Käyttäjän Ammatti Raivooja kirjoittamat vastaukset
-
Jesper Pääkkönen suhtautu aika pragmaattisesti tuohon satunnaiseen, isossa kuvassa merkityksettömään tuhoon kun kirjoitti, että vesivoimalaitokset, jotka estää lohien nousun, estävät raakujen lisääntymisen ja varmasti tärkein syy koko pohjoisella pallonpuoliskolla missä raakuja on. Kaikki ihmiset ovat kollektiivisesti syyllisiä, jotka käyttävät sähköä. Vesivoima piti olla 100% synnitöntä ja vihreiden suosiossa.
#kaksoisstandardit?
No sovitaan sitten, että olet oikeassa ja ne minun puut ovat aivan pilalla.
20-30 monin kohteita kyllä tehdään paljon kun pinta-alaa on tarpeeksi ja muiden kuvioiden kyljessä. Se lienee selvä, että yksittäistä kuviota ei tulla tekemään ja ensiharvennuksellakin voi olla vaikeaa jos ei ole kyljessä mitään jos kovin pieni ala. Energiapuuksi kun kelpaa pienet ja isot niin pinta-alaa yleensä sitten löytyy enempi helpommin. Todennäköisesti myös energiapuuta tekevät koneet ekevät kerralla suuremmalta alueelta kun koneet, jotka tekevät pelkkää ainespuuta. Ei kannata lärsiä asenneongelmasta energiapuun suhteen jos se johtaa räkämäntyyn.
Työttömien terveys on huonompi kuin muilla ja näiden työllistymiseen ei auta tervydenkuluista säästäminen ja hintojen nostaminen. Terveydenhuollon maksut on kaikille samat eli rikkaita yli hoidetaan ja työttömät ei saa itseänsänsä työkuntoon. Kyllä vaikka paljon terveydenhoito kuluttavan mummon milljonametsät pitäisi laittaa eläessä jo sileäksi maksaa niillä terveydenhuoltoa tai hoitopaikkoja. Se olisi win win kun metsät jää hoitamatta kun mikään ei maksa mitään rikkaalle.
Tuossa näkyy https://www.metsalehti.fi/lukijoiden-kuvat/istutuskoivikko-4/ ”savipellossa” omteellä männikköä kun koivua ei ole istutettu savea. 20 vuotiaana energiaharvennus about 20-30 m3 leppää/koivua mäntyä n. 4000->2000 ensiharvennus 28-vuotiaana poistuma 120m3/ha. Laatu ja kasvu erinomaisia mitä tuskin voisi olettaa jos neuroottisesti taimikonhoitaisia. Sen lisäksi ” energiapuu” meni polttopuuksi, että tuottokin ollu jo ihan hyvä.
Saamaleiset saavat edelleen kalastaa tenojoellla erittäin erittäin uhanalaista ja absoottusien kriittistä lajia raakuille eli Tenojoen lohta.
Lapista löytyi ennätysmäärä raakkujokia:
Yksi merkittävimmistä raakkuesiintymistä löytyi Tenojoen vesistöstä, josta on ennen tunnettu vain yksi isompi raakkupopulaatio.
#kaksoisstandardit?
Eilen yhdestä pesästä useita pistoja, tänään yksi pisto. Eilen näin ensimmäisen pesän puussa mutta vaikutti hiljaiselta.
Hirvikärpäset ovat kadonneet. Olen varmasti liikkunut alueilla missä on tuoreita ja vanhoja hirvien jälkiä, mänty soilla jne. Hirvikärpäsiä olen nähnyt varmaan 5 kpl yhteensä koko syksynä. Luin, että ampiaiset syövät hyönteisiä, kärpäsiä ja niiden toukkia. Kuvittelenko vaiko voiko asioilla olla yhteys?
Virtuaalimetsistä voisi kehitellä keskustelemaan virtuaalikeskustelijoita. Jos ei oikeista metsistä ja niistä tehtävistä käytännön toimenpiteistä osa oikein sanoa juutat tai jaata niin ehkä parempi tosiaan parempi et joku virtuualikeskustelija jatkaa Perkon jutustelua.
Olen kokeillut joitain raita- ja paju lajeja laittamalla oksia isoon vesisaaviin kesällä niin kyllä niihin tulee ainakin juuria parissa viikossa musitaakseni. Vettähän pitäisi alkaa hapettamaan jos pitempään pitäs. En uskaltanut maahan kokeilla istuttaa niitä kun sitten jos niistä ei pääsekään eroon.
Entä jos siitä on kuljetettu tuhansia kertoja ja raakkukanta siitä huolimatta voi ihan hyvin tähän asti ja tästä eteenpäin? Mitään peruuttamatonta luonnontuhoa ei ole tapahtunut ja syylliset ruoskitaan mutta vähän lyö laineet yli. Voi olla tässä on ensimmäiset, jotka jää kiinni, tässä on kuitenkin 2 asiaa mitkä on ihmisissä syvällä eli oikomisen tarve ja kyllä minäkin jos muutkin.