Käyttäjän aegolius kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,411 - 1,420 (kaikkiaan 1,518)
  • aegolius

    >Oma 201 M-Tronic näytti olevan 2013 leimalla, vaikka ostettu 2017.

    Olikin vaihtunut sahoissa kannet päittäin. Varasaha MS 201 C on vuoden 2013 mallia ja säädettävällä kaasarilla ja uudempi oireileva on 2017 m-tronic. Arvoitus siis ratkesi.

    aegolius

    Hmm. Oletin, että malli on m-tronic, jos kaasutinta ei säädetä enää. Asia ei olekaan näin?

    aegolius

    >Minulla kaikki hankinnat ajetaan aina Timberjack 810 : llä. 2.3 m leveä.

    Semmoinen on omiakin kasoja keräillyt eikä mitään ongelmia.

    aegolius

    Oma 201 M-Tronic näytti olevan 2013 leimalla, vaikka ostettu 2017. Tutun kuuloista ongelmaa. Jälkikäteen ajatellen liian passiivisesti olen asiaan muutosta vaatinut. Kiihdytyspumppu on vaihdettu ja se paransi tilannetta. En aivan usko, että ongelmat olisivat poissa. Tuo mooooooo…ttorisaha booo kaasua painaessa on oireena. Hivuttamalla toimii. Kaasu pohjaan kerralla, niin sammuu.

    Muutaman kerran olisi jättänyt pulaan tankkauksen yhteydessä tehdyn pienen sahaistauon jälkeen. Ei käyntiin sitten millään. Päivän päätteeksi käynnistyi kyllä taas normaalisti. Varasaha on aina mukana – on oltava.

    aegolius

    >Istutusrivien väli 2.5-3m rinteen suuntaisesti. Pakostakin ajourat pakko tehdä  samansuuntaisesti, niin kalteva rinne ,eli rivi välistä pois. Ei voi mitään ,ura tulee 5-6m.

    Tämä Tikkulan leimikko laittaa miettimään miksi on pakko tehdä ajourat rinteen suuntaisesti? Yleensähän niin EI rinteissä tehdä. Jos ajourat tehdään istutusrivejä vastaan kohtisuoraan, tai edes jotensakin viistosti, mitään ongelmaa ei ole.

    aegolius

    Metsänomistajalle olisi todella arvokasta tiedostaa seudun ”suorittavat”. Heidät voi ottaa huoletta hommiin päätehakkuulle.

    aegolius

    Suorittavan selittely menee puhtaasti hölmön jatkoselittelyn lokeroon. Tekisi mieli kysyä kuinka leveät nuo Jokerille tehdyt urat olivat, kun tyvet oli rikottava? 2,80 m? Jätkä ja A.Jalkanen puhuvat asiaa.

    Näissä keskusteluissa haittaa huomattavasti valmis asenne ja se näkyy tässäkin erinomaisen hyvin. Jokainen maalaisjärjellä varustettu mo näkee tämän.

    Toistan. Korjuujäljen suosituksiin on mahdotonta päästä, jos ne eivät ole edes tavoitteena.

    aegolius

    Pieni googlaus hakusanoilla ”piri juurikääpä”. Löytyi tutkimustietoa, että kesäaikaisissa energiapuuhakkuissa (kanto 2-10 cm) noin 11 % havupuiden kannoista saa juurikääpätartunnan. Siitä voi jokainen lähteä tekemään omia riskiarvioitaan. Tämä koskettaa varmastikin tavanomaisia Etelä-Suomen itiöpainealueita.

    aegolius

    En muista, mutta tämän jutun mukaan 15 vuotta sitten?

    https://yle.fi/uutiset/3-5224297

    aegolius

    Katselin hetki sitten eräästä viimevuotisesta opinnäytetyöstä tehtyjen korjuujälkimittausten tuloksia. Kaikkiaan 14 kuviota oli työssä tarkistettu ja ajourien SISÄleveyden (eli minimileveyden) keskiarvo oli 5,4 metriä. Ei naurata. Tuo oli siis ohjeen mukaan mitattu ajouran leveys kymmenen metrin minimileveytenä. Se tarkoittaa, että ajouran keskileveys huitelee kuudessa metrissä. Täälläkin palstalla kuusimetristä ajoura on joku kokenut kuski lähes paheksunut.

    Jos ei itse ehdi enskaa tekemään, niin väitän sen ketjussa mainitun 5 e / m3 lisähinnan metsurityöstä olevan pikkuraha, jos vaihtoehto on kuusimetriset ajourat.

Esillä 10 vastausta, 1,411 - 1,420 (kaikkiaan 1,518)