Käyttäjän antinpoika kirjoittamat vastaukset
-
Kuusessa ollaan, kyllä minä sanomasi uskon ja mielelläni, luulisin että Indonesiassa ja Etelä-Amerikassa näitä tuhoja ei voi edes korjata. Jos ajatellaan Suomen tilannetta niin täällä olevat asiat on helppo korjata, yksi malli on tietysti avohakkuukielto mutta parempi tapa tietysti on MH.n tuloutuksen laskeminen alemmalle tasolle, silloin voidaan ohjeistuksia muuttaa ja seurauksena on avohakkuiden määrän laskeminen joka tässä toivottu asia onkin. Nämä nuorien metsien avohakkuut, ulkoilureittien hakkuut yms hämmästyttävät minua. Toivon että MH palaisi tasolleen millä se oli silloin kun minäkin siellä työskentelin.
antinpoika 22.7.2018, 00:24Tuskin on tyylikästä laittaa levitykseen jokin hakkuukohde, luulisin että jokamiehen oikeudet eivät kanna sinne asti. Tarkoitus oli keskustella monimuotoisuudesta ja miten minä sen säilymisen siinä kohteessa näen, samalla ihmettelin miksi näin tehdään ja kuusessa ollaan vastasikin asiallisesti. Täytyy tuottaa pettymys mutta en kuulu mihinkään järjestöön enkä ryhmään, en vihreään, siniseen enkä punaseen
antinpoika 21.7.2018, 17:17Ole Rane huoleti, kyllä se järvi siinä on edelleen, ei näitä juttuja keksiä tarvitse jos sitä epäilet.
antinpoika 21.7.2018, 14:14Varmasti on 72 ha ollut perusteltua, sehän tässä kummastuttaa miksi yhteistä omaisuutta juuri nyt kohdellaan niin huonosti.
antinpoika 21.7.2018, 10:41Niitä uudempia metsänhoito-menetelmiä MH voisi käyttää myös täällä Pohjois-Pohjanmaalla. Tällä kuitenkin vallitseva menetelmä on avohakkuu ja aukkojen koko on tyrmistyttävä, jos harventaakin niin parin vuoden kuluttua hakkaa siihen aukon. Mitä ja missä nämä uudemmat menetelmät MH.n mailla on, täällä niitä tarvittaisiin ja kipeästi.
antinpoika 21.7.2018, 01:03”Suomessa tehdään avohakkuita, koska muuta ei juuri ymmärretä-tutkija. Suuri puute ilmastomuutoksen maailmassa, jossa metsien hoidosta pitäisi olla mahdollisimman monipuolinen käsitys.”
antinpoika 21.7.2018, 00:54Pieneen mieleeni ei mahdu millätavoin avohakkuu lisää monimuotoisuutta, kävin jokunen päivä sitten vaimoni kanssa uimassa, kyseessä hyvin kirkasvetinen järvi ja ranta valkoista hiekkaa. Tien varteen 0,5 km etäisyydelle rannasta oli ilmestynyt avohakkuu, auton mittari näytti 700metriä sille leveyttä ja pituutta sillä oli kaksin verroin. En ymmärtänyt miksi arvokasvussa oleva nuorehko mäntymetsä oli hakattu aukeaksi ja näin suuressa määrin. Kaukana aukolla törrötti kaksi säälittävän näköistä säästöpuuryhmää. Ajattelin että seuraavaksi siihen tulee kaivuri joka kaivaa ojat 12 metrin välein ja ojamaista tekee istutusmättäät taimille. Sen jälkeen tietysti tapahtuu taimien istutus ja jossain vaiheessa varhaisperkaus. Kyllä te tämän tiedätte.
Missä tässä projektissa piilee se monimuotoisuus, onko se siinä että metsästä tulee aukko vai siinä että kaivurityön jälkeen siellä ei juuri liikuta ojituksen takia koska liikkuminen on vastenmielistä. Tällä kaavalla ei entinen ojitus ehdi tasaantua kun tulee uusi 60-vuoden kuluttua. Voihan se monimuotoisuus olla siinäkin että muokkausalueen ojitus liruttaa kiintoaineet järveen, se voi olla siinäkin että aukolle eksyvän koppelopoikuuksen näpsii lentopeto yksitellen kun ei ole mitään suojaa. Siinä se varmaan on että hakataan keskenkasvuinen ja hyvässä arvokasvussa oleva puusto, tehdään taloudellinen vahinko.Minä ymmärrän ja hyväksyn avohakkuun kun kuljetaan kohtuullista tietä, hehtaari sinne tai tänne mutta tässä laajuudessa en hyväksy, 100 hehtaari on paljon ja tällaisia aukotuksia on kaikkialla MH.n mailla.
antinpoika 21.7.2018, 00:06Kyllä meilläpäin metsänomistajat istuvat metsästysseuroissa ja riistanhoitoyhdistyksessä päättämässä hirviluvista, ei siinä mitään ihmeellistä ole. On hyvä myös muistaa että hirvikanta alkoi nousemaan sen jälkeen kun avohakkuut tuli ”muotiin”, ruokamaat parani ja vasatuotto nousi. Vanhat miehet puhuivat ajasta kun ensimmäisiä lupia saatiin 60-luvun alussa niin kaksoisvasoja ei ollut, ykkösvasakin oli harvinainen ja hirvet oli talvisin laihoja kaakkeja, syystä että ruokamaat oli huonoja.
Meillä hirviluvat hakee yksi mies ja jakaa ne seuroille.
antinpoika 18.7.2018, 00:19Miksi se ehdoksi pitäis saada,, luulen että yksityinen etsänomistaja jonka metsässä on FSC-sertifikaatti, on sen verran valistunut että ei metsiään avohakkaa vaan osaa hakea myös muita keinoja. Hemputtaja, avohakkuu ei lisää metsien monimuotoisuutta vaan jokainen hakkuu on sitä vähentämässä. Ajattele nyt vähän itsekkin.
antinpoika 17.7.2018, 21:34Hyvin päätelty derHorst