Käyttäjän Ammatti Raivooja kirjoittamat vastaukset
-
Mäkin veikkaisin sitä mötikkää. Tulppakin kannattaa aina uusia kun tulee käyntihäiriöitä, se voi antaa näkyvän kipinän vaikka se ois hajalla. Husqvarnan käyttöohje antaa tulpan vaihtoväliksi muistaakseni 1kk:n mutta itse olen huomannut, että se hajoaa n.3-6kk:n välein jos jokapäivä sahaa täyden päivän.
Jatkuva kasvatus on kuin karppaaminen. Jostakin ilmestyy profeetta kertomaan, että voi ja pekoni onkin terveellistä ja niitä voi syödä mielinmäärin vaikka on miljoonaan kertaan tutkimuksilla osoitettu viimeiseen 100 vuoteen, että näin ei ole. Iltapäivä- ja naistenlehdet saavat sivuille täytettä kun kirjoitellaan karppaamisesta uhkana vai mahdollisuutena ja näin se tapahtuu -juttuja. THL:n tutkijoita myös raahataan jokaohjelmaan ja lehteen selittämään näille hurahtaneille, että niiden väitteet on höpöä, että kannattaa vaan syödä tasapainoisesti niinkuin ennenkin. Aina on olemassa pieni porukka joka lähtee mihin villitykseen tahansa kun se kitkerän salaatin syöminen jokapäivä on niin tylsää ja joku lupaa, että pekonia ja voita syödä mielinmäärin. Nyt sitten hiljaa toivotaan, että karppaamisen suosio hiipuu ennenkuin sillä on kansanterveydellisiä vaikutuksia aikojen päästä. Kuusikon varhaisperkaus se sitten vasta kitkerää ja tylsää onkin.
Niin, EU:n sisällä on siirretty teollisuustuotantoa mm. Suomesta Puolaan EU:n rahoituksella. Kalliiksi tulee meille Itä-Euroopan elintason nostaminen. Kyllä meille olisi parempi vaikka koko Ukraina laitettaisiin Venäjän lipun alle kuin lähdettäisiin EU:n rahoilla pelastamaan sitä.
Täälläpäin meni kesäkorjuukuusikko nopeasti kaupaksi mutta hinta ei noussu paljoa keskiarvoa korkeammaksi koska myrskypuuta on ollut hyvin tarjolla. Ei varmaankaan kuusitukissa tule olemaan aikojen päästä suuria nousupaineita jos myrskyt ja kirjanpainajat lisääntyvät ilmastonmuutoksen myötä. Kesäisin aletaan tekemään enenevissä määrin aavistushaukkuita kun kirjanpainaja tuhoilla pelotellaan jokaisessa ilmestyvässä lehdessä.
Nii koivut kasvaa suoriksi, ainakin suoremmiksi, jos ne istutetaan mättäisiin, äestykseen en niitä laittaisi. Jos istutus koivikosta lähtee jostain syystä hommat menemään pieleen niin luontaisesti syntyneistä ei ole enää pelastajaksi kun istutetut kasvavat niin voimakkaasti.
Sama on homma on äestetyssä maassa, että istutus koivut haaroittuu ja lenkoilee kun luontaisesti tulee tosi hyviä.
Käyn taimikoita läpi päivässä 0,5-1ha niin empiiriset havaintoni kertovat, että rauduskoivikosta on yleensä enemmän ja vähemmän männyt syöty ja n. 3 koivua katkottu. Sanoisinkin, että täällä päin saa olla aivan huoleti koivun suhteen, männiköiden puolesta pelkäisin.
Ekaks vaihtaisin tulpan.
Jäniksenlihan tuotantoa olisi helppo lisätä nopeasti ja paljon jos nälänhätä iskee tänne. Mikseiköhän muuten jäniksiä kasvateta jo muutenkin syötäväksi? Mielummin sitä kuin e. hyönteisproteiinia mitä kans vois kasvatta esim. kompostijätteessä.
20% selvästi tuhoutuneita ja sen lisäksi on niitä, joihin tulee pieni vaurio juurenniskaan ja juurivaurioita, joita on silmämääräisesti hankala nähdä. Niissä ne 100 yllätystä on.