Keskustelut Luonto Ympäristöjärjestöt vailla faktoja?

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 298)
  • Ympäristöjärjestöt vailla faktoja?

    Merkitty: 

    Nalle väitti kirjansa julkistamis tilaisuudessa,että ”ympäristöjärjestöt” toimivat ilman faktoja! Mitähän nämä ”ympäristöjärjestöt” ovat?

    Kartelli epäilyn Nalle sivuutti parilla sanalla. Sattumalta Aamu TV  kertoi tänään Pentti Linkolasta. Linkola kertoi jo 60-luvulla tulevasta. Ilmastonmuutos ja luontokato on toteutunut vielä synkempänä,kuin Linkola arveli!

  • A.Jalkanen

    Tämä sama keskustelu käytiin jo aiemmin kertaalleen? Ei maapallonlaajuista ilmastonmuutosta voi katsoa vain täältä meidän näkövinkkelistä ja pelkästään lämpöaikasarjasta, tai voi tietenkin, mutta kuva on vajaa. Luettelin jossain ketjussa aiemmin (ketjussa Ilmastonmuutos?) monta indikaattoria jotka olivat peräisin Helsingin yliopiston ilmakehätieteen tutkijaryhmältä; esimerkiksi Suomessa lämpösumma on kasvanut ja lumipeitteinen aika lyhentynyt.

    A.Jalkanen

    Luonto-Suomen suuri ilmastoilta 2.2.2022.

    https://yle.fi/aihe/a/20-10002071

    A.Jalkanen

    Luken turvesarja, tulossa myös tallenteina.

    http://www.luke.fi/uutinen/turve-tiede-ja-tulevaisuus-webinaarisarja/

    aegolius

    Kurjen päämäärään olin tulossa seuraavaksi. Jos yrität osoittaa, että ilmasto ei olisi lämmennyt, et tule onnistumaan. Voit löytää maapallolta sääasemia mistä et tuota trendiä huomaa, mutta se ei todista mitään. Joudut pitämään toisen silmäsi kiinni koko ajan ja hakemalla hakemaan jotain tiihosmaista.

    Vähän kuin se turpeen uusiutumisväite. Unohda.

    Kurki

    Oliko joku erityinen syy valita tarkastelun vertailukohdaksi 1930? Miksi ei 1900 tai 1960?

    Vertailu 1930-lukuun siksi, että Suomessa sen jälkeen näyttäisi, ettei ole ollut yhtä lämmintä vuosikymmentä ja siitä sitten johtopäätökset.

    Lähetin postia Ilmatieteen laitokselle pitääkö tuo Ahmavaaran linkki paikkansa, kun siinä 0-akselikin on eri paikassa kuin tämän Ilmasto-oppaan linkissä.

    https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/suomen-muuttuva-ilmasto/-/artikkeli/16266ad3-e5f5-4987-8760-2b74655182d5/suomen-ilmasto-on-lammennyt.html

    A.Jalkanen

    Katsoitko Kurki FaceBookista linkkaamani keskustelun 23.12. eli Mikko Sipilän vastaukset (sisältäen käppyrät) Teuvo Hietajärvelle, tiivistelmä alla. Mitä mieltä?

    http://www.facebook.com/subarcticresearchstation

    Kilpisjärvellä mitattu lämpötilan nousu, noin 2.5 astetta vuodesta 1978.

    Värriön aseman lämpötilamittausten mukaan 1970 luvun alusta on keskilämpötila noussut 2-2.5 astetta.

    Vuoden lämpösummassa (joka mm. indikoi metsän kasvuolosuhteita) muutos on vielä selvempi, 1970 luvun noin 600 astepäivästä nykyiseen noin 800 astepäivään.

    Lumipeitteinen aika on 50 vuodessa lyhentynyt kolmella viikolla.

    Koivuun tulee lehti pari viikkoa aikaisemmin.

     

    Kurki

    Tämä sama keskustelu käytiin jo aiemmin kertaalleen? Ei maapallonlaajuista ilmastonmuutosta voi katsoa vain täältä meidän näkövinkkelistä ja pelkästään lämpöaikasarjasta, tai voi tietenkin, mutta kuva on vajaa.

    Täältä voi sitten katsoa ilmaston muutosta pitemmältä ajalta.

    Sitä en väitä, etteikö Suomen ja maapallon ilmasto olisi lämmennyt pienen jääkauden jälkeen ja että voi lämmetä lisääkin, vaan sitä ettei lämpeneminen johdu hiilidioksidista. Ensin lämpenee ja sitten CO2-pitoisuus nousee.  Tuolle Tiihosen USAn lämpötila-käyrälle yritin löytää muualta tukea eli että 1930-luku olisi lämpimämpi kuin mikään vuosikymmen sen jälkeen. Sille ei löytynyt tukea. USAssa 2000-kymmenluku on pari F-asteta lämpimämpi.

    Tässä Keski- Englannin manipuloimaton mittausarja vuodesta 1659, joka osoittaa lämpenemisen todeksi Pienestä Jääkaudesta eikä johdu CO2:n noususta.

    https://c3headlines.typepad.com/.a/6a010536b58035970c0162ff86e0b7970d-pi

    Kurki

    Kilpisjärvellä mitattu lämpötilan nousu, noin 2.5 astetta vuodesta 1978.

    Tämä jo keskusteltiin.

    Asema on perustettu vuonna 1967 ja nyt pitäisi tietää kuinka paljon lämpötila laski 1930-luvulta vuoteen 1967, jotta voidaan sanoa tuosta 2,5 lämpötilan noususta jotain.

    A.Jalkanen

    Laita Kurki huomenna Ilmastoillan panelisteille kysymys vaikka chattiin ellet halua soittaa ohjelmaan: mistä tiedetään että havaittu lämpeneminen on ihmisperäistä eikä luonnollista vaihtelua.

    Kurki

    Vähän kuin se turpeen uusiutumisväite. Unohda.

    Minä en ole väittänyt, mutta linkin suotutkija Markku Mäkilä on väittänyt.
    Linkin sivu 1:
    Turpeen riittävyys energiakäyttöön hiilikertymän pohjalta Markku Mäkilä, Geologian tutkimuskeskus Tiivistelmä

    Alle 100 vuoden ikäisen turpeen vuotuinen hiilikertymä on pinnaltaan turvetta kerryttävällä 6,737 milj. ha:n suoalalla 3,44 milj. tonnia.
    Soiden elävä pintakerros sitoo kasvaessaan ilmakehän hiiltä ja hillitsee siten ilmastonmuutosta. Turvetta kerryttävä soiden pintakerros on ilmastovaikutukseltaan  verrattavissa puubiomassaan, joten pintaturpeen käyttö hiilen kertymälaskuissa olisi hyvin perusteltua. Turpeen-riittavyys-energiakayttoon-hiilikertyman-pohjalta.

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 298)