Keskustelut Luonto Ympäristöjärjestöt vailla faktoja?

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 298)
  • Ympäristöjärjestöt vailla faktoja?

    Merkitty: 

    Nalle väitti kirjansa julkistamis tilaisuudessa,että ”ympäristöjärjestöt” toimivat ilman faktoja! Mitähän nämä ”ympäristöjärjestöt” ovat?

    Kartelli epäilyn Nalle sivuutti parilla sanalla. Sattumalta Aamu TV  kertoi tänään Pentti Linkolasta. Linkola kertoi jo 60-luvulla tulevasta. Ilmastonmuutos ja luontokato on toteutunut vielä synkempänä,kuin Linkola arveli!

  • A.Jalkanen

    Jos lukee vaikka Wikipediasta tms. jääkaudesta niin ne selitetään aiheutuvan pääosin maapallon kallistuskulman vaihteluista eli siitä miten säteily jakautuu maapallolla. Ei hiilidioksidista niinkään, mutta sen määrä varmaan voi vaikuttaa vaikka  siihen miten nopeita muutoksia tulee.

    Kaipa se tiedetään, vaikka ehkä hieman epävarmasti, mikä luontainen kehitys olisi tällä hetkellä eli lämpenevä vai kylmenevä (?), ja mikä on se osuus muutoksesta jonka ihminen aiheuttaa päästöillään. (Sitä yritin kysyä ilmastoillassa mutta muotoilu epäonnistui.)

    risuparta

    Mitenhän se lämpötila pysyi aisoissa 200 vuotta sitten,kun ei ollut suomalaista apulanta ja räkäpetäjä porukkaa lisäämässä hiilinieluja?

    Kurki

    Maan pyörimisakselin vaihtelu on noin 41 000 vuoden jaksolla. Pienimmillään on vajaat 22 astetta suurimmillaan runsaat 24 astetta. Tämänhetkinen arvo on noin 23.5°.

    Kulma 22 astetta on ollut 30 000 vuotta sitten, joka näkyisi olevan viime jääkauden loppua ja kulma 24 saavutetaan 10  000 vuoden päästä.

    Pitäisiköhän ruveta palkkaamaan ilmastoskeptikko-tutkijoita tutkimaan alkaako kohta jääkausi?

    Tutkitaanko nyt ihan väärää asiaa?

     

    aegolius

    Mitä mieltä Kurki on asiasta? Ilmasto ei lämpene Suomessa eikä Yhdysvalloissa? Ilmasto ei lämpene maapallolla? Ilmasto ei ole lämmennyt vuodesta 1930? Ilmasto lämpenee, mutta sen aiheuttaa ”luonnollinen vaihtelu”?

    aegolius

    Olisko täällä Kurjelle aineistoa? Reilun 300:n Kanadan sääaseman lämpötiladataa. Rajan eri puolelta, mutta tuskin sillä suurta väliä on.

    https://www.canada.ca/en/environment-climate-change/services/climate-change/science-research-data/climate-trends-variability/adjusted-homogenized-canadian-data/surface-air-temperature-access.html

    Rane

    Yksi suurimpia ihan professoritason(Tahvonen) väärinkäsityksiä on että puun polttaminen olisi yhtä vahingollista ilmaston kannalta kuin fossiilisten polttaminen.Professori unohtaa(tahallaan?Miksi?) että puun poltossa kierrätetään jo maan pinnalla olevaa hiiltä.Fossiiliset kaivetaan/porataan pois säilöstä maan alta ja poltetaan ilmakehään ja niiden hiilen sitomiseksi pitää keksiä jotain lisänielua.Jos ihminen olisi vain poltellut puuta ja sitonut sen hiilen kasvattamalla metsän uudestaan ei meillä olisi mitään kasvihuoneilmiötä.Voi kysyä miksi professori levittää väärää tietoa?

    Talousprofessori: ”Puun polttaminen ilmastoystävällisenä on lähellä itsepetosta” | Yle Uutiset

    Gla

    Yle: ”– Joissain tilanteissa metsää ei ehkä kannata hakata lainkaan. Metsänomistajalle Tahvosen ehdotus tarkoittaisi tulojen menetystä. Professorilla on ratkaisu, jolla metsänomistajia kannustettaisiin kasvattamaan metsien hiilivarastoja.

    – Tässä yhteydessä on mielekästä miettiä jonkinlaista tukisysteemiä joidenkin ulkomaisten esimerkkien mukaisesti, Tahvonen ehdottaa.”

    Eli kun ajetaan metsätaloutta alas, korvataan se tukirahoilla. Ehkä meillä on tähän varaa. 7 mrd velanotolla siitä selviää.

    Kurki

    Crutem 4 anomalian mukaan voidaan sanoa, että 1930-luku on ollut lämpimin vuosikymmen tähän mennessä .

    Tässä Climate Explorerissa on useita anomaaleja, jotka eroavat toisistaan paljon, joista ei voi väittää niin.

    http://climexp.knmi.nl/plot_atlas_form.py

    Valitaan countries: maa, dataset:observation, outbput:time series ja lopuksi napautetaan ”make time series”.

    Kurki

    Tässä Crutem4 anomalia, jota tuossa Climate Explorerissa ei ole.

    A.Jalkanen

    Noin käy joskus: kun kysyy kolmelta tutkijalta jotain, kaikilta tulee eri vastaus! Itse menen tuohon keskelle eli Timo Vesalan leiriin. Puun poltossa ja biopolttoaineissa on yksi ongelma – joka ei ole niinkään päästöt jos puhutaan pienpuusta joka muutenkin hajoaisi nopeasti ja joka pitäisi joka tapauksessa poistaa harvennuksissa – vaan raaka-aineen riittävyys. Energian tuotantoon ja liikenteeseen menee niin paljon fossiilisia, että jos koetamme korvata niitä puupohjaisilla tai biokaasuun pohjaavilla ratkaisuilla niin raaka-ainetta jouduttaisiin tuomaan ulkomailta, mikä ei oikein tunnu järkevältä.

    Puun polton järkevyyttä ei voida ratkaista pelkästään huomioimalla ilmastonmuutos vaan pitää huomioida kaikki oheisvaikutukset. Sama kuin ekosysteemipalveluissa. Jyväskylässä koetettiin aikaansaada optimiratkaisu kaikkien hyvien tavoitteiden suhteen ja kuinkas kävi: metsää jäi kovin vähän teollisuuden raakapuuksi.

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 298)