Käyttäjän Ammatti Raivooja kirjoittamat vastaukset
-
Johonkin uppoaa tälläinen ojitus on pahasta, lannoittamisessa ei ole järkeä ja öljypohjaisia tuotteita ei korvata puukuidulla ja kaikki aloittavat huljuttelun kun kuituteollisuus loppuu muutamassa vuosikymmenessä. Kartelliklusteri -tunteisiin vetoamisen pajatson tyhjensi suuri savotta et sillä varmaan ole enää kaikupohjaa.
GPS signaali voi olla 10m sivussa koko päivän. Tietysti on aina riski luottaa pelkästään siihen. Nauhottamisella rajataan vastuu nauhottajalle, kukas sellaista vastuuta itselleen haluaa jos GPS signaaliin ei boi täysin luottaa.
No eikös tuosta JK markkinoijien luovasta matematiikkasta ole saatu jo monta esimerkkiä? Se on matematiikan haara mitä ei muualla käytetä.
Ei tällaiseen keskusteluun joutuisi muualla jos sanoisi, että osingot kannattaa sijoittaa uudelleen niin kaikki nyökyttelisi mutta JK yrittäjä sanoo, että ne osingot on sijoittamisen ulkopuolista rahaa ja kaupankäyntikulu jauhaa sijoituksen tappiolle.
Tai auton 10% rahoituslainan takaisinmaksuun, asuntolainan maksuun tai sijoituslainan maksuun. Jos kuluille laskee sijoituskoron niin tuloillekin voi laskea, koska elämässä monella muulla on korkoa mukana. Et jos autolainan maksaa kerralla pois eikä tipoittain niin aukkohakkuuulla päästään paremmin 10% tuottovaatimukseen.
Samapa tuo minulle on, JK yrittäjät eivät tienaa jatkuvalla kasvatuksella kun näytösluonteisesti tekevät kokeiluhakkuita, raha tulee Idan myymisestä. Uusiutumattomuus ja puiden laadun romahtaminen ja koivun kasvatuksen mahdottomuus tekevät siitä sopimattoman itselle ja ne, jotka siirtyvät JK:Henkilökohtainen vain parantavat omaa asemaa puiden haluttavuuden suhteen ja koivun kysynnän myötä.
Ittelle ainakin tärkeä, että kuusijakson jälkeen tulee lehtipuujakso. Jos juurikäävän tulee kuusijakson aikana niin lehtipuujakson jälkeen se vähenee. Jos havujakso jatkuu jatkuvana niin juurikäävän määrä maassaei missään vaiheessa käänny laskuun vaan jatkaa kasvamistaan.
”Eihän jk:n korkeampi tuotto voi olla vähemmän sijoitustuottona.”
Korkolaskuissa tietysti suurin merkitys on alun tuloille ja menoilla. Sen takia isot alun tulot tuottavat korkotuloina enemmän kuin JK:ssa ja uudistuksen todelliset pienet menot ovat bonusten jamahdollisten havujen jälkeen mitättömät. JK halua korostaa, että näitä ole olemassa, vaikka suurin osa istutettavista metsistä on kuusia ja bonukset todellisia. On 2 tapaa miten JK laskija manipuloi ajattelua: Jättämällä korko pois avo hakkuutilanteesta tai laskeminen vuodesta 2 kun havut eivät ole tuloa, että uudistamisella saadaan mahdollisimman suuri kulu ja korkotulo.
Tienvarressa puut voivat olla samankaltaisia mutta tienvarsihinta on tuon metsälehden hintatilaston mukaan viitisen euroa halvempi kuin pystykauppahinta. Joskus se kyllä oli euron pari plussalla tai tasan mutta onpas tienvarsihinta noin negatiivisella ni yllätys.
No onhan se toinen raivaus helpompi kun ne lähtee kerralla yhdestä kannosta ja osa noin pitkistä lahoaa, että ne ei säily elinvoimaisina ja osa saattaa olla vesomatta kokonaan. Jos maata myöten olisi sahattu niin kaikki vesoisivat elinvoimaisina ja vaikeampi toinen kerta eli reklamaation sijaan onnittelisin hyvästä työstä.
Pointti on se, että JK yrittäjät laskevat koron kuluille, joka on sijoitus jonnekin mutta eivät tuloille, jotka muuttuvat metsän ulkopuoliseksi rahaksi toisinkuin kulujen vaihtoehto, että ne todella sijoitettaisiin jonnekin. Kun ymmärtää tämän vedätyksen, ymmärtää miksi oikea ekonomisti saa eri lopputuloksen. Tietysti esim. Kujala poistaa laskelmista koko koron kun vertailu ei kestä sitä, että avohakkuu tuloille laskettaisiin vastaava korko kuin kuluille niin se vertailusta poistetaan korko riippuen siitä alkaako menetelmien vertailu istutuksesta vai avohakkuu tuloista. Selkiskö nyt Husqulle?
Eli jos puunmyyntituloja olisi 2000e ja tonni kuluja niin sille tonnille voi laskea koron mutta jos sitä ei käytäkkään kuluihin niin lasketaan, että tonnille saa sijoitustuottoa ja toista tonnia ei ole olemassa. Eikö ole hassua tämä JK vedätys.