Käyttäjän A.Jalkanen kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 24,298)
  • A.Jalkanen

    Metsäuutiset kertoo ’metsätaloudelle herkistä’ vesistöistä. On otettu yksi elinkeino tikun nokkaan. Entä yhdyskunnille ja maataloudelle herkät vesistöt? Eikö voida puhua yleisesti vesien tilasta, kuten nyt pintavesien laatu -aineistossa vesi.fi-palvelussa. Tieto raakuista ja lohista on toki hyödyllinen.

    http://www.metsalehti.fi/artikkelit/elyn-vesistokartoitus-kummastuttaa-taas-yksi-karttaharjoitus-metsanomistajien-kustannuksella/#d22ca7cc

    A.Jalkanen

    ”Hakkuita oli alueella jo aikaisemmin rajattu liito-oravien vuoksi, mutta viime viikolla vapaaehtoinen luontokartoittaja teki havaintoja liito-oravista uudella alueella. Ylen perjantaina haastatteleman luontokartoittajan mukaan osa liito-oravan elinpiiristä oli jäänyt tai on jäämässä hakkuiden alle.”

    UPM keskeytti nyt hakkuun talven ajaksi liito-oravan elinalueella, perusteena se että tarkkaa kartoitusta ei pysty tekemään. Toisaalta pesäpuut ja muut kolopuut näkyvät talvellakin, samoin puulajit. On olemassa liito-oravan huomioinnin ohjeistus, jonka mukaisesti hakkuut olisi nyt voitu tehdä: pesä- ja levähdyspuut ympäristöineen säästetään (kaikki järeät haavat) ja lisäksi säästetään pesän ja ruokailupaikkojen (lehtipuumetsät) välillä liikkumisen mahdollistavat tukipuut. Vai mitä mieltä raati?

    https://yle.fi/a/74-20125437

    A.Jalkanen

    Jos useampi tekisi noin kuin Nostokoukku porukoineen, talvilaidunongelma hirvitihentymineen olisi paljon pienempi.

    A.Jalkanen

    Hyvän latvuksen omaava puu missä tahansa asemassa muihin nähden kasvaa kyllä jos se saa kasvutilaa.

    A.Jalkanen

    Mehtäukon metodi on kyllä pomminvarma. Aukolla on melko helppo kepittää vaikka olisi se mäki.

    A.Jalkanen

    Jos on parempaa tietoa niin on mielekästä jakaa se niin kysyjä saa oikean tiedon nopeammin. Eipä näy vastausta joten vastaan itse. Näkyy muistissani olevan kuusen siementen lähtö joka tapahtuu joko syksyllä tai keväthangille. Männyllä myöhään keväällä joten silloin lumi on pääosin sulanut.

    A.Jalkanen

    Jos vertaa tunnettujen pyykkien sijainteja satelliittikuvissa näkyvään aukkoon niin osuuko aukon reuna suunnilleen oletetulle rajalinjalle?

    Kun menee MML sivuille ja kirjautuu näkee omat tilat. Jos rajapyykit ovat saaneet koordinaatit, nekin näkee palvelussa. Google mapsissa näkee myös koordinaatit kun klikkaa jotain pistettä tai paikkatietoikkunassa? Piirtää rajapyykkien välille suoran ja vertaa satelliittikuvan aukon rajaan. Ei kenties ihan aukoton rajan haku mutta voi kokeilla miltä avohakkuun rajan sijainti näyttää.

    A.Jalkanen

    Rajan sijainti lienee aika tarkka (kuten mehtäukko edellä totesi) naapurin avohakkuun sijainnissa. Jos kävelee avohakkuun reunaa pitkin ja gps-kartalla näyttää kävelevän rajalinjalla, niin nauhoittaisin rajan siihen. Ellei muuta ole käytössä niin kännykän karttaohjelma tai Google maps näyttää oman sijainnin. Varmistuksen ehtii tosiaan tehdä hakkuun jälkeen. Jos naapurin saa kiinni voi kysyä käykö tämä menettely.

    A.Jalkanen

    Pyykkien välisen rajan etsintään on apukeinoja. Löytyykö yhtään viisarikiveä pyykkien väliseltä matkalta? Jos molempiin päihin laittaisi voimakkaan taskulampun valaisemaan, enää tarvittaisiin välissä olevalle mäelle kolmas ja ehkä neljäs valomajakka samaan linjaan, ja raja on siinä. Voi olla vaikea syyspimeässä toteuttaa, mutta jos maassa on lunta näkee maaston muodot helpommin.

    A.Jalkanen

    Kierrätystä: tuulivoimaloiden lavat laitureiksi ja ponttooneiksi.

    https://yle.fi/a/74-20124013

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 24,298)