Käyttäjän 6 m3 kirjoittamat vastaukset
-
Eiks verokortti tule jo 16 vuotiaalle?
Ei hyödytäkään. 🙁
Mutta voit vähentää Alvit metsänomistukseen liittyvistä hankinnoista.Kannattaa koluta myös vero.fi sivut.
Tarkoitinkin alkutuottajan (mo) Y-tunnusta. Moinen ollut jo 25 vuotta. Ainut vaiva on tuon osalta kausiveroilmoituksen teko vuosittain. Enempi etuja kuin haittoja.
palkka.fi ja se Y-tunnus kannattaa hankkia vaikkei myyntia olisikaan.
Kokemushan on sangen avartava kun savolaiset huppusiantuntijat harppovat peräkkäin kuusikossa. 😉
Kun puukadon erikoisaaja luennoi savolaisella lupsakkuudella puuntuotannon erityisvaikeuksista.
Silloin ilmassa sinkoilee sellaisia sivistyssanoja kuin hybrit, sorkkaeläin, myyrä ja lumikkohypoteesi sekä pienpetotappoprikaati.
Siinä on paljon opittavaa esim. puutuotannon katkonnan ja halkaisun puoliintumisajan suhteen. 😉
Jokohan lupsakkaat vellokset ovat päässeet yhteisymmärrykseen?Vapaasti sirkustirehtööri AC/JtR lainaten:
”Minä voin järjestää mottikisan, olen sitä suunnitellut jo aiemmin,,,:
Se on sitä historiaa. 😉
Onkohan Jessen lapsellisessa naiviudessa mitään rajaa? 🙁
Varmaan yksi niistä sadoista joka suuntasi sickupin katsomaan Seinäjoen ”citykarhua”?Lainaamastani artikkelista vielä poiminta:
”Muutama vuosi sitten, kun maalasin Gorgeous Naturea, sattui Ruotsissa tapaus, jossa pari sutta ympäröi naisen, joka oli kävelyllä koiransa kanssa ja lapsi rattaissa.
Yksi susista tappoi koiran toisen lähestyessä rattaita.
Mutta kuinka olisi käynyt jos koiraa olisi ulkoiluttanut pieni tyttö, pohtii My.”Metsästäjä 3/2014
(voisiko tuota verrata Jessen Punahilkka satuun?)
”Kiehtova petoeläin
On kulunut muutama vuosi siitä kun teit nämä susimaalaukset, onko näkemyksesi susista muuttunut?
-Ei ole. Susi on kiehtova petoeläin; älykäs, kaunis ja varsin tehokas. Sen vuoksi meidän ihmisten on vaikea elää sen läheisyydessä.
Se kilpailee kanssamme kaikesta maankäytöstä, niin kotieläinhoidossa kuin metsästyksessä, vastaa My Hansson.Myn mielestä on huomionarvoista, että Ruotsissa käynnistettiin merkittävä suden nopea ja melkein kontrolloimaton palautus varmistamatta ensin lainsäädännöllisiä mahdollisuuksia susikannan hallintaan.
Tiedetään että pienilläkin eläimistön muutoksilla voi olla suuret seuraukset.-Kun susi katosi Ruotsista noin sata vuotta sitten, oli maamme hyvin erilainen kuin mitä se on tänään. Nyt elinympäristöt ja maankäyttö ovat erilaise ja nykysusi saa ehkä toisenlaisen biologisen roolin kiin 150 vuotta sitten, kun Ruotsi oli vielä erämaata.
Siitä huolimatta vaikutusten arviointia ei ole tehty, ja vieläkin koko hankkeesta puuttuu vastuullinen ja päättävä viranomainen.Susien ja koirien välisiin risteytymiin ei myöskään näytä olevan mitään valmiutta. En usko että se on hyödyksi sudelle, että ongelmat lakaistaan maton alle.
Mielestäni suden pahin vihollinen ovatkin tällä hetkellä erilaiset susia vaalivat organisaatiot, tuumaa My Hansson.”Metsästäjä 3/2014
(artikkeli kertoo 20-vuotiaasta naismetsästäjästä ja saksanseisojaharrastajasta Keski-Ruotsissa)
Historia?
”Historia rivi kirjoja, joihin mahtuu koko maailma. Keiden teot niissä mainitaan? Keiden puheet niihin painetaan?”Eihän tässä sen kummempaa historiaa ole kuin se, että suoritamme Ironin kanssa loppuun sen, mikä reilu puolitoista vuotta alulle saatettiin.
Mottikisan.
Tässä välissä teimme vain harjoitusottelun lupsakkaan savolaisisännän suosiollisella myötävaikutuksella.Ja miten nasevasti ja osuvasti kuvailtiinkaan liki puolivuotta kestäneen kuumeettoman keuhkokuumeen jälkivaikutuksia. Jotka hellittivät vasta männä Juhannuksen jälkeen.
Näin termisen kasvukauden kynnyksellä, (ainakin Kainuun eteläpuolisella alueella) lienee happamoitumista pelkäävä mo:n kerrata tässä ketjussa esiintulleita asioita.
Tuohon happamoitumiseen varmaankin auttaa parhaiten kalkitus, mikäli puulaji valinnoissa ja niitten monipuolisuudessa on epäonnistuttu.
Miksi toistaa samoja virheitä, jotka edesauttaa happamoitumista kun tietoa ja neuvoja on saatavilla? 🙂Lisäksi kannattaa lukea uusin Metsästäjä-lehti. Lehdestä löytyy artikkeli: ”Metsän ja suon reunat elintärkeitä kanalintupoikueille.”
Jutussa kerrotaan lyhyesti ja ytimekkäästi vaihettumisvyöhykkeen merkitys kanalintujen viihtyvyyteen ja elinolosuhteisiin. 🙂
Niin ettei nuo metsän reunat jäisi minkkien ja myyrien temmellyskentäksi. 🙁