Käyttäjän ate kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 171)
  • ate

    Minusta Berza on tässä tapauksessa oikeilla jäljillä. Ensimmäisen 125 motin hankintatyö on verovapaata, mutta loppujen 275 motin hankintatyön arvo on ansiotuloa, jossa Berzan vero% oli 22. Nyt tässä tapauksessa ”halvempi” hakkuutyö pienentäisi ansiotuloa, mutta lisäisi pääomatuloa. Mutta sehän jää nyt verottamatta tappioiden vuoksi.

    Jos tulossa olisi voitollinen vuosi, niin silloin työnarvo kannattaisi Berzan laskea yläkanttiin, koska hänen ansiotyön vero% on pienenpi kuin pääomatuloissa.

    ate

    Kyllä sille yhdistykselle paikkansakin on, puutteista ja epäkohdistakin huolimatta. Palveluita käytän aika vähän (lähinnä maanmuokkauksia yms.), mutta pidän huolen, että saan mielestäni muutoinkin vastikkeen koko vuotuiselle jäsenmaksulle.

    Aikaisemmin jäsenmaksuni huiteli yli 700€:n jolloin tuli nostettua kytkintä. Ilmeisesti en ollut ainut, koska jokunen vuosi sitten päättivät, että maksimissaan jäsenmaksu voi olla 100€ /jäsen. Liityin sitten takaisin jäseneksi.  Hinnan laskua perusteltiin sillä, että ns. isommat tilat (ja isommat palveluiden käyttäjät) karkaavat muuten käyttämään yhtiöiden palveluita.

     

    ate

    Aivan niin Puuki. Koetin tällä esimerkillä valottaa lähdekritiikin merkitystä Jeesille, joka ihasteli naapurin sotakalustoa.

    Videoita ja julkaisuja tehdään aina joku tarkoitusperä mielessä. Vastaanottajan harteille jää pohtia, kuinka totuudenmukaista viesti on. Helpointahan se on tietysti aiheesta, jonka itse tuntee tai josta on helppo hankkia lisätietoa.

     

    ate

    Jees! Tuskinpa se kaiken totuuden siemen löytyy Youtubesta, mutta lähdekritiikkiä on hyvä harjoittaa olipa kyseessä metsäyhtiön,Luontoliiton tai vaikka puna-armeijan mainos. Käyppä vaikka katsomassa jonkun metsäkonevalmistajan mainosvideoita, joissa puuta kaatuu kuin heinää ja koneet kulkee melkein jälkiä jättämättä kankaalla. Vertaa sitä sitten tämänkin sivuston keskusteluihin ”pikkumotoista” tai johonkin tuubi videoon, jossa Ponsse ryllää mahaansa myöten suossa.Samasta periaatteesta on tässäkin kyse.

    Totuuksia on kahdenlaisia: Tieteellisiä ja tarkoituksenmukaisia.

     

     

    ate

    Eri maiden asevoimien mediaan välittämiä videoita katsellessa pitää muistaa, että ne ovat eräänlaista propagandaa, jossa esitellään niitä parhaita suorituskykyjä ja pelkkiä onnistumisia. Ja vieläpä niin, että sitä parasta rautaa olisi silmänkantamattomiin. Kun jaksaa youtubesta kaivella, niin sieltä löytyy rainaa, kuinka ne eri maiden ”parhaat ” kyvyt hyytyvät paraatikentälle tai ohjukset lentävät ihan minne sattuu, jos yleensä lähtevät edes kunnolla liikkeelle.

     

    ate

    Mikä on liian iso ja mikä liian pieni kone? Minusta nämä ”tavalliset yleiskoneet” ovat aivan kelpo koneita harvennuksille ja niilläkin tehdään hyvää ja jopa erinomaista jälkeä kun: Puikoissa on ammattitaitoinen kuski, ollaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, niin maaston kantavuuden, kuin puustonkin suhteen. Turha on koneen kokoa syytellä, jos joku em. tekijöistä sakkaa.

