Käyttäjän A.Jalkanen kirjoittamat vastaukset
-
Eikös Ukraina voi tehdä tuon saman valedroonitempun viholliselle. Nyt kannattaisi EU:n ja Britannian lähteä mukaan USA:n linjoille eli aseille vapaa käyttö. Putelle tarvitaan pupu pöksyyn, muuten ei rauhaa tule. On se niin jästipää ukko.
PS. Ilmeisesti itänaapuri on unohtanut erikoisoperaatio-termin ja alkanut puhua sodasta.
Nonni, katsomo pääsee arvioimaan löytyykö metsureilta hyviä työtapoja joista ottaa oppia.
Voihan maastossa oleva pyykkikin olla väärässä paikassa, joskin tällainen lienee nykyään jo harvinaista. Jos herää epäilys isosta heitosta, silloin ei auta muu kuin tilata virallinen mittaus eli maanmittausinsinööri paikalle. Halvemmaksi tulee jos katsoo naapurin kanssa rajan hyvän GPS- laitteen kanssa, jos vain sovussa pystyy. Toisille se on hyvin jämpti asia, toisille ei ole nökön nuukaa muutaman puun hakkuu, kummalle lankeaa.
Voi taimettua vaikkakin mänty itse kylvää vasta keväthangille. Taimettumista varmistaa jos polkee siemenet paljastettuun kivennäismaan laikkuun kuten Timppa on opastanut.
Tapion metsänhoidon suositukset kertoo tutkimustuloksiin nojaten että Pohjois-Suomessa on saatu männyn syyskylvöistä hyviä tuloksia. Kylvöaika on juuri ennen lumen tuloa. Etelä-Suomessa jostain syystä syyskylvöt itäneet heikosti joten sinne suositellaan kevätkylvöä juhannukseen saakka.
Mistä Jovain erottaa kasvukykyisen jätettävän puun ja poistettavan puun? Latvuksen koosta? VJJ kiinnittää huomiota tärkeään asiaan: puu ei kasva ilman vihreää pääomaa.
Siis: rajalinjalla olevat puut poistetaan, kumpikin omalla puolellaan olevat puut. Rajan kuuluisi olla auki mutta käytännössä yleensä ei ole.
Oletteko naapurin kanssa samassa tiessä osakkaina? Tiehoitokunnan sihteeriltä voi tiedustella yhteystiedot. Metsäammattilaisilta toki myös. Ellei muuten selviä, MML:n asiakaspalvelusta saa omistajan selville. Tilan numero näkyy paikkatietoikkunassa.
Liittyy se savolaisjuttu jos ei suoraan niin mutkan kautta petopolitiikkaan: kun petojen metsästykseen ei ole saatu lupia, on tehty omin luvin. Toiminnalla on saattanut olla paikallinen kannatus siksi että on nähty siitä saatavan jonkin verran hyötyä kotieläinten ja koirien säästymisenä.
Metsänomistajalle ei tarvitse toistaa itsestään selvyyksiä. Kyllä hän ymmärtää että hirviä ei tulla hävittämään kokonaan, mikä tarkoittaa että taimikoiden syönnissä on omavastuu jonka joutuu kärsimään. Kysymys on oikeasta tasosta joka on eri kohdassa eri ryhmillä. Itse ajattelisin että sopiva taso olisi siinä kohtaa kun ilmoituksia taimituhoista tulisi enää hyvin vähän.
Kiitos Mm. Osallistun niin paljon kuin ehdin Hesarin ja tämän palstan viljelyyn luonnonvara-asioissa. Pikkuisen myös Facebookissa Metsäasiantuntijat-ryhmässä. Jokunen kaveri Facbookissa on metsäalalla ja saavat lukea sinne tallentamiani kommentteja tai blogiani jos kiinnostaa. Hävettäähän se osaamattomuus välillä, mutta se häpeä on pakko kestää kun on leikkiin lähtenyt ja kuopan itselleen kaivanut.
Hesarissa on nyt kaksi tuoretta artikkelia metsästykseen liittyen. Toinen käsittelee Metsästäjäliiton vetoomusta susien metsästyksen sallimisesta metsästyskoirien suojelemiseksi. Toinen käsittelee Pohjois-Savon salametsästysjupakkaa jossa on nyt nostettu syytteet. Molemmat liittyvät siis suurpetopolitiikkaan. Tämä ”savolainen metsästysseura” on siinä mielessä ikään kuin alan raakkukeissi että huonontaa alan mainetta laajalti ihmisten mielissä. Kommenteissa aika reipasta sanailua Hesarissa…
Perustelut sorkkaeläinten kannanhallinnalle ovat olemassa riippumatta siitä mitä punavihreä kupla asiasta ajattelee. On silti tärkeää että harrastuksen hyväksyttävyys säilyy. Nimenomaan siksi kannattaa osallistua keskusteluun asiasta. Siellä kuplassa keskustellaan kuitenkin metsästyksestä ja metsänhoidosta riippumatta siitä osallistummeko me, tai metsästyksen tapauksessa te eniten tietävät.