Käyttäjän A.Jalkanen kirjoittamat vastaukset
-
Aivan oikein, mutta hirviluvan saaminen edellyttää sitä seuruetta. Meistä harvoilla on niin paljon pinta-alaa että saisi omia lupia. Niinpä taisin ajatella vähän niin kuin omin luvin metsästämistä, kun kirjoitin kiinni jäämisestä.
Pitäisi siis tosiaan sopia seurueessa että osan luvista saisi naakia. Lihan laatu voi olla parempi kun eläin ei ole stressattu. Vai ressaantuuko se härkä kovin kun luulee toisen uroon tulleen apajilleen.
🙂
Tuosta naakimametsästyksestä vain jääp helposti kiinni paitsi jos käyttäis jousta. Sillä saa kai ainakin pienemmät hirvieläimet kellistettyä.
Onko se riistanhoitoyhdistys vähän kuin metsänhoitoyhdistys? Rahoittaako valtio sen verovaroista vai riistanhoitomaksuilla? Onko metsästäjäliitolla eri jäsenmaksu? Ovatko metsästäjät riistanhoitoyhdistyksen jäseniä?
Työnjako rhy ja metsästysseurojen välillä näyttää olevan se että rhy järjestää metsästäjätutkintoja ja ampumakokeita. Hallinnoiko se myös hirviluvat?
Entäpä jos kokeiltaisiin ensiksi kukin ottaa yhteyttä oman alueen riistaneuvoston tuttuihin jäseniin? Varmaan kaikille löytyy ainakin mutkan kautta tuttu, ja voi sitä lähestyä tuntemattomiakin edustajia.
Niille täytyisi esittää joku tavoitearvo jota kohti tulisi pyrkiä, esimerkiksi 1/1000 ha tai tilanne jossa hirvivahinkoilmoituksia ei enää tulisi (tämä on yksiselitteisempi mitta kuin hankalasti arvioitava kanta). Mukavana sivuvaikutuksena lupien hintaa voitaisiin alentaa, kun ei olisi korvattavia tuhoja.
Minä voin jakaa Miisun kanssa huoneen pe-su. Mieluiten yövyn kartanossa, näkyy olevan hienoja huoneita. Ilmoitin minäkin jo varaukseni siihen info@korholankartano.fi osoitteeseen. Eli majoitus ja aamupala molempina päivinä.
Nyt on enää sopimatta mottikisan paikka ja Sahalaan tutustumisen ajoitus. Jos kisa onnistuisi tuolla lähimaastoissa, ehtisi lauantaiaamuna aluksi Sahalaan, iltapäivällä olisi kisat. Sovitellaan.
Voidaan myös sopia kimppakyytejä täältä etelästä käsin sitten lähempänä.
On Metsälehden netissä kyllä etusivun yläreunan valikossa, mutta se on nimellä Pelit. Muista sitten kun pelaat, nopeus ratkaisee, jos meinaa saada hyviä pisteitä, eikä vain päästä mukaan arvontoihin.
Metsätuholaissa mainittu korjuuvelvollisuuden laukaiseva vioittuneen puun määrä ”10 m3 per metsikkö” on huono mittayksikkö, koska vioittuneen puuston vaarallisuus riippuu metsikön pinta-alasta, eli ovatko puut yhdessä kasassa vai isossa metsikössä hajallaan.
Mänty on aiheuttanut ongelmia yleensä vain monivuotisten varastojen lähialueilla. Niin että sitä voi jättää omaan metsään vapaammin.
Viljelyjen puulajitilasto kuvaa yhden vuoden uudistamisia ja VMI tilasto maastossa havaittuja vaurioita jotka kertyvät useana vuonna peräkkäin. Alttein vaihe hirvituholle on vasta 2-5 m pituusvaiheessa.
VMI ryhmät kyllä mittaavat ihan kasvatettavan pääpuulajin tuhoja eikä lehtipuuvesakkoa. Mittaustapa on kuvattu mm. Metsätieteen aikakauskirjan metsävaranumeroissa, jotka ovat käsittääkseni netissä ladattavissa.
Huomatkaa mielipidekirjoitukset Hesarissa tänään.
Uudistamisaikoihin kohdistunut kritiikki on ilmeisesti johtamassa lakiehdotuksen korjaamiseen tältä osin.
Monimuotoisuuden turvaamiseen kohdistunut kritiikki on edelleen paikallaan. Tutkijoiden mukaan metsälakikohteiden käsittelyssä on merkittäviä puutteita, joita ei likimainkaan aina havaita esimerkiksi metsäsertifioinnin tarkastuksissa. Jos metsäsertifioinnin vaatimuksia tarkennettaisiin, metsälain ei tarvitsi olla tässä kohdin niin tiukka.
Monimuotoisuuden kannalta puulajikirjo, lakikohteiden hakkaamatta jättäminen ja säästöpuut ovat tärkeitä. Myös lahopuun lisääminen, erityisesti lehtipuun ja männyn, mutta myös kuusen jos sitä on pieniä määriä metsälössä. Palanut puu on kaikkein harvinaisinta.
Pahuksen patterit. Siihenkö kaatui hieno idea! Susien pannat jos varustaisi aurinkokennolla, ei taitaisi riittää se virta?
No onpahan yritetty innovoida. Keksikää parempia konsteja, ei tämä valittamalla ainakaan ratkea.
Miisun ehdottama riukuaita taimikoiden suojaamiseksi hirviltä on muuten ihku idea, ja toimii vieläpä paremmin lammaslaitumen suojana, mutta se ei ratkaise metsästyskoiramenetyksiä eikä koulumatkojen turvallisuutta.