Käyttäjän A.Jalkanen kirjoittamat vastaukset
-
Eikös Kone maksa yhteisöveronsa edelleen kuitenkin Suomeen?
Ajattele Kurki ilmakehän kannalta: kaikki se hiili joka on poissa ilmasta, on poissa lämmittämästä. Siksi esimerkiksi Vantaan kaupunginkin piippujen päästä napattu hiili talletetaan johonkin varastoihin joissa se ilmeisesti kivettyy.
Ote eduskuntatalon aktivistiuutisesta:
”EU:n JTF-tukea, eli tukea oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (Just Transition Fund). Tämä vahvistetaan HS:lle myös työ- ja elinkeinoministeriöstä. Rahasto on osa kokonaisuutta, jolla Euroopan unioni pyrkii saavuttamaan hiilineutraaliustavoitteensa vuoteen 2050 mennessä.
Suomessa näillä rahoilla on kompensoitu turpeen energiakäytön vähentämisestä koituvia sosioekonomisia ja ympäristöllisiä haittavaikutuksia. Suomen saama EU-rahoitus JTF-rahastosta on noin 466 miljoonaa euroa.”
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010720011.html
Kiinnostaisi jos joku tietää mihin JTF-rahaa on käytetty. Tuolla summalla luulisi voitavan tehdä jo paljon. Esimerkiksi auttaa turvetuottajia ja turkisten tuottajia uusiin ammatteihin.
Jutun kommenteista ilmenee myös että vaikka energiaturpeen tuotanto alenee, turvetta nostetaan edelleen mm. aktiivihiilen tuotantoon. Luulisi että piippujen päästä napattu puhdas hiili sopisi siihenkin.
Taitaa olla ne kytkökset enempi epäsuoria eli eri henkilöt hallitusvastuussa, mutta he ovat kyllä osittain sukulaisia. Janne Kotiaho kuuluu säätiön hallitukseen.
Jos AR poltat eli hankit tietyn määrän energiaa puusta, se sama määrä sitoutuu takaisin kasvavaan puustoon muutamassa vuosikymmenessä. Turpeeseen muutamassa vuosisadassa. Kivihiileen ei sitoudu koskaan vaan se on pysyvästi ilmakehässä lisäämässä sen hiilen määrää.
Kattokaa se MT live, mitä Tiirola sanoo. Saattaa nimittäin alkaa uhanalaset lajit hävitä metsistä, jos nämä ely:n suojakaistatulkinnat jäävät käyttöön. Esimerkiksi haukan pesäpuun ympärille pitäisi jättää 50 metrin säteelle puuta ilman korvausta.
Mikko (Pudasjärven poika) kertoo Osaran aukeiden olevan nyt hyviä raakkualueita, siis aukeat, jotka hakattiin vesistöön saakka ilman suojakaistoja ja muokattiinkin nykyiseen verrattuna voimakkain menetelmin. Hän arvelee raakun tärkeimmiksi haittatekijöiksi lohen nousuesteet ja vesistöjen uittoperkaukset. Itse lisäisin tuohon listaan ehdolle vielä ojitusalueiden vesistöpäästöt.
Se on pääasiassa kasvu- ja ympäristöturvetta mitä Neova tuottaa Ruotsissa. ”Ruotsissa tuotanto on noin miljoona kuutiota tänä vuonna ja viime vuonna Martikaisen mukaan noin 1,3 miljoonaa kuutiota. … Ruotsissa ei Martikaisen mukaan juurikaan tuoteta energiaturvetta, vaan suurilta osin niin sanottua kasvuturvetta ja jonkin verran eläinten kuivikkeeksi suunnattua turvetta.” Suomessa yhtiö ilmoitti jo kertaalleen vuonna 2021, että se lopettaa energiaturpeen tuotannon, mutta Venäjän hyökkäyssodan seurauksena sitä on taas tuotettu huoltovarmuussyistä.
En ole nähnyt susia vielä Espoossa mutta tuossa lähellä Kirkkonummen puolella niitä on. Eli kehä 3 sisäpuoli lienee vielä pääosin suurpetovapaata aluetta. Ilves on varmaan Keskuspuistossa.
”Ympäristöministeriön mukaan Bernin yleissopimuksen pysyvä komitea on koolla joulukuun 2024 alussa. Jos päätös hyväksytään Bernin sopimuksessa, komissio voi tämän jälkeen aloittaa valmistelun EU:n luontodirektiivin liitteen muuttamisesta. Susien suojelu EU:ssa perustuu juuri luontodirektiiviin.
Susi säilyisi suojelustatuksen muutoksen myötä edelleen suojeltuna, mutta jäsenmaille tulisi enemmän joustoa hillitä susikannan kasvun aiheuttamia mahdollisia haittoja.”
WWF:n Metsälähde-hankkeen ohjeistuksessa suositellaan 30 metrin suojakaistoja.
Korjaus: töhrijä oli siis Suomen Elokapina ja ruotsalainen aktivistiryhmä yhdessä. Suomalainen valtionyritys Neova nostaa turvetta Ruotsissa. Hyvin pientähän tämä on enää kummassakaan maassa. Luulisi parempia kohteita protestoinnille löytyvän. Jonkin verran polttoturvetta on kuitenkin tarpeen saada vanhojen kattiloiden loppuun käyttämiseksi.
Kai pitää ruveta pitämään pippurisuihketta taskussa.