Käyttäjän A.Jalkanen kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 24,325)
  • A.Jalkanen

    Toivottavasti luontoarvomarkkinat lähtevät lentoon, kun puumarkkinoilla on hiljaisempaa. Kuten Mikko Tiirola sanoo MTV:n haastattelussa: jos luontoarvot ovat metsänomistajan tiedossa, markkinoille on helpompi lähteä.

    https://tapio.fi/artikkelit/luontopaaomasta-huolehtiminen-on-metsanomistajalle-taloudellisesti-kannattavaa/

    A.Jalkanen
    A.Jalkanen

    Se on huomionarvoista että Kiinan johtajat kuuntelevat Stubbin ajatukset. Eurooppa on paljon merkittävämpi kauppakumppani Kiinalle kuin Venäjä. USA myös tärkeä. Pohjois-Korean liika sooloilu ei varmana myöskään miellytä ja heikentää Korean niemen vakautta. Kiinaa miellyttää Venäjän toimissa se että se heikentää EU:ta ja sitoo lännen voimavaroja sotaan. Kauppa puolestaan kärsii edellisistä. Kiina haluaisi mieluiten hyviä kauppakumppaneita, jotka olisivat hiljaa Taiwanista, ihmisoikeuksista ja demokratiasta. (Hesarin keskusteluista poimittua.)

    A.Jalkanen

    Kyllä MT eli mustikkatyyppi etelässä soveltuu vielä kuusen tai koivun istutukseen. Sitä rehevämmillä paikoilla toivoisi lisättävän puulajien valikoimaa koivuista ja kuusesta vaikka niin että metsässä sallitaan pieni määrä sekapuuna vähäarvoisia puulajeja ja jalopuita. Nämä saisivat kehittyä vanhoiksi ja suuriksi ötökkäkasvattamoiksi ja pikkulintujen talvivarastoiksi. Periaate sopii myös jk-metsiin.

    A.Jalkanen

    Kertauksen vuoksi.

    Männikkö tulee perata ja raivata niin että lehtipuusto ei pääse etukasvuiseksi mäntyyn nähden eli pysyy selkeästi lyhyempänä. Kohtalainen vesakon tiheys ei haittaa niin paljon kuin liika pituus. On esitetty että suuri tiheys voi jopa karkottaa hirviä. Toinen tapa pitää hirvet pois männyn taimikosta on pitää se puhtaana lehtipuista, mutta tämä on työläs tapa ellei myrkytä kantoja. Kolmas tapa on Tricon levitys – työläs sekin ellei voida käyttää moottorivehkeitä apuna.

    Entä missä vesakon ja kuusikon pitiusvaiheessa tehdään kuusikossa varhaisperkaus ja taimikonhoito?

    A.Jalkanen

    Joku tuossa ei RR täsmää kun Visakallo väittää vaurastuneensa juuri sillä keinoin jolla sinä ennustat konkurssin. Varmasti metsän ulkopuolelta on saatavissa taitavalle ja vähän onnekkaallekin sijoittajalle hyviä tuottoja mutta toisaalta metsä on ollut ja lienee vastaisuudessakin melko riskitön sijoitus. Tilanteet muuttuvat nopeasti erityisesti metsän ulkopuolella. Jos metsässäkin.

    Jari Sarasvuon Odysseia -sarjassa on jakso metsätaloudesta, haastateltavana Mikael Beck Aari-yhteismetsästä.

    A.Jalkanen

    Eikös tuottolupaus ollut luokkaa 7 prosenttia, mutta on silti korkea jos on takuutuotto. Ehdottomasti huono ajatus pois sähköverkko. Voisiko sen ostaa takaisin?

    A.Jalkanen

    Eli kivennäismaan suojuspuuhakkuu (jk-hakkuu) on tuottanut Visakallon metsiin liikaakin taimia. Miksi sitten et ole jatkanut jk-mallilla niillä rehevillä kuvioilla?

    A.Jalkanen

    Tuo tutkimus koskee Visakallo lähinnä lähiluonnon terveyshyötyjä taajamissa eli ei varsinaisesti liity talousmetsien hoitoon vaan kaavoitukseen ja rakentamiseen isoissa kaupungeissa. Pääkaupunkiseutu tiivistyy ja kasvaa ja jäljellä olevia puistoja nakerretaan pala palalta pienemmiksi.

    A.Jalkanen

    Tämä energiapuusto voi säilyä paremmin hirviltä alussa, mutta miten on kannattavuuden laita? Jossain vaiheessa puusto on harvennettava tai se itseharvenee.

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 24,325)