Käyttäjän Berza kirjoittamat vastaukset
-
Juuri niin, mitä Jätkäpätkä lopussa kirjoittaa. Hankkimissani tiloissa on ollut juuri niitä ryteköitä, minne konemies ei kyllä innolla lähde, muutamiin ei millään rahalla. Jos tällaiset koneella tekisikin, jälki olisi kyllä karmean näköistä. Tällaiset kohteet miestyönä vielä kohtuu kuntoon saa. Työläitähän nämä ovat, mutta juuri näiden hoidettujen kuvioiden ansiosta tilan arvo selkeästi nousee, vaikka Jessen lie sitä vaikeata uskoa.
Viime syksynä huvikseni käskin ostomiehen tehdä tarjous eräästä 8 ha.n ensiharvennus kuviosta. Pyöritteli päätään katselmuksen jälkeen ja sanoi, että konemies ampuu hänet, jos tuosta kauppa tehdään. Omalla työnä tästäkin ryteiköstä vielä ihan kelvollisen sai.
Berza 25.2.2021, 08:23Alkuun luulin Roks.in tuon Metsä-lehden tilaamisen perumisen olevan huumoria, mutta näköjään tosissaan tuossa on oltu.
Mikäpä siinä, todella rankka uhkaus ??
Berza 23.2.2021, 18:31Huonolaatuisia kuusia ehken 500 ja, koivua parisataa ha.lla.
Berza 23.2.2021, 16:52Ketjun aloituksen kohde oli juuri tällainen turvepohjainen kohde. Uteliaisuuttani seurasin tätä taimettumista. Jonkun verran hieskoivuja ajourilla, eipä juuri muuta. Kohde pohjois Savossa, en väitä ettei homma toimi muualla, mutta tämä kokeilu meni puihin.
Berza 22.2.2021, 09:10Eihän hankintahakkuun kannattavuutta yksioikeuetetusti voi noin laskea, mitä Toppi kertoo.Tietysti, jos on ammattitiyöstään poissa tämän hakkuun vuoksi, se tulee pohdittavaksi.
Jos taasen tekee harrastus-kuntoilu- virkistys työnä, kannattaa tehdä vaikka kiinnon päiviä, ellei palsta ole älyttömän kaukana. Itselleni on tärkeintä työn jälki ja nämä edellämainitut arvot, eikä niinkään kiintomäärä.
Omalla mallillani on jäänyt viivankin alle ihan kohtuullisesti ja uskallan sanoa, että tilojeni arvo näin tehtynä on huomattavasti korkeanpi, mitä se olisi konetyönä pystykaupoilla harvettuina.
Berza 15.2.2021, 19:17Tietynlaista jatkuvaa kasvatusta olen harrastanut muutamilla koivukuvioilla johon on syntynyt kuusen aluskasvisto. Olen jopa tehnyt täydennys istutusta sinne.
Tämmöisissä tapauksissa homma toimii ainakin kahden puu sukupolven ajan, mutta mitenkähän jatkossa. No sitä en itse ole näkemässä.
Berza 15.2.2021, 14:41Anton kyllä kirjoittaa puuta-heinää tuossa kettutilastossa.
Jokainen googlea käyttävä löytää oikeat tiedot kettusaaliiden kehityksessä.
Berza 3.2.2021, 14:26Näköjään nostettu tämä vielä ylös.
Vastaan nyt itse itselleni, tapauksessani kannattaa laskea hankintyön arvo alakanttiin. Tavallaan kyllä ”häviän” 8 prosenttia pitkässä juoksussa, mutta se on toinen juttu 🙂
Berza 2.2.2021, 10:44Aikoinaan keväällä hankiaisilla raivasin erään kuvion , jossa oli 3-4 metrisiä koivuja poistettavana.
Ajattelin muutan vuoden kuluttua käydä viimeistelemässä ja samalla poistan nämä pitkät kannot. Hämmästys oli aikamoinen, koivu kannoista 95 % oli lahonut ja niissä muutamissa elävissä muutama kuihtuva vesa.
Jälkeenpäin olen testaillut muussa vesakossa, mutta havaintoni oli, että kanto pitää olla lähes 5 cm vahva, jotta lahoaminen tapahtuu.
Tämän jälkeen raivatessani olen kaikki yli 5 cm. koivut sahanut yli puolen metrin kantoon.
Berza 30.1.2021, 15:53Ilman muuta metsätuhot pitää maastossa mitata/ hoitaa fyysisellä tuhopaikalla käynnillä.
Toinen asia on niiden paikallistaminen ja silloin voi dronesta olla apua. Vallankin jos maastot ovat hankalat liikkua ja metsänomistaja sattuu olemaan jo huonojalkainen.