Käyttäjän A.Jalkanen kirjoittamat vastaukset
-
Olisiko Venäjällä Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen 1990-luvulla pidetyt muutamat ensimmäiset vaalit olleet suhteellisen rehelliset, siis n. 1991-1999. Putin tuli pääministeriksi vuonna 1999 ja presidentiksi 2000.
Havupuun taimikot: 3 metrissä runkoluku max 2500, 6 metrissä 1500, saadaan Metka-tuet ja enskassa hyvä poistuma? Männylle voisi suositella välillä 3-8 metriä hivenen korkeampaa runkolukua kuin kuuselle etenkin tuoreilla kasvupaikoilla. Jos sitten halutaan, että metsiä kasvatetaan jatkossa tiheämpinä, havupuille sallitun runkoluvun alarajaa tulisi nostaa Metkassa yli 8 metrin pituudessa: minimi 800 runkoa on aika alhainen määrä, kun siinä on mukana kaikki kasvatettavat puulajit eli myös suositeltu 20 %:n lehtipuusekoitus?
Tukiehdot:
- Jos hoidettavan jakson taimien keskipituus on 3 metriä tai vähemmän, kuviolla ei saa hoitotöiden jälkeen olla taimia pidempiä lehtipuita (etukasvuinen lehtipuusto), jotka haittaisivat taimien kasvua tai vaurioittaisivat taimien latvoja.
- Jos hoidettavan jakson kasvatettavien puiden keskipituus on yli 3 metriä ja alle 8 metriä, niitä tulee hoitotöiden jälkeen olla vähintään 1200 ja enintään 2500 runkoa hehtaarilla.
- Jos hoidettavan jakson kasvatettavien puiden keskipituus on 8 metriä tai enemmän, niitä tulee hoitotöiden jälkeen olla vähintään 700 ja enintään 1300 runkoa hehtaarilla, jos kuvion pääpuulaji on lehtipuu ja vähintään 800 ja enintään 1500 runkoa hehtaarilla, jos kuvion pääpuulaji on havupuu.
Märynummella oli kyse 5 megawatin, pyyhkäisyltään 205 m:n voimalasta, eli aika suuri voimala kuultuna 1 km päästä. Pyhäjoella ilmeisesti osa isoja, mutta vanhempi kaarti pienempiä: lapa pyörähtää Pentin naapurissa 240 metrissä. Olen ymmärtänyt että nykyisin ihan normi olisi tuota Märynummen luokkaa, eli torni 200 metriä ja siihen päälle 100 – 150 metriä lapoja ts. lapa voi käydä yläasennossa 350 metrissä.
Espoon radiomasto on minulta siis 1 km päässä ja sen kärki asunnoltani maaston nousu huomioiden 370 metriä korkeammalla. On se aika iso näin läheltä katsoen – onneksi se ei pidä ääntä.
Äänite yöllä noin kilometrin etäisyydeltä voimalaan, väitetään jopa että olisi asunnon sisältä. Näin lähelle taloja ei toivottavasti enää rakenneta, mutta noin kahden kilometrin päähän voi edelleen tulla.
http://www.tvky.info/2019/03/hiljainen-kesayo-salon-marynummella/
Tomi Salo (Metsä Group): ”Metsäalan osaajien kannattaakin aktivoitua viestinnässä ja yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumisessa laajalla rintamalla.”
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/6b772236-01bd-4e43-8b0d-ac9b6af845bc
Nyt alkaa tapahtua teknisissä hiilinieluissa. Äänekoskelle nousee ligniinin hyötykäyttöä kokeileva laitos. Tukholmaan rakennetaan hiilenpoistoa tekevä laitos ja siellä osa rahoituksesta tulee päästökompensaatioista, koska poistot varastoidaan.
”Valmistuttuaan laitos kerää ja varastoi vuosittain 800 000 tonnia hiilidioksidia Värtaverketin lämpö- ja sähkövoimalasta, joka käyttää polttoaineenaan puuta. Hiilidioksidi varastoidaan merenpohjan alaiseen kallioperään.”
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/b0dcaf42-a267-435f-9b29-36aed75a268a
Käpysonnin tarina on tässä sarjakuvana.
http://www.hs.fi/sarjakuvat/kamalaluonto/car-2000011124668.html
Juuri niin, Puerto de Mogan se muistaakseni oli! Kuvia:
http://www.lovegrancanariashop.com/fi/tuote/gran-canaria-submarine/
Tuossa linkissä on taustaa mitä tapahtui kylmän sodan aikaan ja mihin olisi mahdollisuudet nyt:
Olin joskus yli 20 vuotta sitten Kanarialla tyttären kanssa keltaisessa (!) sukellusveneessä joka oli valmistettu Turussa. Sindbad oli ilmeisesti suunniteltu Suomessa mutta ei valmistettu:
”Engineered in Finland to sustain underwater pressure up to 75m, ensuring safety and reliability.”
En ihmettele pistettä, kun teksti perustuu osittain täällä käytyyn keskusteluun.
Ei Etelä-Suomen suojelualueiden lisäys tulisi kuukelille pelkästään. Minulle riittää että sitä näkee Lapissa, ja täällä etelässä on yllin kyllin varislintuja ilman sitäkin.