Käyttäjän Ammatti Raivooja kirjoittamat vastaukset
-
Nii mä puhun aina männiköistä. Aika vaikealta se tuntuu ajatus, että siihen tarkoituksella muualla pyrittäisiin. tilanteen mukaan itte poistelen raivurilla isompiakin ettei vaan mennä liian aikaisin sillä laatu ei vielä ole kehittynyt tarpeeksi hyväksi ennenaikaisessa harvennus ajankohdassa ja tekee minusta tiheikkökasvatuksen kyseenalaiseksi silloin. Aika vaikeelta tuntuu miten sitä vois soveltaa hoitotiloille missään käydään harvoin. Itte ku pystyy käymässä omassa metässä hellimässä usein niin jotain mahiksia voi olla vähä tiheemmässä kasvattaa ensiharvennukseen mäntyä.
Raivuri ei maininut, että suosiiko hän aikaistettua harvennusta vai tekeekö harvennuksen normaaliin aikaan ja raivaa isompaa puuta tilanteen mukaan maahan?
Tapauskohtaisesti kyllä jossakin voi hyvillä mielin kasvattaa 3-4000 ensiharvennukseen jos maassa on potkua ilman, että se on motokuskin painajainen tai puusto merkittävästi pienempää.
Kuskien syyttelystä sen verran, että kaikkia ei motivoi korvaus ylispuiden poistosta särkemättä aliskasvosta tai pusikossa peuhaamisesta, että on siinä pieni totuuden siemen miksei tule aina ihan ykköstä. Onhan se meillä kaikilla, että silloin ei yllä parhaimpaansa kun tuntuu, että palkka ei tunnu riittävältä johonkin työhön nähden.
Tiheässä pitkään hellien omalla maalla. Koivu ruipelon kasvattamisen männikön seassa en kannata ja tarpeettoman aikasta ensharvennusta jonkun muutaman energiapuusaturaisen takia. Laatukasvatus omatoimisille puuhastelijoille ja energiaruipelon kasvatus persaukisille. Ittee ei sureta pyyhkiä edes kuitupuita raivurilla maahan, paras laatu ja kasvu on pääasia. Mutta sitten kun ollaan vieraalla niin männiköt raivataan 2-3metrisinä 2000kplseeseen.
Harjalinnulla on näköjään d-day maalaukset. Valmiina sotaan.
Siinä se alviton hinta pyörii.
En ole vielä valmis.
Sievin kumisaappaat on kumisaappaiden mersuja. Itse en muita suostu käyttämään istutuksilla kuin Sievin saappaita, vahvistetulla kärjellä, hyvä potkia kiviä. Tällä hetkellä käytössä reilut parivuotta vanhat ja parisataatuhatta taimea potkitut saappaat ja vielä pitää vettä. Tretornit on saappaiden ladoja, hyvällä tuurilla kestävät viikon.
Ei se jatkuvaa kasvatusta ole. Se on reilussa siemenpuu asennossa oleva metsä, jossa siemennyksen jälkeen ylispuiden poistoa vaan vähän venytetään, jotta saadaan hyvä erikoistyvitili. Kyllä se mänty pitää jokatapauksessa saada siementä kylvämällä tai luonnollisesti. Tässä olen Pukkalan kanssa samaa mieltä, että halvalla uudistamisella kallista puuta ennemmin kuin halpaa puuta kalliilla uudistamisella.
Kaikista huipuin laatu männyllä saadaan kun se kasvaa alkuvaiheen alispuuna. Ylispuiden vaikutus oksien paksuuteen on suurempi kuin suuren tiheyden. Jos laatuun tähtää oikeen urakalla ja laittaa kaikki panokset sille, että siitä joskus palkitaan ni ehkä pitäs jättää päätehakkuussa sellanen määrä huippumäntyä lihomaan, että sitä olisi ensiharvennuksessa merkittävä määrä ja alla olisi kehittynyt uusi huippuyksilöiden satsi.
Vuonna 2050 Suomessa ajetaan (lentävillä)sähköautoilla. Kivihiili on korvattu ydinvoimalla. Hybridimännyt tuottavat pelloilla liikennepolttoaineiden raaka-ainetta. Maailmalla kärsitään öljypulasta ja sen hinta kivunnut taivaisiin. Saastuttaminen ei ole enää kannattavaa. EU on selvinnyt fossiilisten raaka-aineista siirtymisessä uusiutuviin parhaiten maailmasta kiitos lakien, jotka ovat painostaneet teknologiseen kehitykseen. Suomalaiset tienaavat isot cääshit pesureiden myynnillä välinpitämättömästi ympäristöön suhtautuneisiin maihin.
http://yle.fi/uutiset/suomalaiskeksinnosta_lupaava_hiilidioksidin_talteenottomenetelma/7279318