Keskustelut Metsänhoito Yrittäjäraivaaja

  • Tämä aihe sisältää 122 vastausta, 26 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten kim1 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 122)
  • Yrittäjäraivaaja

    Hei.

    Täällä on varmasti tästä jo pitkät keskustelut mutta aloitin silti uuden aiheen.

    Eli, minulla on melko suuret kaunat paikallista mhy.tä kohtaan, josta ei sen enempää, mutta ajatuksenani olisi alkaa tehdä raivauksia, aina varhaisperkauksesta altaraivuuksiin toiminimellä, ajatuksenani ei ole tehdä tästä kokopäivä työtä, vaan tyyliin 3-4 pv/vk, 5-6h/pv, muiden töiden ohessa. Kokemusta ja koulutusta löytyy alalta, vaikkakaan en yli kymmeneen vuoteen ole raivaussahaan koskenut.

    Paikallinen mhy on ymmärtääkseni ns. halpatyövoiman takia laskenut hinnat melko alas, niimpä kysyisin, millä hinnalla (urakka, hehtaari vai tunti) taksalla tätä hommaa kannattaa lähtiä markkinoimaan? Alueena etelä, keski ja pohjois-pohjanmaa. Entä tarvitseeko minun tehdä asiakkaalle kemera tukihakemukset, vai miten se se yleensä hoidetaan?

    Kiitos.

  • metsä-masa

    Yrittäjä- Metsurit on yleistynyt myös täällä päin. Työn hinnoittelussa on urakkatyönä ja aikapalkalla tekeviä metsureita. Puolituttu metsuri sanoi joutuneen aloittamaan työt urakalla, koska eivät tunteneet häntä aikaisemmin. Tuntityönä veloitus on 30-33 € / tunti, kokenut ja harjaantunut metsuri tekee lähes samaa tahtia molemmissa hinnoittelu tavoissa.

    Suuremman pinta-alan urakoissa on se vaara, josta edellä on varoiteltukin, että  se sisältää helppoa ja jopa kaksikertaa hitaampaa raivattavaa, siinä yrittäjän mieliala- ja aikataulu kärsii. ” Urakkahinnoittelu kohde on aina käytävä paikanpäällä tarkastamassa ”

    Aikapalkalla tehtäessä kannattaa tehdä asiakkaan puolesta ainakin kemera hakemukset ym. muut suunnittelutyöt, koska jokaiseen viikkoon tai kuukauteen sattuu niitä sade päiviä, silloin voi perehtyä niihin, ilman kiirettä.

    sitolkka

    Huonot on taksat kun muihin hommiin vertaa. Ei tarvi häävi huoltoukko olla niin laskuttaa 70e tunnilta ja matkat päälle. Metsässä tulee kyllä äkkiä kouluhalut muihin hommiin.

    husku550xp

    No jaa miten sen nyt ottaa.

    Täälläpäin on hulluja jotka lähtevät kaivinkoneella noin 50e hintaan ja varmasti on suuremmat kulut kuin raivuusahalla.

     

    Metsuri motokuski

    Niinhän se on kun vuosia tuolla metsässä töitä tekee niin työtahti muodostuu vakioksi. On sitten urakka tai tuntityö niin työtahti on sama. Itse olen kyllä huomannut että usein tuntitöinä raivuu on tullut isännälle edullisemmaksi kun urakkahintaan ei tarvii laittaa huonon kohteen lisää.

    Vakioasiakkaat eivät enää edes kysy urakka tai tuntihintaa. Silloin olen tehnyt tuntihinnoilla ja poikkeuksetta on se ollut halvin ratkaisu.

    arto

    Ei meillä tehdä tuntityötä kuin sähköyhtiöille. Niillekin saa ha hinnan jos haluaa. Metsäraivaus urakalla hinta taksoitettu valmiiksi. Varmaan tulisi noilla 30 tuntihinnoilla isännille tosi edulliseksi. Mutta ei kiinnosta tuntihinta urakalla saa sahata omaan tahtiin

    jees h-valta

    Heh, urakalla saa sahata omaan tahtiin??? Eikös tuntitaksalla saa juuri sahata omaan tahtiin??? Eikä tule persiille jos urakka ei pidäkkään. Mutta artolla onkin aivan oma laskentamalli näihin aivan, noh jääköön mainitsematta, EDITIÄ sieltä vain pukkaisi.

    Jätkä

    Minä kyllä olen arton kanssa samalla linjalla. Urakkatyö- urakkavauhti ja vapaa työaika. Taksasta sovittaessa pitää vaan olla hereillä.

    arto

    Tarkoitin jos tuntilaisena tekee pitää olla metsässä vähintään 8 tunti. Samaan rahaan urakalla pääsee 3-4 t työllä. Siinä se ero. Jesille ottasitko metsään töihin ihmisen enakoon sovituun hintaan vai tuntilaisena jonka hintaa et tietäisi.?

    jees h-valta

    Tuntilaisen olen ottanut ja hinnan olen tietänyt. Mutta ei siellä kukaan ala makooksia joten tuntitaksa toimii hyvin ja takaa rauhallisen ja turvallisen sahauksen. Mikään työaikalaki ei velvoita jos on yksityinen urakoija ja tekee tunnit oman maun mukaisesti. On mo:n tehtävä käydä välillä katsomassa miten tunnit vastaa alaa.

    Jätkä

    Kyllä sen R-sahankin äänen kuulee aika kauas, ei tarvitse ääreen mennä sen kuullakseen. Kotitilalla syksyisin, kun oli hyvät kelit olla metsässä, kuulaina pikkupakkaspäivinä vanha koulukaveri iltasella sanoi kun tavattiin, että ”Olit sahahommissa”. Kysyin, mistä hän sen tietää? Kahden kilometrin päässä hän oli kuullut sahan äänen ja sanoi, että sen sahaustyylin tunnistaa: ”-Kukaan muu ei huudata sahaa niin kiihkeällä rytmillä”.

    Kun sahataan, niin silloin sahataan – Ei sahailla!

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 122)