Käyttäjän 6 m3 kirjoittamat vastaukset
-
Jeesiön laskutaitohan riittää talvella jopa mäenlaskuun. Ja muutoinkin se on kuin Seitsemen seinähullun laulusta,,,,?
Kassahenkilön laskutaitoa: 5000/3=1666 km. Siis hieman yli 1000 km kuukaudessa.?
Sauerkrautitkaan ei saa Suomessa Pohjois-Savon korkeudella kummoisia tuottoja aurinkopaneeleistaan sydäntalvella. Vaikka kuinka paneelit kääntyisivät auringon suuntaan.
Kesämökkien sähköistämiseen aurinkopaneleilla ei tarvita kummoista panostusta. Sähköverkkoon liittymismaksun summalla hankkii jo kattavan järjestelmän vaativampaankin makuun. Jos taas sähkönsäästö syistä ottaa järjestelmän verkkovirran rinnalle, niin kyse on tosiaankin ideologiasta. Tai sitten järjestelmää myyvä on saanut puhuttua ostajan pyörryksiin.
Perusmaksu sähkönmyynnistä ja siirrosta tulee maksuun vaikka räppäisi pääkykimen kiinni ja nauttisi auringon tuottamasta energiasta.
Eipä siinä sen kummempaa kuin että sata ”sivua” tultua täyteen loppui viimeistä viestiä klikkaamalla pääsy ketjun loppuun. Siihen asti toimi kuten muutkin sivut.
Takaisin maksu aika vaan on noissa varteenotettavissa aurinkopanelijörjestelmissä pitkä. Ja ylijäämä mitä voit myydä sähköä kesäkuukausina, no se ei paljon lämmitä. Aurinkosähkön tuottajaa.
Ennyt tarkottanutkaan että jokaisen pitäis alkaa rakentamaan omaa reaktoria pihaansa. Nykyiset maatilat tuottaisivat jo käytössä olevalla tekniikalla biokaasua yli oman tarpeen. Ylijäämän voisivat myydä. Mutta kun valtiovalta ei suosi moista yritteliäisyyttä.
Aurinkosähköllä saisi pysyä talviajan pirtissä. Neljästä viiteen kuukautta paneelit eivät tuota mitään.
Toki toki. Biokaasussa olisi paljon potentiaalia. Kun annettais vain näitten Pelle Pelottomien vapaasti toimia. Knou ja hau on jo olemassa. Toki siinä valtiovalta jäisi nuolemaan näppejään saamatta jäävien verotulojen osalta jos niitä reaktoreita alkaisi enempi esiintyä. ”Kotipolttoisellakin” voisi omatoimisesti korvata E85:n. Kiljun tekohan tulikin jo luvalliseksi. Pontikka jäi lainsuojattomaksi.
Surkeaapa on jakeluverkon toiminta noin pitkillä sähkökatkoilla. Täällä sentään ollaan ajanhermolla ja parannetaan jakeluverkkoa. Siitä tietysti maksamme kovan hinnan kun 75% sähkölaskusta on siirtoa ja veroja. Kahdenkymmenen vuoden aikana suhde on kääntynyt päälaelleen. Tosin täällä on osattu elää ilman sähköäkin.
Ei oo todellista? Tutkijaa pitää herätellä että sähkönjakelussakin on epävarmuus tekijöitä! Sitä se teettää kun on tottunut siihen kun sähköä on aina saanut pistorasiasta, joko yksi- tai kolmivaiheisena. Ja valotkin syttyy kun kykintä kääntää.?
Jos noita uhkatekijöitä oikein ajattelee, niin esimerkiksi kyberhyökkäys jakeluverkostoa vastaan on mahdollinen uhkakuva. Olisiko tutumpi termi ”palvelunesto hyökkäys”? Silloin kun sähköverkko ”kaatuu”, jää kyllä ne liikennepolttoaineetkin sinne jakeluaseman säiliöön.
EMP:lla kärähtää koko helahoito. Akkumopotkin.
Perähikiä löytyy Satakunnasta. Siellä on havaittu aivan äskettäin että taivaalla paistaa joskus aurinko. Ilmeisestikin 24/7/365? Ja että sitä voisi hyödyntää. Ja saniteettitilojen osalta siellä on ilmeisesti siirrytty riu’usta ulkohuussiin. LVI-alan tiedottajan mukaan.
Omassa käytössä kaksi vanhinta järjestelmää on vuodelta 1993, ja ovat käytössä edelleen. Akkuja uusittu tuona aikana pari kertaa. Hienosti panelit on pelanneet kesäaikaan. Silloin virtaa riittäisi muuhunkin kun valaistusta ei tarvitse. Kevättalvisin ja syksyisin tuo tuotto yhdellä paneelilla ja 80Ah:n(luutaukolle tiedoksi Ah tarkoittaa ampeerituntia) akulla on riittänyt hyvin valaistukseen Talvella kohteet eivät ole olleet käytössä kuin harvakseltaan. Ruo’an laitto ja säilytys on hoitunut taloudellisimmin nestekaasulla.
Teknologia on siis saavuttanut HV:nkin. Siellä tiedetään tänäpäivänä että auringolla voidaan tuottaa sähköä muuhunkin kuin ranskalais kinnerin sisävaloon.
Kantsis ton HarjaWarren luutaukon opetella enste Ohmin laki. Niillä pinta-aloilla mitä paneeleja autoon voi laittaa voisi ehkä liikauttaa sillalle Pökötin kokoista kinneriä. Tai virittää sähköaita kinnerin ympärille.