    Totta on, että pienenpi kone puikkelehtii ketterämmin, mutta entäs se ajokone, jonka pitäisi ajaa samaa uraa useammankin kerran? Iso kone tuo enemmän puita kerrallaan, mutta kun pienemmällä pitää ajaa useamman kerran, niin riittääkö maaston kantavuus sitten enää? Harvennukselle ottaisin mieluummin vähän isomman hakkuukoneen, koska voimakkaalla nosturilla saadaan saadaan ne ”ongelmapuutkin” nätisti kaatumaan ja kannateltua sinne minne halutaan. Voimaa ja ulottuvuutta on nosturissa harvoin liikaa hankalissa paikoissa.

    Harvennustiheyteen on helppo vaikuttaa kirjaamalla asia kauppakirjaan. Omalla kohdalla ensimmäisellä tarkastuskäynnillä on aina kuskin kanssa tarkasteltu harvennustiheyttäkin ja yleensä se on kuski, joka kysyy, että miltä näyttää?

    ate

    Kävin naapurissa kaatamassa muutamia pihapuita, joista osa oli sähkölinjan vieressä. Soitin sähköyhtiöön, että tuletteko kaatamaan vai miten tehdään? Sanoivat, että kaada itse ja korvausvelvollisuutta ei vahingosta tule, kun on lupa etukäteen annettu.

    ate

    Ei Leninin sakki missään kännissä ollut, kun Suomen itsenäisyyden tunnusti. Leninillä oli nimittäin kansallisuusoppi, jonka mukaan kaikille pienille kansoille kuului itsemääräysoikeus (eritoten valtakunnan länsireunalla). Leninin vision mukaan kaikissa näissä maissa tapahtuisi vääjäämättä pian vallankumous ja sen jälkeen nämä pienet bolshevikkimaat ”tajuaisivat liittyä yhteen isoon” kommunistiseen jättivaltioon. Porvallisen Suomen tunnustaminen olisi siten vain väliaikainen ratkaisu jota seuraisi herkullinen voitto. No vihkoon meni ja pian tämä oppi haudattiinkin syvälle…

    Yksi vähemmän tunnettu Suomen pelastaja voisi olla Ranskan pääministeri Daladier, joka talvisodan aikana osin sisäpoliittisista syistä ryhtyi ajamaan avustusretkikunnan lähettämistä Suomen avuksi. Britit koetettiin saada hankkeeseen mukaan ja Suomen auttamisen varjolla kaapata Ruotsin malmikentät pois Saksan teollisuudelta. Hanke meni lopulta niin pitkälle, että joukkoja oltiin jo laivaamassa Ranskassa ja tämän tiedon saatuaan päätti Stalin tehdä rauhan Suomen kanssa. ”Väliaikainen ja nolo rauha Suomen kanssa oli pienempi paha kuin joutuminen Ranskan ja Englannin kanssa sotaan.

    Suomen kaltaisen maan kohtalon hetket on aina olleet osa jotain suurempaa myllerrystä. Ja näin tullee jatkossakin olemaan.

     

    ate

    Panu! jokunen vuosi sitten, kun FSC:tä ryhdyttiin metsäyhtiöiden puolesta makkinoimaan metsänomistajille olin kiinnostunut asiasta. Olin yhteydessä henkilöön, jonka työkseen hoiti tätä asiaa ja keskustelimme sertifikaattiin liittyvistä asioista hyvän tovin.

    Kysyin erikseen, että onko tämä sertifikaatti voimassa myös niissä kaupoissa, jotka mahdollisesti tulee tehtyä muiden kuin heidän kanssaan. Vastaus oli, että sertifikaatti koskee vain heidän kanssaan tehtyjä puukauppoja, koska kyseessä on heidän ”hallinnoima ryhmäsertifikaatti”.

    Oliko kyseessä kaverin ihan oma tulkinta vai mikä, sitä en tiedä, mutta kannattaa ottaa selvää, jos nimen meinaa paperiin laittaa.

     

     

    ate

    Kannattaa huomioida sekin, että jos lähtee yhtiön X tarjoamaan FSC-sertifikaattiin mukaan, niin sertifikaatti on voimassa vain ko. yhtiön kanssa tehdyissä puukaupoissa.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 171)