Käyttäjän A.Jalkanen kirjoittamat vastaukset
-
Kuis iso se kääntösilmukka pitää olla? Vois mittailla omia sillä silmällä.
Juu, pitää muuten paikkansa: hyvät oli myös luennot puuteknologiasta aikoinaan Joensuun yliopistolla.
Metsähallituksella on ollut tällainen projekti kuin riekkosoiden ennallistaminen. Siinä suolle kasvaneet puut on ainakin osaksi poistettu, niin että avonainen suon luonne on palautettu. Suolle kasvaneet käkkärät voi olla järkevää korjata vaikka energiapuuksi.
Vielä yksi vaihtoehto: puustoinen tila, kolme sukupolvea. Mummo lahjoittaa palstan omistusoikeuden lapsenlapsille ja määräaikaisen hallintaoikeuden lapselle/lapsille, kunnes lapsenlapset aikuisia ja opiskelut hoidettu. Hallintaoikeuden aikana normaalit metsän tuoton mukaiset metsän myynnit. Lapsenlapset maksavat nyt alennetun perintöveron ja hallintaoikeus siirtyy verotta. Säästetään yhdet verot.
Noin pienessä taimessa, alle metrisessä, tilanne ei ole kovin paha, jos ruosteen saa nyt hävitettyä taimikosta. Ekaan metriin voi jäädä mutka mutta jos taimi löytää uuden latvakasvaimen, voi siitä tulla vielä kelpo puu.
Niin että mitä tarkoittaa ”vääräksi osoittautunut” ja kenen kannalta? Luonnon kannalta on todennäköisesti sitä parempi, mitä enemmän suurpetoja. Ihmisen kannalta sopiva määrä onkin sitten huomattavasti pienempi. Kompromissi löytyy jostain siitä välistä. Eri intressiryhmät painottavat eri tavalla luontoa ja ihmistä. Loppujen lopuksi luonnon etu lähestyy ihmisen etua pitkällä tähtäimellä.
Jossain lehtijutussa väitettiin että joku oli pelastunut jääkarhun hyökkäyksestä Huippuvuorilla työntämällä sormet pedon silmiin. Itse pitäisin myös karhua pahempana vastaantulijana kuin sutta.
Tuo Molanteri-ketju on tosiaan menny pahasti rikki!
Huovinen on metsäEKOLOGI. Metsänhoitajan koulutuksellakin näköjään voi olla. Samoin on Kalevalan runoilija. Kaunista ja viisasta.
Kävin muuten kirjastossa. Mukaan tarttui Huovisen lisäksi Rowlingin uutuuskirja. Lisäksi lukulistalle tuli merkityksi Esko Valtaojaa ja Jonas Gardellia.
Luehan sinähi Puuntakunen se kirja ”Puukansan tarina”.
No ketä houkuttelee luonnontilainen ketä ei. Kyllä minusta myös monimuotoinen nuori tai vanha metsä on kaunis ja mielenkiintoinen. Pidän kovasti myös hoidetuista metsistä. Muistelisin olevan niin että kun ihmisiä valistetaan monimuotoisuutta lisäävistä rakennepiirteistä, he alkavat pitää niitä haluttavampina asioina metsässä.