Käyttäjän Aimo Jortikka kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 415)
  • Aimo Jortikka

    Pistin Xiaomin tilaukseen, 300 hinta. Ostan garminin lisäksi jos ei tämä ole riittävän tarkka. Xiaomissa on ainakin kaikki satelliitit käytössä, niin Usan, venäjän, eu:n kuin kiinankin. Karttaselain on ollut hyvä, 2kk lisenssi 10 euroa, vuosi 40. Saa ilmakuvan päälle tilanrajat ja paljon muitakin karttoja on valikoimassa.

    Aimo Jortikka

    Perikunnat on kaikkein huonompia metsänomistajia, kaikkia jäseniä kiinnostaa kyllä tulot, ketään ei kiinnosta osallistua menoihin. Esim yksikin perikunta hakkasi 100 + hehtaaria aukoksi pari vuotta sitten mutta ei ole vielä käynnistänyt mitään uudistamistoimenpiteitä aukoissa. Heinä on jo lähes miehenmittaista ja kun maata ei ole edes muokattu, ei voi mitään tulla edes luontaisesti. Rahaa olisi kyllä yllinkyllin kun perikunnan tulot oli marraskuussa kunnan verolistauksen kärkipäässä n. 1,3 miljoonan tuloilla. Onhan se vallan merkillistä että siitä kyllä maksetaan lähes tasan 34% veroja eli mitään menoja ole ollut eikä varauksia tehty eli ei ole aikomustakaan tehdä mitään.

    Aimo Jortikka

    ///Joutoalueiden metsitystukea koskevan lakiesityksen mukaan tukea voitaisiin myöntää joutoalueiden, kuten maatalouskäytön ulkopuolelle jääneiden peltolohkojen ja entisten turvetuotantoalueiden metsittämiseen. Aktiivisessa viljelykäytössä olevia peltoja ei ole tarkoitus metsittää, joten tuen ehtona olisi, että peltoalalle ei ole myönnetty maatalouden tukia vuoden 2019 jälkeen.

    Tukea myönnettäessä otetaan huomioon muun muassa luonnon monimuotoisuus, maaseutumaisema, vesitalous ja kaavarajoitteet. Metsäkeskus pyytäisi ELY-keskukselta lausunnon ennen tukipäätöksen tekoa. Tukea ei esimerkiksi myönnettäisi ympäristö- ja luontoarvoiltaan merkittävien alueiden, kuten niittyjen, ahojen, ketojen tai hakamaiden metsittämiseen. Tavoitteena on, että metsitettävillä aloilla edistettäisiin myös monimuotoisuutta, esimerkiksi kasvattamalla useampia puulajeja. ///

    Aimo Jortikka

    Onneksi 1915 saatiin voimaan metsien maanoston rajoituslaki. Muuten olisi valtaosa Suomen metsistä päätynyt yhtiöiden haltuun. Sitä ennen ne kerkisikin rosvota ja huijata 2 miljoonaa hehtaaria talonpoikien metsiä haltuunsa.

    Aimo Jortikka

    <span class=”c-slideshow-card__date”>16.11.2020</span>

    Vapo-konserni tekee arviolta 102 miljoonan euron alaskirjauksen. Merkittävin syy alaskirjaukseen johtuu Suomessa energiaturpeen ennakoitua voimakkaammasta kysynnän laskusta. Alaskirjauksesta 80 miljoonaa euroa kohdistuu tuotantoalueiden sulkemiseen ja erityisesti turvesubstanssiin lopetettavilla energiaturvetuotantoalueilla, joilta ei ole enää taloudellisesti kannattavaa tuottaa energiaturvetta. Muu osa alaskirjausta kohdistuu suljettavien tuotantoalueiden poistamattomaan infrastruktuuriin eli pääasiassa tiestöön ja vesienkäsittelyjärjestelmiin

    https://www.vapo.fi/blog/2020/11/16/vapo-tekee-arviolta-102-miljoonan-euron-alaskirjauksen-energiaturpeesta-ja-aloittaa-saastoohjelman/

     

     

    Aimo Jortikka

    Petojen metsästys oli aikonaan velvollisuus, susiajoon  jokaisen piti osallistua oli asema mikä tahansa. Joka talossa piti olla susiverkko ja piti rakentaa susiaitoja ja kuoppia maanomistuksen mukaan. Oli jahtivouteja jotka valvoi että kaikki osallistuu, jos jäi pois vaikka oli kutsuttu, edessä oli käräjäreissu. Homma loppui 1800 luvun lopussa kun sudet ja karhut saatiin lähes tulkoon kokonaan hävitettyä.

    Aimo Jortikka

    Sähkölinjoja tarvitaan lisää.

    Suomen kantaverkkoyhtiö <b>Fingridiin</b> on tullut tuulivoimayhtiöiltä hanketiedusteluja 70 000 megawatin verran. Se vastaa karkeasti 44:ää Olkiluoto 3 -yksikköä, mutta tuulivoiman tuotanto on tietenkin riippuvainen säästä ja ydinvoimaa tuotetaan jatkuvasti.

    ”Eriasteisesti suunnittelussa ja toteutuksessa on kuitenkin monikymmenkertainen määrä tuulivoimatuotantoa tarkasteltuna tehomielessä”, Fingridin varatoimitusjohtaja <b>Asta Sihvonen-Punkka</b> sanoo.

    Hanketiedustelut koskevat tuulivoimaloiden liittymistä sähköverkkoon. Suurin osa hanketiedusteluista on kertynyt viime vuoden aikana ja niitä tulee koko ajan lisää.

    ”Tuulivoiman vauhti on aivan huikea. Tämä näkyy myös siinä, että meillä on Fingridissä ennätykselliset kolmisenkymmentä sähköasemahanketta käynnissä. Ne tulevat nimenomaan tuulivoiman liittämiseksi kantaverkkoon”, hän sanoi <b>Siemensin</b> järjestämässä energia-alan tilaisuudessa

    Uutta tuulivoimaa nousee Suomeen nyt tuhannen megawatin vuosivauhtia. Sitä varten Fingrid rakentaa myös paljon uutta sähköverkkoa.

    Aimo Jortikka

    Kyllähän sitä voisi ostaa scorpioonin pihaan jos voittaisi eurojackpotissa 90 miljoonaa. En tiedä sitten nikottelisiko verottaja jos ilmottaisi poistoihin puolen miljoonan koneen, kun tekee 200 mottia hankintaa vuodessa. Mut jos tuo menee läpi niin kai sekin menisi. Tosin aikoinaan kun ostin traktoriin metsäperävaunun, tuli verottajalta soitto, jossa epäilivät sen tarvetta kun en ollut aikaisemminkaan tarvinnut. Mutta pitkän puhelun jälkeen lopulta hyväksyivät sen kuitenkin poistoihin.

    Aimo Jortikka

    Tarina ei valitettavasti kerro millä rahalla äijä nuo uudet ponsset osti, kun kertoo metsärahoilla ostavansa uutta metsää. No eipä niitä 3000 motin hakkuutuloillakaan olisi ostettu. Liekö saanut lottovoiton, tai muuten vaan omaa syvät taskut.

    Aimo Jortikka

    Kova tarve tuntuu tukilla olevan, paristakin firmasta on soiteltu että myytkö tukkia. En myyny kun kerkisin jo aiemmin kesällä  myydä kolmannelle firmalle ja se hakkasikin puut samantein. Sillon sai 63 tukista, liekö siitä noussut.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 415)