Käyttäjän Berza kirjoittamat vastaukset
-
AJ.n tehtävässä ainakin poistamalla sanan avohakuu, tulee ehken se oikea lause.🤔
Berza 15.12.2024, 13:34Oletko vertaillut vesomista, jos yli 5 sentin vahvuista vedät pitkään kantoon ? Itse olen jo vuosia pitkään tuollaiset vetänyt. 95 prosenttia lahonneita ja muutamissa vaan jokunen lähes olematon verso kannossa.
Ei tämä ohuemmissa toimi.
Berza 15.12.2024, 13:00Onko todella noin kokeneella metsänomistaja/kommentoijalla näin hatarat käsitykset ? Kärsii kyllä koko uskottavuus muihinkin kirjoituksiin tuollaisilla väitteillä 🤔
Berza 13.12.2024, 19:39Kyllähän tuo Valkosen 15-30 prosenttia kertoo sen kannattavuuden eron. Kun se valikoidulla paikoillakin on noin iso, todennäköisesti isommassa mitassa käytettynä se prosentti olisi vieläkin isonpi.
Ei kannattavuuden vuoksi tätä kannata markkinoida, mielestäni tätä voisi mainostaa lähinnä metsän monimuotoisuuden, maiseman jne teemoilla.
Perkon vähättelyä tuosta kasvusta 27 vuotiaalle metsälle kyllä ihmettelen. Näinkö vajavaiset tiedot hänellä on puun kasvu käyrästä ikä huomioiden.🤔
Berza 12.12.2024, 09:35Rupesin ihan miettimään, montako keksin omasta pitäjästäni. En ainakaan tiedä, kuin kaksi itseni lisäksi. Kyllä se prosenttiluku on todella pieni.🤔
Berza 12.12.2024, 08:39Olisi mukava tietää, onko puutuomas itse aktiivinen metsänomistaja 🤔
Itse olen etenkin ensiharvennukset tehnyt pääsääntöisesti omana työnä, myös kakkosharvennuksia. En kyllä oikein usko, että jk olisi mitenkään parenpi vaihtoehto hankinta hakkaajalle, ainakaan taloudellisessa mielessä.
Päätehakkuun tekeminen ei ole järkevää omana työnä, koska siinä ei saa työlleen juuri minkäänlaista järkevää hintaa. Jos työlleen saisi vastetta, varmaankin riskit miehet tekisi niitäkin, mutta kokonaisuutena moottorisaha hankintahakkaajien määrä on hyvin pieni. No suuremmilla metsänomistajilla on tänä päivänä usein omat koneet hakkuita varten. Olisikin mielenkiintoista tietää, miten suuri tai pieni osuus hankintapuista on vielä saha miesten osuutta.
Berza 11.12.2024, 16:33Valkosen esitelmässähän tämä kasvun pieneneminen todetaan olevan15-30 prosenttia. Siihen vielä huonompi puun kokonais kantohinta päälle ja jalostus edun menetys. Ei uudistuksiin ja hoitotöihin uppoa noin paljon, mutta jokainen tekee metsillään, siten kuin haluaa ja onhan tuolle jossain mitassa ja tilanteessa oma paikkansa.
Berza 11.12.2024, 12:02Kyllä vaneritehtaat saa suomesta pistää pönkän ovelle, jos ei mahdollisteta koivun kasvua, oli kasvatustapa mikä tahansa.
Berza 11.12.2024, 09:11Kyllä lehtipuita kasvaa jokapaikassa, jos niille annetaan tilaa. Pien aukkojahan tälle on ratkaisuksi tarjottu. Kuusettuminen mielestäni on yksi ongelma, kun se aluskasvustona on herkin syntymään ja kitumaan siellä vuosikymmeniäkin.
Kaikki kunnia uutteralle metsänomistajalle. Kylläkin viimeinen kuvattu kuvio oli hoidettavissa vain päätehakkuulla, ellei halua odottaa sitä 40-60 vuotta aluskasvuston syntymiseen. Saattaa jo valtapuusto ruveta lahomaan siinä matkan varrella.🤔
Berza 10.12.2024, 21:19Kuusettuminen kyllä näyttää tuossa myös tapahtuneen aluspuuston osalla, ei montaakaan männyn alkua näkynyt. Kumminkin ensimmäinen kuvauspaikka näytti lähinnä männylle sopivalta 🤔