Käyttäjän Ammatti Raivooja kirjoittamat vastaukset
-
Kun katson käytännössä jatkuvan kasvatuksen tilan luonnollisia, metsän kiertokulkua jäljitteleviä prosesseja, siitä miten aliskavsokuuset tuhoavat männyt tieltään valoon kasvamalla itse täyteen mittaan tyvilahon kanssa mutta kuolettavan suudelman antaminen männylle on kuuselle sen evoluution antama mieletön etu. Seuraavaksi kun ajourat tehdään kohtaan mistä ei ole aiemmin menty, yhä useampi kuusi saa tämän supervoiman raivata männyn tieltään. Entisissä ajourissa parhaiten viihtyy vatut, heinät ja pajuttarjoten monille hyönteisille ekosysteemin mutta taloudellinen tuotto metsänomistajalle jää ohueksi. Männyn taimia näkyi ilahduttavasti kun taistelin tieltä kaatuneiden kuusien seassa. Jokainen Suomalainen metsähehtaarihan Suomessa joko palaa tai kaatuu tuulessa 200 vuoden välein. Kun palokuormaa tulee tyvilahon tappamista männyissä ja kirjanpainajien lisääntyessä jokavuosi kun tuulen kaatamat puut eivät lopu avohakkuuseen, on metsä valmis tulen maaperän puhdistavaan voimaan.
Siinä missä jaksollinen kasvattaja tekee tilin nopeasti ja terveesti, jatkuva kasvattaja tosiaan on enempi tuhon tiellä mikä tietysti voi olla metsäekosysteemin kannalta parempi.
Amerikassa maksaa hiilivoimalla tuotettu sähkö n. 36$/MW eli n. Saman verran kuin turvesähkö maksaisi Suomessa. En usko, että kivihiilivoima on Kiinassa kalliimpaa ainakaan. Kiinassa rakennetaan kymmeniä ydinvoimaloita ja tyuli- ja aurinkosähköä. Mutta miten eroaa Suomesta on se, että eivät maksa päästömaksuja ja tee hallitsematon muutosta niinkuin täällä viherhuijatuiksi joutuneet EU kansalaiset joutuvat tekemään. Trumppikin onneksi vetää USAn taas pois Pariisin ilmastosopimuksesta, jotta Amerikka putoaa samaan viherhuijaustaantumakuoppaan kuin Suomi ja EU vaan muutos on hallittu ja yritysten tarvevetoinen eikä niin, että sammutellaan paperitehtaita tuulen mukaan kun on uusiutuvaa turvettakin. EU jää niin isolle takamatkalle tämän hallitsemattoman siirtymän takia, että en tiedä miten selvitään.
Kiinalle laitettava tullit! T. Trum… ei kun keskuskauppakamari: https://www.iltalehti.fi/talous/a/3e3a8454-cb5d-4ce2-bc86-a14074b3eb9d
Itse tilasin niin hyvää tavaraa ihan pilkkahintaan ja tänään metsässä kokeiltuani tavara ylitti odotukset. Halvalla kivihiilellä tuotettu tavara on hyvää ja edullista ja tullit ei pysty sitä patoamaan jos tuote tulee vaikka 5 kertaa halvemmaksi ostaa silti suoraan Kiinasta. Siitä vaan varastomies hakemaan 10% palkankorotusta. Energiainflaatiota seuraava palkka inflaatio vie työpaikat viimeisiltäkin. Oliko sittenkään niin hyvä idea luopua uusiutuvasta, halvasta turpeesta?
Täällä JK tilalla on myös avoa tehty kohtaan missä ei ole kurjan näköistä kuusialiskasvosta. Sitä on myös muokattu. Siemelpuiksi on valittu pieniä tai keskikokoisia mäntyjä, joissa on vielä ” arvokasvua.” (Jokainen kun näkee niin tietää paljon.) Niistäkin on sitten tyvilaho tappanut useita.
Jos suorittava kertoo mitä on nähnyt keski-Suomen JK-style kohteilla nähnyt niin millä kompetensilla jovain kertoo, että keskisessä Suomessa ei ole tyvilahoa, eikä varsinkaan JK kohteilla. Täällä tyvilahon esiintyvyys on jopa minua hämmästyttänyt miten kokonaisvaltaisesti se esiintyy koko tilalla kun on tottunut jaksollisen metsiin missä saattaa jossain olla ihan pikkusen.
