Käyttäjän Ammatti Raivooja kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 2,991 - 3,000 (kaikkiaan 3,212)
  • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Kytkinrumpu on kulunut. Maksaa muistaakseni n. 60-70e

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Eikä valtiolla ja kunnilla ole maksukykyä vanhenevan väestön vanhustenhuoltoon. Kyllähän sitä valtio ja kunta voisi suurennuslasin alkaa katsomaan laitoshoitoon johtuvien henkilökohtaista omaisuutta. Jos siellä on metsää niin voisi hyvinkin korottaa maksuja heiltä. Silloin metsän joutuisi myymään, laittamaan tuottavaan asentoon tai parhaimmassa tapauksessa antamaan ennakkoperintönä hyvän sään aikana.

    Nyt on käynnissä valtava rakenteellinen muutos siinä ketä tulee metsänomistajiksi. Kaupungissa kasvaneita melkein eläkeläisiä itsekin. Sanonpahan vaan, että nykytilanteeseen säilyttämisessä on täysi työ. Näitä nyt hakattavia metsiä on ollu hurja määrä porukkaa hoitamassa. Nyt maaseutu on tyhjentynyt ja itse tekemisen määrä laskenut. Vissiin asiaa ei oikeen ymmärretä kun kaikki ihmisten suorittama omatyö metsissä ei näy missään tilastossa. Ulkopuoliselle avulla luulisi olevan paljon kysyntää tulevaisuudessa. Varsinkin ennakkoraivaukseen jos hakkuu sykli tulee olemaan perinnönjakojen väli.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Pienin normaali kuusitukki mitä oon tehny on 285 16 tietty prosentti ja oliko 360 se normi mitta. Tuli nyt vaan mieleen.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Kävin sijoittamassa venäjän markkinoille tarkoitettuun oltermanniin. Ei maksanu ku reilu 3e/kg.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Otetaanhan vanhoilta ajokorttikin pois ja jossain vaiheessa viedään vanhainkotiin kun ei enää pysty huolehtimaan itsestään. Kyllä siinä vaiheessa voitaisiin jo tarkastella sitä metsäomaisuuttakin.

    60-luvulla alkaneen kaupungistumisen vuoksi metsänhoitoon ei enää kasveta. Ei 6kymppisenä enää opi tai innostus riitä metsätilanhoitoon.

    En tiedä myös mistä johtuu, että 50-6kymppisillä on todella korkea kynnys ottaa apua ulkopuolelta. Mutta toisaalta ei monet sit kuitenkaan vastusta metsänhoitoa. Siinä pitäisi olla yrittäjien todella aktiivisia, että saisivat hommia. Itse oon aktiivisena ottanut kaikki naapurin raivaukset hoitoon kun muuten ne olisi jääny luonnontilaan. Mutta kun näitä samanlaisia naapureita kun on kymmenen eikä aika riitä kaikkialle niin ei voi kun vierestä katsoa kun metsät pilaantuvat.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Keskipituus 2.5-3m. Koivut hädin tuskin metriä kahta pitempiä. Ero tulee siitä ku käyttää keskipaakku taimia. Pikkupaakkutaimien käyttö on vaikeuksien kerjäämistä. Työkseen ku raivaa ni pitää optimoida kuusenkasvatus ku ei oo aikaa eikä intoa viihtyä enää omissa metsissä.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Metsänsä hoitamatta jättäviä maanomistajia suojellaan Suomessa kuin pandakarhuja.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Kuusikoista selviää kahdella raivauskerralla kun ne tekee minun mielestä oikea aikaisesti: 7 vuoden ja 15 vuoden ikäisenä. Molempina hetkinä se on hehtaari päivässä. Jos siellä käy aiemmin varhaisperkaamassa ni joutuu raivaamaan 3 kertaa.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Itse käytän omia kuusentaimia ja ne on 3-vuotiaita kun ne laitetaan maahan. Ikinä en oo heinänny tai varhaisperannu. Tai no varhaisperkaamaan joutuu savimailla missä ne ei lähde kasvamaan. Se on tasan seitsemän vuotta kun sinne mennään ensimmäisen kerran ja kuuset on 2-4metrisiä silloin. Taimien koossa kun nuukailee muutaman sentin niin siellä heinäillä ja muuta puuhastella mutta kun itsellä ei ole aikaa sellaiseen. Ja kannattaa myös muistaa, että vesakko tappaa heinän ja kuuselle ei käy mitään siellä vesakon alla alle 7vuotta. Vieraalle oon ajanu joskus vesakon ja heinän parin vuoden päästä istutuksesta. Siitä se heinä villiintyy. Sitä vesakkoa ei ois ikinä pitäny ajaa nurin.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Koivikoissa on tilastoitu olevan 12%:ssa hirvituhoja. Eli 9/10 koivikoista kuitenkin onnistuu. Näillä seuduilla sanoisin, että promillessa taimikoita on merkittäviä hirvituhoja koivikoissa.

    Kannattaa muistaa, että MHY ottaa 5centtiä jokaisesta välitetystä taimesta. Niidenkin täytyy työllistää ja kerätä rahaa toimintaansa entistä ponnekkaammin niin kuusenistutus ei ole menossa minnekkään. Ja jos koivikoita todella haluttaisiin hirvialueille niin sinne kylvettäisiin reilusti jalostettuja siemeniä, onhan se aika varma tapa saada riittävästi ehjiä koivuja. Koivua muuten kylvetään enää muutamia satoja ha vuodessa. Ei MHY sillä elä, että se antaa asiakkaalle vain pussillisen siemeniä.

Esillä 10 vastausta, 2,991 - 3,000 (kaikkiaan 3,212)