Käyttäjän Ammatti Raivooja kirjoittamat vastaukset
-
Eikait tän palstan lukijatkaan niin tyhmiä ole, että luulisivat, että pelkkää leppää on suojeltu.
EU kieltää parsinavetat niin parsinavettalehmienviljelijät joutuvat lopettamaan tai tekemään teollisuusnavetan niin peltoa tarvitaan joskus lisää ku lehmien lukumäärä kasvaa. Onhan se kivempi tehä siihen lähelle peltoa ku hamuilla sitä kymmenien kilometrien päästä. Tää on tälläne rakeenteellinen juttu.
AMMATTIMIES puhuu asiaa. Samaistun täysin.
En varmaankaan rehellisesti sanottuna jaksaisi vaivautua. Mutta tuosta kiinteistötunnuksella yhteystietojen saanti HELPOSTI kiinnoistaisi tietää.
Vielä joutuu odottamaan tutkimustuloksia miten noiden taimien kasvuvauhdille tapahtuu 80 vuodessa. Oma empiirinen mututuntuma sanoo, että kasvu hidastuu kun lähennellään 100 vuotta.
Muutama 555fxt löytyy ja yks pienempi. Sillä sahaa kaiken kivuttomasti mihin vaa terä ylettää. Isommat kaadettavat puut on yleensä pihlajaa, leppä ja raitaa. Isolle pihlajalle ei kannata tarjota kun kaupan isointa sahaa (ja huippukuntoista terää.) Noihin isoihin puihin törmää useimmiten ennakkoraivauksilla. Niitä jos ei tee niin mielestäni voi pärjätä pienemmälläkin.
Mun kirjoissa ”raivaus viime tipassa” tarkottaa sitä et pyörit kuviolla samaan aikaan moton kanssa 😀
Joskus tulee sellane 1,5 metrinen matto risua ennakkoraivauksilla niin miten se vaikuttaa puunkaatoon motolla?
Myymällä jatkuvaa kasvatusta metsänomistajille, jotka eivät halua maisemallisista syistä myydä metsää, saadaan puuta liikkeelle. Useammin toistuvilla harvennuksilla saadaan paljon lahoa syntymään kuusen aliskasvos taimikkoon. Se onnistuu hyvin koska kuusen taimikko on lahoherkkä. Muutaman harvennuskerran jälkeen sitten huomataan, että metsä on lahoa täynnä ja voidaan viedä loput puut sitten avohakkuulla.
Niin lehtikuusi on hirvien herkkua ja mitään taloudellista syytä sitä ei ole kasvattaa. Se on vaan siitä kiinni, että tykkääkö silmä siitä. Jos 400 istuttaa niin voi olla, että puolet niistä tuhoutuu. Ja ne jäljelle jäävät 200 päätehakataan sitten kun ne on 150 vuotiaita.