Mä en usko, että kuusenistutusalueilla sitä on täälläkään kun en ole tavannut ja männiköissäkään sitä ei olisi jos siellä ei alla ei kasvatettaisi aliskuusia, jotka imuroi sitä. JK levittää sitä ja imuroi itseensä, jonka minä käytännössä huomaan myös. Tästä on myös selkeää tutkimusnäyttöä. Jos ei tee raivausta JK tilalla, voiko tietää mitä siellä todella tapahtuu? Enhän minäkään tästä muille kerro kuin teille, ne elää valheessa, jotka näitä raivaa, lienee selvä.
Mitä mieltä Jovain olet Arvo Kettusen ohjeesta, että kuuset pitää mäntyjen alla kasvattaa harvassa, 200 tainta, että niihin ei tule lahoa? Onko sinusta riittävän harvassa? Minusta voisi olla harvempikin.
Nyt kun olen jo paljon nähnyt tätä JK tilaa niin kaikilla kovemmilla mailla missä on yhtään jäänyt ennakkoraivaamatta edellisessä JK hakkuussa niin näkyy kanto, kuusesta kolhu ja sitä myöten laho. Lahoa on vähän siellä missä suopursu kasvaa. Tosin kuusten pituuskin on lyhyt ja tulevaa kasvua ei tule olemaan. Eli laho on aika kokonaisvaltaisesti läsnä koko tilalla sekä kasvamattomuus. Isommasta kuusikosta jokanoli tukkikokoon jo kasvanut aliskasvoksesta löytyy paljon palokärjen reikiä.
Nyt kun Perko sanoo, että wi ole raivannut aliskasvosta pitkään aikaan ja alkanut JK:h sen jälkeen niin mistä Perko tietää mikä on raivaamattomuuden merkitys JK hakkuussa? Onko Perkolla joku vastuuvapauslauseke, että ei korvaa kun metsän terveys menee pilalle? Mitä Perko vastaa jos joku kysyy, että pitääkö ennakkoraivata?
Tuolla JK tilalla sekään ei pelasta koska pitkät puut kolhii aliskasvosta jokatapauksessa mutta sillä saa koneen houkuteltua paikalle.
Jos olisi tilanne, että joku yksityinen kysyisi JK ennakkoraivausta niin tosiaan jo pelkästä ideasta kieltäytysin koska en aio olla osa ongelmaa enempää kuin pakko.
En osaa sanoa ilmaston muuttajasta vaan se on osavastaus siihen miksi ei voida kaikkea fossiilista polttoainetta polttaa maan sisältä argumentilla, että se kaikki hiilihän on aikanaan ollut maanpinnalla.
Uusiutuvan energian korkea hinta ja huono tuotanto koskee koko Eurooppaa tänään Fortumin mukaan. Euroopassa ei tosin tarvitse hommata paperitehtaita kun Saksassa käy hiilivoimalat ha fossiilisella maakaasulla muutenkin. Suomelle on jäänyt hölmöläisen rooli joka luopuu uusiutuvasta turpeesta ja hautaa puut suohon.
Jokohan tolopainen on kantanut puut sisälle lämpiämään?
UV säteily on voimakkaampaa kuin ennen muinoin. Otsonikerros on ohuempi niin kasveja tuotavan säteilyn takia maapallolla puut eivät kasva satametrisiksi niinkuin ennen ja metsät ja muu biomassa ei pysty sitomaan samoja määriä hiiltä. Kasvihuone on kasveille hyväksi muunkin kuin lämmön takia ja siten toinen UV suodatus. Meillä on nyt kasvihuoneilmiö ilman kunnollista UV suodatusta. Kaikki hiili mikä on fossiilisissa polttoaineissa maan alla on aikaisemmin ollut maan päällä ja ilmakehässä, silloin kun UV säteily oli paljon vähemmän.
Suomalaisissa tuotteissa on enemmän laatuongelmia. Keittiötarvikevalmistaja Fiskars ja Hackman, ovat huonompilaatuisia kuin ulkomaalaiset merkit. Orthexit tuotteet ei kestä mitään. Kotimainen kirjolohi maistuu mudalle verrattuna Norjan loheen jne. En suosi kotimaista enää kun korkea energianhinta ja palkkataso pakottaa yritykset tinkimään laadusta. Maailma muuttuu niin, että Kiinasta tulee kohta laatutavaraa ja meiltä sitä sontaa. Meidän elintaso korkean inflaation takia vaatii veronsa.