Käyttäjän Alltour kirjoittamat vastaukset

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Alltour

    Tässäpä moderni ehdotus uudeksi hinnoittelumalliksi raivaussahatyölle. Saa ottaa vapaasti käyttöön.

    Metsurille päähän kypäräkamera, jolla nauhoitetaan kaikki laskutettava työ. Metsurikohtaiset referenssivideot firman nettisivuille, jokaisella metsurilla oma tuntiveloitus, joka perustuu referenssivideon mukaiseen työtahtiin ja työjälkeen. Sieltä voi sitten jokainen valita mieleisensä metsurin. Tehtävät työt nauhoitetaan aina kokonaisuudessaan, laskutus suoritetaan sovitulla tuntihinnalla nauhoitettujen tuntien pohjalta ja videoaineisto tilaajalle luovutetaan kokonaisuudessaan mahdollista tarkistusta/laadunvalvontaa/tms. varten.

    Malli sopii myös vaikkapa maanmuokkarille ja miksi ei hankintapalveluille motomiehelle ensiharvennuksellekin. Helppo tapa siirtyä yksinkertaiseen tuntiveloitukseen töissä, joita ei lähtökohtaisesti  ole voinut valvoa ja joissa tuntiveloitusta siksi on vieroksuttu.

    Alltour

    Et voisi A. Jalkanen oikeammassa olla. Valitettavasti tämä on vain päämedioiden aihetta koskevassa uutisoinnissa ohitettu. Siellä syytetään verkkoyhtiöitä, kun pitäisi syyttää poliittisia päätöksiä, jotka tilanteen ovat mahdollistaneet.

    Alltour

    A.Jalkanen; koko mallihan perustuu siihen, että lainsäädännöllä on rakennettu malli, jossa tietty määrä liittymistä on tiettyyn aikarajaan mennessä oltava säävarman siirtoverkon piirissä. Jokaiselle verkkoon sidotulle eurolle on sitten määrätty korkein mahdollinen tuottoprosentti, jota Energiamarkkinavirasto osana siirtohintojen valvontaa kyttää. Mielenkiintoista tilanteessa on erityisesti se, että verkon arvo ei määrity rakentamiskustannusten, vaan keskimääräisten ”laskennallisten” kustannusten mukaan. Tästä seuraa selkeä agenttiongelma, jossa verkkoyhtiön intressissä on rakentaa uutta verkkoa mahdollisimman halvalla laatuvaatimusten rimaa hipoen, ja samalla varmistaa investoiduille euroille maksimaalinen tuotto. Lainsäätäjät eivät missään määrin ymmärtäneet, millaisen rahastusautomaatin rakensivat aikanaan säätäessään uutta lakia myrskyistä johtuvien jakelukeskeytysten luomassa poliittisessa paineessa. Verkkoyhtiöiden näkökulmasta tilanteessa ainoat riskit ovat poliittisia ja liittyvät mahdollisiin tuottoprosenttien ja vuosittaisten hinnankorotusten suitsimiseen. Väitteesi syrjäkylien verkkojen uusimisen kannattomuudesta ei siis ole välttämättä kaikissa tilanteissa pätevä, vaan joissain tapauksissa se voi olla verkkoyhtiön näkökulmasta hyvinkin kannattavaa. Kansantalouden kannalta kokonaisuudessa ei ole mitään järkeä, ja se on hyvä esimerkki siitä, millaisiin miljardilaskuihin poliittisten irtopisteiden kerääminen pahimmillaan johtaa.

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)