Käyttäjän Ammatti Raivooja kirjoittamat vastaukset
-
Tänään mä väitän, että räkämänniköistä ei ole opittu mitään. Vieläkin laitetaan mäntyä liian harvaan rehevähköön maahan. Tamperelaisen ohjeilla jos on pakko.
Ei, männyt pitää kylvää tai saada luontaisesti. Hirvet syövät puolet ja toisesta puolesta tuleekin sitten liian reheviä.
Kesäkuumalla riskipeliä ajaa hana auki jatkuvasti, luonnolliset tauot on ihan hyvästä ettei leikkaa kiinni. Varsinkin sillä vesakkoterällä kanssa urakoidessa heinikkoa täytyy pitää taukoa kun siinä ei niitä luonnollisia taukoja tule.
Jos mä noilla futuureilla pelaisin niin kattoisin sellaisia yhtiöitä, joista voi tulla myyntihuhuja ja tai ihan tarjouksia. Mut pelaan vain rahastoilla. Ehkä metsänvartija voisi perustaa jonkun sijoitusklubin, kuulostaa niin hyvältä?
Huomenna alkaa istutuskausi täällä. Taimikentällä kuusen juurten kasvu on alkanu n. pariviikkoa sitten. Näin mutuiluna sanoisin, että nyt kun ne taimet istuttaa niin ne ehtii juurtua kuukauden pitempään kun kesäkuun alussa istutetut taimet ja vois kuvitella, että ne kestäis kesän kuivuutta paremmin.
Ei onnistu mullassa ainakaan kuusi. Käyt maatalouskaupasta hakee sellasen keltaisen kekkilän turvepaalin (agrimarketista saa yksittäin täällä) mutta niissä ei ole sitä lannoitetta tarpeeksivalmiina metsä taimille pitää lannoittaa reippaasti Superex forestilla.
Parhaimman mätästyksen saa sillä kakstoimisella kauhalla joka eka kääntää ja sen jälkeen tamppaa.
Kyllä mä sitä turvetta suosittelisin vaa.
Myö laitetaan taimia heti kun on valmista. Joskus on kaivinkone samaan aikaan tontilla. Ja hyvin toimii. Heinä se on ikävä ni mieluiten mitä nopeammin ni sitä paremmin. Ikinä ei ole huomattu, että olisi mitään merkitystä ollut lopputulokseen kuusella, että antais talven yli painua. Tietysti savimaille ja muille routiville maille aina parempi ku tekee keväällä tai hyvin aikaisin syksyllä, mieluiten jopa elokuussa, että ehtivät juurtua vähän.
Mäkin veikkaisin sitä mötikkää. Tulppakin kannattaa aina uusia kun tulee käyntihäiriöitä, se voi antaa näkyvän kipinän vaikka se ois hajalla. Husqvarnan käyttöohje antaa tulpan vaihtoväliksi muistaakseni 1kk:n mutta itse olen huomannut, että se hajoaa n.3-6kk:n välein jos jokapäivä sahaa täyden päivän.
Jatkuva kasvatus on kuin karppaaminen. Jostakin ilmestyy profeetta kertomaan, että voi ja pekoni onkin terveellistä ja niitä voi syödä mielinmäärin vaikka on miljoonaan kertaan tutkimuksilla osoitettu viimeiseen 100 vuoteen, että näin ei ole. Iltapäivä- ja naistenlehdet saavat sivuille täytettä kun kirjoitellaan karppaamisesta uhkana vai mahdollisuutena ja näin se tapahtuu -juttuja. THL:n tutkijoita myös raahataan jokaohjelmaan ja lehteen selittämään näille hurahtaneille, että niiden väitteet on höpöä, että kannattaa vaan syödä tasapainoisesti niinkuin ennenkin. Aina on olemassa pieni porukka joka lähtee mihin villitykseen tahansa kun se kitkerän salaatin syöminen jokapäivä on niin tylsää ja joku lupaa, että pekonia ja voita syödä mielinmäärin. Nyt sitten hiljaa toivotaan, että karppaamisen suosio hiipuu ennenkuin sillä on kansanterveydellisiä vaikutuksia aikojen päästä. Kuusikon varhaisperkaus se sitten vasta kitkerää ja tylsää onkin.