Käyttäjän Anton Chigurh kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 2,587)
  • Anton Chigurh Anton Chigurh

    sp: ”…Tämän on todennut valtakunnallisesti merkittävä kanalintujentuntija…” Tämän toteamisen jälkeen kyseinen tohtori sai suojatyöpaikan metlalta myyrätutkimukseen, kunnes kahden vuoden määräaikaisen pestin jälkeen siirtyi muihin tehtäviin aivan toiselle alalle. Väitöskirja on selkeä huijaus (tilaustyö), jonka ainoa tavoite oli vahvistaa lumikkohypoteesi.

    Kettujen tappo nostettiin uudelle tasolle alkaen 1980, jolloin niitä tapettiin luokkaa 20000 vuodessa (jo 1990 tappomäärä oli 50000). Tuolloin (1980) metsoja havaittiin vielä 133 yksilöä (valtakunnallinen talvilaskenta). Havainnoista yksittäisiä oli neljälläkymmenelläkuudella (46) reitillä ja luokassa 2-7 havaintoja oli kahdeksallatoista (18) reitillä. Laskentareittejä oli 571.

    Värriön tutkimusaseman kenttämestari Teuvo Hietajärvi oli tehnyt 17.01.2016 pienen lenkin tutkimusaseman ympäristössä. Hän kirjoitti muutaman tunnin metsohavainnoistaan: ”…Kaikkiaan metsoja oli 39 urosta ja 5 naarasta…” Tulos on vähintään kohtuullinen, kun ottaa huomioon, että pienpedot ovat ihan vapaasti saaneet kurittaa metsokantaakin tuolloin jo kaksikymmentäyksi (21) vuotta.

    Samana vuonna vuodenvaihteessa toteutetussa valtakunnallisessa laskennassa havaittiin kuudellasadallakahdellakymmenenelläkahdella (622) laskentareitillä 24 metsoa, siis koko maassa 20 metsoa vähemmän kuin värriössä parin tunnin valoisana aikana.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Ajalkasen linkittämissä aikasarjoissa metsokannan kehitys on minulle tuttu: sukupuuton partaalla. Olen metsästänyt vuodesta 1959 (metsoa en vuoden 1968 jälkeen).

    Talvikaudella 1960-1961 kyseisessä laskennassa havaittiin 301 metsoa, joista yksittäisiä lintuja oli kuudellakymmenelläkolmella (63) laskentareitillä, 2-7 lintua kahdellakymmenelläseitsemällä(27) reitillä ja 8-31 lintua kahdeksalla (8) reitillä. Laskentareittejä oli 427.

    Viime talvena metsoja havaittiin yhteensä 28, yksittäisiä lintuja oli yhdeksällätoista (19) laskentareitillä ja 2-7 lintua nähtiin kahdella (2) reitillä. Laskentareittejä oli 634.

    Ainoa paikka missä metsokanta on todistetusti noussut tuona laskenta-aikana on värriön luonnonpuisto, jossa metsästys on lopetettu 1995. Alueella pesii kotkia ja muita metsoja syöviä petoja. Riekkokanta siellä on kymmenkertaistunut (koko valtakunnan tasolla pudonnut sadasosaan) metsästyksen lopettamisen jälkeen huolimatta siitä, että siellä pesii myös riekkoihin erikoistunut tunturihaukka. Tärkein kanalintukannan nousun takaaja on kettu, jonka kanta on kolminkertaistunut (ahdistaa pääravintonsa myyrät ydinhabitaatteihin ja vakauttaa niiden kannan, jolloin suurin osa maa-alasta on myyrätöntä ja ketutonta).

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Meidän seurassamme on vain yksityisiä maanomistajia, yhtiöiden maat jätetään maattomille. Jokaisen jäsenen intressi on hirvituhottomuus (ei hirvenlihantuotannon maksimointi kuten naapuriseuran maattomilla). Kauristuhoista jo pääsimmekin.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Maattomat pois seuroista, niin alkaa tapahtua. Alkaa metsästystalousministeri lepänkin puntti vipattaa. Loppuu selitykset.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Meidän seurassamme (kaikki jäsenet maanomistajia) ei ole rajoituksia kauriille. Ei ole vuosikausiin näkynyt kauriitakaan. Ei näy hirviäkään kunhan lupasysteemi poistuu.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Tässä minun keittiöni ikkunasta näki taannoin jopa parinkymmenen metsäkauriin laumoja. Luvanvaraisuudesta luopumisen jälkeen niitä on tullut ammuttua juuri tuon keittiön terassiltakin (myös saunan terassilta talon eteläpäädystä). Vuosiin ei ole ollut yhtään näköhavaintoa samasta ikkunasta (ei koko peltoaukealta). Jostakin syystä myös kauriinsyönnökset ovat loppuneet kuusentaimikoissa.

    Hirvet tuhoavat edelleen männyn- ja rauduskoivuntaimikoita. Sekin loppuisi luvanvaraisuudesta luopumisen jälkeen minun mailtani (ja samalla muutaman muunkin).

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Kyllä noissa mittaus-, korko-, hankinta- ynnämuissa todistuksissa/ sopimuksissa meillä lukee edelleen Metsäliitto Osuuskunta.

    Viimeinen havainto asiasta on tältä päivältä kirjeen muodossa.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Meillä (minä ja poika, muutama metsä-, kiinteistö- ja maatalousyhtymä) on sopimus vain itsemme kanssa (Metsäliitto). Tulee pitää selvänä kuka on isäntä ja kuka renki (muuli). Muuten tapahtuu aisalle potkimista (jopa osuuskunnassa). Maan tapahan on, että rengit varastavat isännältä. Mutta siinäkin tulee pysyä kohtuudessa.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Nämä kumppanuussopimukset ovat yhtä kuin annat pikkusormen pirulle niin se vie kohta koko käden (ja enemmänkin). Koneyrittäjät ovat tiukilla ja pääosa sahureistakin. Välistävetäjät iskevät aina tilaisuuden tullen. On tullut pyörittyä noiden puiden ympärillä (ja vähän muuallakin) kahdeksalla (8) vuosikymmenellä.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Vielä 2007 legendaarinen myyrä- ja kettuprofessori Heikki Henttonen antoi metsälehdelle erikoisasiantuntijalausunnon lausuen:

    en usko että kettukantoja saataisiin metsästäen harvennettua

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 2,587)