Käyttäjän Ammatti Raivooja kirjoittamat vastaukset
-
Hirvikuolemia liikenteessä voidaan vähentää kun siirrytään kaikki käyttämään joukkoliikennettä junia ja sillei. Ei pala ulkomainen bensa tai ulkomaiset autot kulu ja vaihtotase paranee. Valtio saa osinkoja vr:ltä ja velkaantuminen taittuu. Junat ei välitä hirvistä.
Kepeillä niitä merkataan. Kyllä se trimmerillä ajelu vaikka pellolla voi olla ihan hyvä idea. Kyllähän paikkoihin missä kasvaa 3 metrinen horsmavatukko ois kannattanu koivua laittaa. Ja toinen on et kuusipaakun koossa ei kannata köyhäillä rehevillä mailla. Lyhyt ja paksu tappi pysyy pystyssä vaikka heinä kaatuukin päälle. Ei se taimen pituus vaan juuriston suhde pituuteen.
Kannattasko ne kaataa just ennen hakkuuta itse? Saahan ne motolla kerättyä talteen maastakin vissiin.
Viideltä istutusaukolta oon tänä kesänä löytäny metsäkanapesän jalisäksi yhdeltä löysin yhden munan joka ei ollu pesässä ja siinä oli reikä. Vissii joku pienpeto raahannu sen pois ja syöny. En koskaan ennen oo nähny näi paljo niitä. Lisäksi niitä rypykuoppia muilta aukoilta.
Täällä käydään istutuskoivikossa yhtenä päivänä per hehtaari niin koivikko on ryönätön ensiharvennuksessa. Siellä missä ei tarvii taimikonhoitoa tehdä vaan pelkästään ennakkoraivaus niin energiaruipelon saanto on ihan olematon. Laatua ja oksatonta tyveä 6 metriin saa kun venyttää ensiharvennusta 20-23 vuoteen. Hikihän siinä tulee jos moottorisahaa ulkoiluttaa hehtaarituotos ja tuntipalkka hankinnassa on ihan mitätön. Se, että ruipeloa yrittää kasvattaa myös ni ottaa takkiin siinä valtapuiden kasvussa.
Ja se kitkentäkone nähää 6:n vuoden päästä lustossa. Keksijät keksii ja yrittäjät yrittää. Keksijöiden kannattas joskus kokeilla yrittämistä niin ymmärtäisivät mitä kannattaa tehdä minkäkinlaisella kalustolla.
Mnjaa, enpä tiedä onko ne muutaman satasen tulot sen arvoisia, että puusto on pienempää ku jos niitä ois raivattu hikihatussa ja puhumattakaan siitä tuhosta minkä kone saa aikaiseksi siellä. Saahan siitä raivauksesta sen satasen myös, pitää siihekkin myydä jo läjä energiaruipeloa.
GLA:lle tosta Tapion blogista: Aina pitää suhtautua pienellä varauksella kun kravatti kaulassa lauotaan totuuksia. Tälläinen pieni sääntö pitää muistaa, että ”ne tekee ketkä osaa ja ne ketkä ei osaa, neuvoo muita.” Tutkimuspinta-alat ovat yleensä hyvin pieniä verrattuna siihen mihin AMMATIMIEHET käyvät läpi jossain ajassa. Mutta hyvältähän se näyttää, mitä on tehty, mutta yleistämiseen ei kukaan pysty.
Toisekseen männiköitä harvennetaan 15-20 vuotiaina, 25 vuotta ei ole vielä ennenaikaista riippuen missä maaperässä ollaan.
Kolmannekseen haasteet männyn laatukasvatuksessa kaupallisessa eli välinpitämättömien metsissä on siinä, että hellää huolenpitoa ei ole tarjolla kuin 10-15 vuoden välein.
Paleoliittisessa kasvatuksessa metsästäjä-keräilijät hamuilevat kaikki lähitienoon ruipelot, jotta nuotio pysyy 100% tulessa.
No joo, nyt kun taimen kuletus mainittu ni mäkin nään tossa jotain. Hinta on kyllä liian suolainen. Juutubissa oli joku laittanu tollasen klapikoneen alle, tai saattoi olla minikaivurin telasto.
Uusia autoja ei tarvii katastaa joka vuos -> ei tarvii vuosittain olla katastusasemalla jonottamassa ja voi käyttää senkin ajan raivuilla.