelliseltä sivulta lukemassa Jounin kirjoitus. Sen verran miestä tunnen, että 100 prosenttisesti uskon häntä, vaikkakin on savolaisia 😃

    Berza

    Kaikki ei pysty siihen kymmeneen kiintoon päivässä, mutta jotkut pystyvät. Ei tarvitse mennä Esson baariin kyselemään.  Epäilijöiden kannattaa lähettää  metsäyrittäjä ja metsätyön opettajalle Metsolan  Jounille viestiä, että lopeta valehtelu, kun seuraajia hänelle on kumminkin kymmeniä tuhansia. Metsuriryhmässä ei juurikaan kukaan häntä epäile, kylläkin samaa mieltä olevia runsaasti.

    Berza

    Kannattaa katsoa: metsolan metsäkoulu 76 savotalla YouTube.

    Minä en kilpaile kenenkään kanssa, mutta jos ja kun pitää harvennukset ja perkaukset tehdä ajallaan, eiköhän työtulos ole kohtuullisen tärkeätä. Tämä on mielestäni jopa tärkeänpää, kuin itse puun myynti ja rahan tulo. Nykyisellä energiapuun hinnalla perkauksestakin kertyy kyllä ihan mukava tili, aiemmin suurin osa perkaustavarasta jäi metsään.

    Berza

    <

    Tässä Jounin kirjoitus

    div>Kun kustannus on vakio, mutta</div>
    tuottavuus pielessä, se on selvä,

    että kallista on. 5 kiintoo päivässä

    tien varteen on auttamattoman

    vähän, ei ole ammattitaitoa siihen

    hakkuuseen, että sais tehoja. Jos ei

    osaa, niin kallistahan siitä tulee. 15

    kiintoo ajettuna, niin luvut alkaa

    näyttää toiselta tai 20-25 kiintoo

    pelkästään hakattuna. Edellyttää

    tietty, että mehtä ei oo mitää 20

    litran rankamehtää, vaan 70-80 li

    normaalia enskaa, ihanne

    semmonen, josta tulee 2 pitkää

    kuitua. Siirtelykaatotekniikka ja

    nippukarsinta, niin alkaa kiintoja

    ropista. Eli toimittajan oletus

    ”metsurista iskussa” voi fysiikan

    osalta pitää kutinsa, mutta pitää

    tietää, mitä sillä fysiikalla tekee j

    ihan kaikki turha sipistely pitää

    jättää pois. Hakkuutekniikka ei

    kehity, jos sitä ei opiskele ja

    harjoittele. Sanoisin, että 3-5

    tuhannen kiinnon jälkeen mies  on rivakimmillaan. harva hankintamies ees eläissään saa sellaista määrää aikaan

    Berza

    No, voin pitkästä kokemuksesta sanoa, että noina vuosinymmeninä pinot mitattiin pinokuutioina, tuttua hommaa oli itsellekkin.

    Hitto, kun en saa siirrettyä tänne Metsolan Jounin kirjoitusta tästä artikkelista tuolta metsureiden fb ryhmästä. Joka on jäsen tuossa ryhmässä kannattaa käydä  lukemassa se, 100 prosenttisesti olen samaa mieltä ja niin näyttää sielläkin olevan tilanne muiden osalla.

    Berza

    No, ei varmaan ollut noin, eihän bropsia mitattu kuutiojaloilla. Vielä yksi muisto hänestä, olin isän kanssa teko / hevos ajossa poikasena. Me ajettiin toisen sedän puut, häntäkin pidettiin kovana ukkona ja olikin kyllä. S..o teki ja ajoi saman määrän, mitä veli teki. Muistelen laskeneeni motteja päivää kohti, se oli 11, eli noin seitsemän kiintoa pinoon. Helvetin luminen talvi oli vielä tuolloin, piti lapioda välistä hevos teitä lumesta ja luonnollisesti puiden juuret. Harvennus hakkuista kysymys, kuitu tehtiin kaksi metriseksi ja tukkipuut jäi pystyyn. Helkjarinmoisia haapoja oli myös ehken kolmannes. Isän kanssa jouduttiin suurimpia vetämään köysien ja tukipuiden avulla kyytiin. Jälkeenpäin mietin, miten hitossa setä ne yksin väänsi pinoon 🤔

    Eikä tämä ole Esson baarin juttuja, ennen oli miehet rautaa 😉

    Berza

    Tuolloin on pinokuutioista ollut luonnollisesti kysymys, yli 30 kiintoa kumminkin, ehken 35 🤔

     

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 671)