Käyttäjän A.Jalkanen kirjoittamat vastaukset
-
Eikös me Kurki jo kertaalleen selvitetty nämä kertoimet?
käpysonnin linkissä Antti Asikaiselta hyvä kirjoitus, johon voi viitata kun tarvitsee selittää maallikoille hiilinieluasioita. Tässä kiinnostaisi ennuste: milloin turvekankaiden turpeen hajoaminen oikein mahtaa loppua, eli milloin niidenkin maaperän päästö on etupäässä karikkeiden hajotusta kuten nyt kivennäismailla on?
Aivan oivallinen mielipide ilmastolaista Hyytiälän johtajan kynästä Hesarissa:
http://www.hs.fi/mielipide/art-2000011131649.html
Olisi järkevää, että seurataan ensisijaisesti varmoja hiilinielujen mittareita eli esimerkiksi teknisiä nieluja, puurakenteita ja puuston määrää.
Todennettu oikeaan suuntaan kulkeminen riittäisi sekä ilmasto- että luontokatoasioissa. Tavoitteisiin pääsemisen nopeus riippuu sitten siitä, miten isot askeleet kulloinkin saavat kansalaisten tuen.
Eteläsuomalaisessa kuusikossa on suurella todennäköisyydellä myös tyvilaho.
Warren Buffet -oraakkeli osasi ennustaa Trumpin turbulenssin. Hän keräsi vuoden ajan käteiskassaa jota on nyt luokkaa 300 miljardia. Buffetin neuvo: ole pelokas kun muut ovat ahneita, ja ole ahne, kun muut ovat pelokkaita. Tarkoittaisi tänä päivänä, että osta pörssistä osakkeita.
Hesarissa kuitenkin talousasiantuntija varoittaa, että jos uskot taantuman juuri nyt tulevan, älä osta osakkeita vaan korkosijoituksia. Metsä on verrattavissa korkosijoitukseen: matala mutta melko varma tuotto. Sitten on vaihtoehtona matalakuluiset indeksirahastot, jotka ovat lähtökohtaisesti paremmin hajautetut kuin mihin piensijoittaja kykenee. Kai niitäkin saa juuri nyt halvemmalla kuten osakkeitakin.
Kaksi skenaariota Hesarin mukaan:
1. Kauppasota liennytetään diileillä. Diili osoittaisi, että Trump on valmis neuvottelemaan ja myös hyväksymään kauppasopimuksia. Pörssit toipuisivat ja muut maat hakisivat neuvotteluihinsa asemia Vietnamin tekemistä myönnytyksistä. (Vietnam esimerkkinä diilin tekijästä.)
2. Eskalaatio. Tavaravirrat vaihtavat suuntia, esimerkiksi Kiinan on etsittävä Yhdysvaltojen tilalle uusia markkinoita mm. Euroopasta. Lisäksi tulleista kärsivät maat voivat ryhtyä tukemaan omaa teollisuuttaan.
http://www.hs.fi/visio/art-2000011151425.html
Riippuu puuston rakenteesta ja puuston määrästä lähtötilanteessa sekä metsätuhoista miten homma kehittyy. Onko metsä nuorta vai vanhaa ja onko ylitiheää vai harvaa? Minkälaisiin metsiin hakkuiden väheneminen tai lisääminen kohdistuisi? Ovatko metsien pitempään ja tiheämpänä kasvattaminen huonoja neuvoja hiilinielujen kasvattamiseen? Itse käyttäisin hiukan varoen molempia.
Kyllä metsä on sitonut paljon takaisin päin päästöistämme. Tästä eteenpäin luulisin lentelyn jäävän aika vähiin. Vastaavasti autolla ajelen hyvin vähän ja talo lämpiää maalämmöllä. Keskiverto suomalainen kuluttaja siis.
käpysonnin linjoilla. Olen mielestäni onnistuneesti sijoittanut itseeni ja lapsiin: on reissattu paljon yhdessä. Nyt ei oikein lapsia enää saa mukaan ja lentohäpeä on tullut lisävaivoiksi. Äkkiä laskien kymmenessä ulkomaassa ollaan käyty.
Hikinen voi mielellään lähettää vastineen Hesariin. Itselläni ei ole metsävähennykseen oikein mielipidettä, muita asioita kyllä sinne jo kommentoinkin.
Kuten kaikki muut paitsi Jovain ja Perko ovat jo oppineet: mittauksia on muun muassa Luken synteesiraportin kuvassa s. 44. Tekstissä kerrotaan että eri-ikäisissä kuusikoissa on pienemmät tilavuuskasvut, vaikka puuston kokonaistilavuus olisi metsiköissä sama.
Johanna Routa ja Saija Huuskonen (toim.). 2022. Jatkuvapeitteinen metsänkasvatus. Synteesiraportti. Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 40/2022.
Sijoittamisen sääntöjä ei voi muuttaa takautuvasti. Trump haukkuu nyt väärää puuta: pitäisi haukkua omia kansalaisia jotka ovat kuluttaneet ulkomaista tavaraa.
Perko Prkl! Nyt en enää jaksa. Katso aiemmat keskustelut.