Käyttäjän A.Jalkanen kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 691 - 700 (kaikkiaan 24,363)
  • A.Jalkanen

    Tämmöinen viisaus osui silmään tänään.

    Maailmassa esiintyvä paha johtuu melkein aina tietämättömyydestä ja ellei hyvään tahtoon liity asiantuntemusta, se voi saada aikaan yhtä paljon vahinkoa kuin pahuus. (Albert Camus: Rutto)

    A.Jalkanen

    Älä viitsi Petkeles.

    A.Jalkanen

    Nyt tuli ensimmäinen tutkijan kannanotto että 50 metriä olisi hyvä suojakaista (Metsäuutiset).

    A.Jalkanen

    AR korjaa ovelasti: kuusen huono kunto männyn alla liittynee nimenomaan kasvupaikkaan eikä siis pääasiassa ole männyn vika.

    A.Jalkanen

    140ärrä, riippuu alikasvoksen laadusta voiko sitä käyttää. Eli ei voida antaa yleispätevää suositusta. Yleensä koivun tai männyn alla kasvava kuusialikasvos on hyväkuntoisempi. Kuusen alla kasvava voi kärsiä valon puutteesta ja voi olla tyvilahon saastuttama jos sitä paikalla on.

    Tuo siemenperuna-asia on edelleen kysymysmerkki. Onko jk:ssa löydettävissä sellainen ”sweet spot” jossa sekä kasvu että uudistuminen ovat riittävän hyvät? Mikä on se pohjapinta-ala tai tiheys kullakin kasvupaikalla, puuston rakenteella ja puulajivalikoimalla? Jk-kasvattajat eivät ole vastanneet tähän. Siksi olen ehdottanut että keskitytään kasvattamiseen ja hoidetaan uudistaminen kokonaan tai osittain keinollisesti. Käytetään hyväksi tahallaan tai vahingossa saatu erirakenteisuus yläharventamalla, mutta ei kanneta huolta uudistumisesta. Saadaan arvokasvu pysymään mahdollisimman korkeana.

    A.Jalkanen

    Lukija kyselee kuukkelijutun kommenteissa miten voi varmistua ettei aurinko- tai tuulivoimalan tieltä ole kaadettu metsää. Metsäkatodirektiivin yhteydessäkin puhutaan vain navetoista eikä voimalinjoista.

    MTK:lla on lokakuussa maankäytön webinaarisarja ammattilaisille ja aiheesta kiinnostuneille jäsenille.

    https://www.hs.fi/alueet/art-2000010708289.html

    A.Jalkanen

    Ehdotin aiemmin tarkempia raakkuesiintymien kartoituksia yhtenä tulevaisuudessa tarvittavana suojelun keinona. Jos ely ei tiedä itsekään tarkkoja esiintymän rajoja, se voi antaa lainvastaisen ohjeen vaikka kartta olisi mukana. Vai voidaanko vaatia että ennen hakkuuta hakkuuoikeuden haltijan pitää käydä kahlaamassa tai sukeltamassa joella? Muut suojellut lajit voivat olla vielä vaikeampia havaita.

    Paljon porua vältettäisiin jos paikalla tehtäisiin ennen hakkuuta maastokatselmus kuten edellä ehdotettiin.

    A.Jalkanen

    puunhalaaja, ei mulla mitään muuta tietoa ole kuin se mitä julkisuudessa on ollut. Jos elyn antama paikkatieto on ollutkin tarkkaa, sitten Stora Enso teki huolimattomuusvirheen tai tahallisen virheen, eli ei noudattanut ohjetta jostain syystä.

    A.Jalkanen

    Laidunnuksen vaikutus riippuu eläinten määristä, mutta oletettavasti ne eivät olisi merkittävä tekijä avoimissa alueissa vaan muut luonnonolot. Poro kykenee kyllä jonkin verran haittaamaan suosimiensa kasvien uudistumista. Luonnontilassa meillä olisi kai pohjoisessa tunturipeura, etelämpänä metsäpeura ja hirvi. Lisäksi majava. Noista mammuteista minäkin olen kuullut puhuttavan, nehän ovat sukua norsuille ja norsu kuluttaa paljon kasveja.

    A.Jalkanen
Esillä 10 vastausta, 691 - 700 (kaikkiaan 24,363)