Keskustelut Metsänomistus yrittäjäksi metsänraivaustöihin?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)
  • yrittäjäksi metsänraivaustöihin?

    miten hyvät mahdollisuudet tänä päivänä olisi työllistää itsensä lähinnä raivaussahalla tehtävillä metsänhoitotöillä?

    vähän jos omaa taustaa kertois niin kolmekymppiä ikää tulee täyteen ja oikeestaan koko ikä on tullut työskenneltyä metallialan hommissa. tällä hetkellä on aika varma vakinainen työpaikka ja ihan kohtuu tulot millä toimeen tulee.
    kuitenkin tekisi mieli vaihtaa kokonaan alaa ja metsätyöt on aina kiinnostaneet ja niitä on tullut tehtyäkin tukki- ja polttopuusavotasta raivaissahahommiin useita päiviä vuodessa joten jonkin verran kokemustakin olisi.

    raivaushommaahan varmasti riittäisi mutta halutaanko sitä teettää kun siitä ei yleensä tuloja metsänomistajalle tule?

  • Leevi Sytky

    Raivaussaha on metsän kasvatuksen tärkein vekotin. En osaa sanoa kuinka paljon on raivausrästejä, mutta paljon niitä joka tapauksessa on.
    Työsarkaa siis riittää, jos pullealompakkoisia isäntiä löytyy palkan maksajiksi. Käsittääkseni alalla on jonkinverran pulaa työntekijöistä, koska ulkomaalaisiakin on raivaussahan kahvoissa nähty.

    jees h-valta

    Temelle en liikoja lupaisi. Jos on vakityö ja palkka kohtuullinen en lähtisi riskillä epävarmoihin metsäalan töihin. Varsinkaan ilman ammattitaitoa ja vanhaa mainetta. Kyllä nuo hommat tulee jonkunverran raskaammiksikin kuin metallityöt. Näilläkin helteillä voi ulkoilman viehätys karista aika nopeasti kun ensimmäisen tilivälin on hikoillut. Se tuntuu harrastephjalta kokeillen jopa hauskan tuntuiselta mutta työ siellä puskissa odottaa. Ei yhtään sen enempää.

    teme

    se on selvä että kyllä metallihommat kevyempiä on, tietoneella istumista sekin tahtoo jo paljolti nykyisin olla.

    kyllä sitä on helteellä raivaussahan kanssa päivän heiluttuaan useamman kerran tullut mietittyä että riittäisköhän tähän hommaan into jos joka paivä tekisi, mutta kummasti sitä kuitenkin aamulla on mielellään metsään lähtenyt jos urakka on kesken jäänyt.

    minua sinänsä ei työn raskaus haittaa, parempi vaan jos saa monipuolista hyötyliikuntaa siinä samalla niin eipähän erikseen tarvitse lenkillä lähteä.

    paksun lumen aikahan se on semmoista et silloin pitäis muutakin hommaa keksiä.

    koulutusta pitäs kyllä myöskin enemmän hankkia ennen kuin pystyis työkseen tätä rueta tekemään, vaan ei se nyt vuosia kuitenkaan mahtais vaatia.

    mhy:n kautta niitä hommia varmaan alkuun pitäis pyrkiä saamaan että sais itseään tehtyä vähän tunnetuksi ennen kuin suoraan alkaa metsänomistajille myymään?

    ja en tosiaan hetken mielijohteesta ole itseäni irtisanomassa, tämä nyt on vaan ajatus mitä pitää pohtia monelta kantilta ennen mitään päätöksiä.

    Hiluxmetsuri

    Varaudu ankaraan hieneritykseen 🙂 kunto ainakin kasvaa 🙂

    jees h-valta

    Ja vaikka ikävältä kuullostaa maalata piruja seinille niin älkää luottako tähän kaikkivoipaan mhy-leiriinkään enää. Olen itse valtuustossa mutta enpä korkealle enää (valitan) noteeraa.
    Kun kuunnellut tuota jäsenmaksun vajeen korvaamista sieltä toiminnanjohtaja ensin mainitsi kulusäästöt. Arvatkaapa kuinka paljon on haluja palkata lisää ”raivoisia raivureita” kun miinusta on satojatuhansia euroja vuoden budjetissa. Tämä läjähtää nyt eteen ja en missään nimessä nyt siirtymävaiheessa muuta kuin katselisin ulkoa kuinka tämä juttu alkaa toimia. Jos edes alkaa.
    Meilläkin riitely näyttää olevan pääroolissa ja mitään konkreettista päätöstä yhdistymisestäkään ei näy edes horisontissa. Yksi viritysyritys jo kaadettu.

    Metsäkupsa

    Kyllä raivaussahaajalle töitä löytyy,etenkin jos hinnoittelee työnsä edulliseksi. Kääntöpuolella yrittäjän tilin jääminen laihanlaiseksi.Ilmasta työtä maailmaan mahtuu,kuten tekemätöntäkin.

    Kannattaa mielestäni vakaata harkintaa asiaa pohdiskellessa käyttää,ja esim. kysyä kokeneelta metsuriyrittäjältä mitä kaikkea yrittäjyys mukanaan tuo. Myös terveyden ja sisukkuuden tulee olla ensiluokkaa, jos toimeentulon raivaushomman varaan yrittäjänä saa.

    Puun takaa

    Niin, ennen sanottiin, että Lada on siitä hyvä auto, ettei naapurit tule kateelliseksi.
    Mikä olisi tänä päivänä vastaava kulkupeli?

    Puun takaa

    Virolaiset perustavat nyt myös metsänhoitoalan yrityksiä.

    Virolaistaustaisten yritysten määrä Suomessa on noin kaksinkertaistunut parissa vuodessa, kertoo Helsingin Sanomat.
    Eniten yrityksiä on perustettu rakentamiseen, siivoukseen ja kauneudenhoitoon.

    Arviot yritysten määrästä vaihtelevat runsaasti. Verohallinnon mukaan Suomessa toimii noin 3 500 virolaistaustaista yritystä, kun taas Viron Helsingin-lähetystö arvioi oikeammaksi luvuksi noin tuhat toimivaa yritystä.
    Kaupparekisterissä on jopa 5 900 virolaistaustaista yritystä. Joukkoon kuuluvat myös pöytälaatikkoyhtiöt.

    Lehden mukaan virolaisten perustamien yritysten määrä on lisääntynyt nopeammin kuin minkään muun maahanmuuttajaryhmän. Yleisimmin virolaiset perustavat pieniä, 1–4 hengen yrityksiä.
    STT

    6 m3

    Vastaus Puun takaiselle: DACIA. Auto ilman turhia krumeluureja. Pikkupakukin loytyy mallistosta, muokattu farkusta. Raivaussaha mahtuu tavaratilaan ja kaikki muutkin metsavermeet. Olikohan hinta n. 16 000 €. Kaksipaikkainen etuveto, varmasti halvempi kayttokuluiltaan kuin mika tahansa pick’uppi tai isompi pakettiauto.

    Rane

    Rane ei ole varma lasketaanko Opel autoksi mutta kateutta se ei aiheuta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)