Käyttäjän aegolius kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,041 - 1,050 (kaikkiaan 1,518)
  • aegolius

    >jos hankintahinnan ja korjuukulujen erotus on suurempi kuin pysty hinta, silloin hankintakaupasta jää enemmän käteen.

    Entäs Qotscha, jos hankintahinnan ja korjuukulujen erotus on täsmälleen pystyhinta? 🙂

    aegolius

    >>Neljän prosentin tuotolla pääoma kasvaa 360-kertaiseksi 150 vuoden aikana eli ruma puoli milliä pitäisi kilahtaa tilille tuona aikana metsän uudistamisinvestoinnista.

    >Pitää huomioida pääomavero, joten 4% tuotolla 1500 e pääoma 150 vuoden päästä olisi 36 kertainen.

    Varmaan painovirhe tuossa? Jos 30 % pääomatulovero poistettaisiin vuosittaisesta 4 % tuotosta, niin jäljelle jäisi 2,8 % vuotuinen tuotto, joka noin 63-kertaistaa pääoman 150 vuodessa (1,028^150=62,95). Tässä tehdään kuitenkin ajatusvirhe, koska puusto kasvaa ”verottomasti” vuodesta toiseen. Vasta puukaupan yhteydessä maksetaan verotettavasta tulosta vero. Korkoa korolle -kasvusta kannattaakin pyrkiä nauttimaan ilman veroa mahdollisimman pitkään. Vasta lopussa maksettu vero on etu.

    Vertaa 1,028^150=63, mutta 1,04^150=359 ja jälkimmäisestä vero pois lopussa -> 252 eli nelinkertainen nettopääoma lopussa verrattuna vuosittain vähennettävään veroon.

    Tämänhän vuoksi se osakesäästötili on huomattavan paljon kannattavampi säilytyspaikka osinkofirman osakkeille kuin tavallinen aot.

    aegolius

    >Mikä tässä mättää

    Ainoastaan tämä väite:

    >Minusta hankintakauppa on merkittävästi edukkaampaa kuin pystykauppa, ainakin tämän esimerkin perusteella.

    Saat toki sen korjuun laskun vähennyksiin, mutta et huomaa, että puukauppa on euromääräisesti korjuukustannuksen verran suurempi. Sinun pitäisi tuosta suuremmasta euromäärästä maksaa se 30 % tulovero, mutta vähennyskelpoisen korjuun laskun ansiosta verotettava tulo onkin täsmälleen sama kuin vastaavassa pystykaupassa.

    aegolius

    >On tavallisen yksinkertaista väittää muuta ja nämä alveilla tienaamiset.

    No niin. Nyt se alv siis on läpikulkuerä, jolla tienaaminen on mahdotonta (muuten kuin hyödyntämällä sitä ilmaisena lainana myöhäisen palauttamisen ajankohdan ansiosta) ja Jovain on koko ajan ymmärtänyt tämän, ollut oikeassa ja lisäksi asian ytimessä. Hieno juttu!

    aegolius

    Miksi Lapissa kuivahkon kankaan uudistamiseen laitettaisiin 1500 e/ha? Ei kai sitä kukaan istuttamaan suosita? Eikö järkevintä ole tehdä ihan tavanomainen ratkaisu ja jättää siemenpuut? Mistä tämä kertomus toimii esimerkkinä?

    aegolius

    >ei kertakaikkiaan päästä sisäänsä minkäänlaista järkevää ajatusta.

    Tämähän tässä se isoin asia onkin. Jovain voisi keskustella verotuksen asiantuntijan kanssa ja silti selittää hänelle miten verot, alvit ja vähennykset oikeasti menevät. Asiantuntija kun avaa neuvovan suunsa, Jovainin korvat sulkeutuvat. En ole aivan vastaavaan vielä törmännyt. Yleensä ihminen edes hieman kuunteleekin.

    Aiemmin oli kyse nimenomaan päätehakkuusta. Nyt keskustelu on jotenkin ajautunut kasvatushakkuisiin. Vähennykset ja alvit toki menevät siinäkin samalla tavalla, mutta korjuukustannusten osuus puukaupan kokonaisuudesta kasvaa moninkertaiseksi.

    aegolius

    Jo vain on hienoja oivalluksia tuossa tämäniltaisessa viestissä! Pajatso tyhjäksi. En jatka.

    Edit. Osta moottorisaha. Se on oikeastaan ilmainen, koska sen saa vähennyksiin. Osta toinenkin! Vähennyskelpoinen sekin. Kun nämä myy, niin rahat taskuun ja voitto on kotiutettu. Nerokasta.

    aegolius

    Tai sitten pelkkä pystykauppa, jos niin saa käteen enemmän eikä tarvitse edes kolmeakymmentä puhelinsoittoa.

    aegolius

    Ei ole. Enkä ala selittää, kun et ota mitään vastaan.

    Voit miettiä hetken vaikka sitä, että mikä taho puukaupassa on se alv-velvollisuuden ulkopuolinen, mikä aiheuttaa tuossa tiekunta-asiassa ongelman? Tämän ymmärtäminen on kyllä vasta myöhempien oppituntien aihe, koska ensin täytyy sisäistää alvin läpikulku. Jätän luokalle.

    Edit. Lisään nyt vielä, että muutama viikko sitten Jovainilla oli männyn kylvö luontainen uudistamismenetelmä, sen jälkeen arvonlisävero ei ole kokonaan läpikulkuerä ja nyt hankintakauppa on sama kuin toimituskauppa. Olen jo keväällä huomauttanut pari kertaa käyttämään niitä käsitteitä, joita metsätaloudessa yleisesti käytetään, jotta keskustelijat ymmärtäisivät toisiaan. Jovainin tavoite vaan näyttää olevan aivan toinen. Täyttää trollaamisen tuntomerkit. Seuraavaksi täytyy opetella olemaan puuttumatta näihin teksteihin. Toinen reitti on nyt kuljettu loppuun asti.

    aegolius

    Ollaanko Jovain nyt siis samaa mieltä siitä, että alvit ovat läpikulkuerä?

Esillä 10 vastausta, 1,041 - 1,050 (kaikkiaan 1,518)