Käyttäjän A.Jalkanen kirjoittamat vastaukset
-
Ei ihmistä pysty opettamaan, jos sillä ei ole kykyä omaksua. Oppineisuus tulee tietenkin vasta kokemuksen kautta, ei pelkän koulutuksen myötä.
Aiemmasta Ranen linkistä MaasTulli Livojoen ennallistamisesta: ”Kunnostukset joudutaan tekemään aina konetyönä, kun puretaan entisiä uittorakenteita. Samoin puusto on poistettava uittopenkereiden päältä ennen kuin koskista peratut kivet palautetaan jokiuomaan.”
Periaatteessa Elokapina kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin, mutta parlamentaarinen vaikuttaminen ei ole parlamentin töhrintää. SLL ja WWF vaikuttavat asioihin enemmän. Se on jännä sivujuonne että Ilomantsi saa kaukolämpöä turpeesta ilman päästömaksujen kun siitä valmistetaan aktiivihiiltä polttamalla.
Tämä on jännä havainto jsn:n raportissa: ”Kirjoittajan kantelijalle ilmoittama lähde perustuu kantelijan mukaan Biodiversity Intactness -indeksiin (BII), joka ei kantelijan mukaan vertaile koko lajistoa, vaan perustuu peltopinta-alan muutoksiin liittyviin oletuksiin sekä Suomen osalta vain maakiitäjäisiin. Kantelun mukaan kyseinen indeksi ei siis sovellu lähteeksi väitteelle, jossa puhutaan koko lajistosta.” Kai tässä pitää palata BII:n lähdeaineistoihin, ei se voi noin alkeellinen kuvaus olla että pellot ja maakiitäjäiset. Ja lisää sapiskaa laatijoille Suomen ja Ruotsin erilaisesta kohtelusta BII-indeksissä, ellei sitä ole vielä korjattu.
Täällä Espoossa olen nähnyt tonttipuiden kaadossa kahta tyyliä. Toisessa metsuri kiipeää puuhun ja toisessa kaato tehdään nostolavalta.
Australiaan on myös vaikea saada pysyvää oleskelulupaa. Samoin Sveitsiin? Monessa maassa on rajoitettu viisumin saantia ja/tai oikeutta ostaa maata/kiinteistöjä. Rikkaille on kuitenkin monesti varattu ohituskaista. Esimerkiksi Thaimaaseen pääsee kyllä jos maksaa eliittiviisumin ja moneen maahan kun ostaa tarpeeksi kalliin kiinteistön.
Ei Suomi ole yksin politiikassaan jossa valitaan tulijat. Tarkemminkin voisi valita ja rajoittaa kaikkien ulkomaalaisten oikeutta ostaa omaisuutta kuten ollaan ilmeisesti meillä pikku hiljaa tekemässäkin.
Kurjelle kysymys: laskeeko Luke ja Ilmastopaneeli kuluvan sopimuskauden hiilinielut eri tavalla? Niitä laskelmia kai EU seuraa eikä meidän toiveikkaampia laskelmia tällä palstalla.
paljon on hoidon puutteessa olevia metsiä ja vajaatuottoiseksi hakattuja metsiä
Tässä on ehkä löydetty totuuden jyvänen: jaksollinen malli tuottaa liian tiheitä hoitamattomia metsiä ja jatkuva malli liian harvoja vajaatuottoisia metsiä? Metsänhoidon suosituksissa korjattavaa?
Kyllä, ja kilpailuasetelmaa pitää tarkastella globaalisti. Se korostaa entisestään puun vahvaa asemaa, jos mietitään mitä haitallisempia raaka-aineita puun käytöllä korvataan.
https://www.hs.fi/suomi/art-2000010724756.html
Tässä ovat 10 elämänlaadultaan parasta maata: Tanska, Ruotsi, Sveitsi, Norja, Kanada, Suomi, Saksa, Australia, Alankomaat, Uusi-Seelanti. Wahlroosillekin kelpaa Ruotsi, vaikka muodon vuoksi kovasti valittaa. Nämä ovat kaikki suhteellisen korkean elintason ja hintatason maita.
Kommentti HS: ”Mitä yhteistä noilla mailla on? Kaikki ovat ns läntisiä demokratioita. Yhtään dystopista diktatuuria tai autoritääristä maata joukossa ei ole. 7 länsieuroopasta ja 2 britannian ex siirtomaita ja yksi ranskan/britannian ex alue.”
Toinen kommentti HS: ”Uteliaisuudesta katsoin saman tutkimuslaitoksen listan parhaista maista. Siinä top 10 oli: Sveitsi, Japani, Yhdysvallat, Kanada, Australia, Ruotsi, Saksa, Iso-Britannia, Uusi-Seelanti, Tanska. Suomi oli sijalla 20. mutta hyvässä joukossa silti.”