Keskustelut Luonto Ympäristöjärjestöt vailla faktoja?

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 298)
  • Ympäristöjärjestöt vailla faktoja?

    Merkitty: 

    Nalle väitti kirjansa julkistamis tilaisuudessa,että ”ympäristöjärjestöt” toimivat ilman faktoja! Mitähän nämä ”ympäristöjärjestöt” ovat?

    Kartelli epäilyn Nalle sivuutti parilla sanalla. Sattumalta Aamu TV  kertoi tänään Pentti Linkolasta. Linkola kertoi jo 60-luvulla tulevasta. Ilmastonmuutos ja luontokato on toteutunut vielä synkempänä,kuin Linkola arveli!

  • aegolius

    Reva-Leena ❤️

    Älä yritä ymmärtää viestistä sitä asiaa,jos asian vierusta on paljon innostavampi. Niin teiniä.

    Petkeles

    Ebin aegolius

    reservuaari-indeksi

    Otan aegoliuksen palautteen vastaan ja nostan virheen merkiksi käden ylös, ainakin 45¤ kulmaan ☺.

    Pyydän samalla aegoliusta huomaamaan, että aktiivikirjoittajista~85% (lähde: Kantar TNS ja oli siitä Alfa TV:ssäkin) ottaa täysin todesta nuo ”avohakkuita kansallispuistoihin monipuolistamaan” -jutskat. Että siinä mielessä pienehkö, selvästi epäonnistunut, sarkasmiyritelmä.

    yst. Reva-Leena

    Timppa

     Tarkoitan että jos vaikka avohakkuu hävittää mustikan muutamaksi vuodeksi se palaa takaisin metsikön kehittyessä jos metsä ei ole liian tiheä.

    Kaikkea sinäkin Anneli väität.  Siis, että avohakkuu hävittäisi mustikat.  Ainakin meillä avohakkuualueet joskus suorastaan pursuvat mustikkaa muutama vuosi hakkuusta.  Päätehakkuumetsissä saattaa olla varpuja tai ei, mutta ei ainakaan marjoja.

    Kalle Kehveli

    Avohakkuut lisäävät kaikkia marjoja!

    Nostokoukku

    Ympäristöjärjestöt ovat huolissaan viimeisistä METSISTÄ. Niitä on jäljellä 2-4 %. Olen heidän kanssaan keskustellut aivan asiallisessa hengessä. Ei heitä kiinnosta puuntuotantoalueet. Niitä kun ei oikein voi metsiksi kutsua.

    A.Jalkanen

    Timppa, koetin havainnollistaa luontoihmisen ajatusmaailmaa: jos se on hävinnyt niin se on hävinnyt. Se on sivuseikka että se palaa takaisin.

    Sama ajatusmalli toistuu hiilikysymyksessä: kun puusto hakataan, metsän hiilivarasto pienenee. Juuri näin tapahtuukin, mutta metsä kasvaa aikaaan takaisin ja maanalainen hiilivarasto kasvoi hakkuussa karikkeiden verran.

    Lisäksi: mistä otetaan uusiutuva raaka-aine jos metsiämme käytetään hiilivarastoina? Onko perusteltua käyttää niitä väliaikaisesti eli lähimpinä vuosikymmeninä enemmän hiilivarastoina?

    Jatkuva kasvatus on ratkaisu: metsä säilyy hiilivarastona ja mustikka kukoistaa! ?

    Puuki

    Puuntuotantoalueet ei kiinnosta.  Niinhän se onkin paras että varsin. suojelualueet pidetään erillään talousmetsäalueista.  Vaikka jo jonkin aikaa onkin myös talousmetsissä otettu hyvin huomioon esim. monimuotoisuus ja vesien suojelu.     Harvinaiset lehtolaikut E-Suomessa ja muutamat muut uhanalaiset erityiskohteet (mm. jalopuumetsiköt, paisterinteet, metsäniityt) kattaa sen lisäsuojelun ,muutama  %:a pinta-alasta ,  jo suojeltujen laajojen alueiden lisäksi.

    Siihen päämäärään ei sovi EU-komission esittämä kaavamainen 10+20 % suojeluun -tyyli.   Ei esim. 30-60 m käsittelemättömät rantakaistat lisäisi mitenkään vesiensuojelun vaikuttavuutta  eikä muitakaan s-arvoja,  jos niitä tehtäisiin joka paikkaan.    Niiltä päättäjiltä puuttuu näkemys siitä mikä sopii kunkin maan olosuhteisiin  ja millekin kohteelle parhaiten.

    Marjastusta harrastaneet tietää missä marjat kasvaa parhaiten,  ja niinhän se on että aukoilla ja usein niiden reunoilla viihtyy monet eri marjalajit parhaiten  .  Mm. maan käsittelytavan, ajan kulumisen   ja kasvupaikan ravinteisuuden mukaan vaihtelee eri marjalajien ilmestyminen aukolle.         Mustikan varvut katoaa pääosin hirvieläinten suihin, niinhän se on nähtävä, kun todisteet on siihen selvät.

    Petkeles

    Puuki oikeassa + muut jotka oikeassa. 5% on max. alue metsätalouden ulkop. jätettävää. Eu kom. on jostain lukenut, että tarvitaan ainakin 20% luonnontil. pinta-alaa, jotta spesialistilajien populaatiot eivät häv. kokon.

    Onneksi me kansakoulupohjaiset perhemets. tal. harjoittajat tiedämme paremmin kuin biologit. Kiitos.

    Gla

    Timppa: ”Ainakin meillä avohakkuualueet joskus suorastaan pursuvat mustikkaa muutama vuosi hakkuusta.  Päätehakkuumetsissä saattaa olla varpuja tai ei, mutta ei ainakaan marjoja.”

    Meillä taas aukot yleensä heinittyvät ja mustikka taantuu. Jos aukkoon tulee hyvä mustikkavuosi, se on tilapäinen tilanne. Taimikossahan mustikkaa ei ole. Mustikka alkaa palautua vasta joskus ensiharvennuksen jälkeen. Tästä seuraa siis mustikalle kokonaisuutena väheneminen, kun puuston kiertoajasta suuri osa mustikkaa on vähän.

    Päätehakkuumetsässä mustikkaa voi olla hyvin, jos kuuset on ajoissa harvennettu ja seassa myös mäntyä. Ei kaikki päätehakkuut ole synkkiä kuusikoita. Juuri hakattiin tästä läheltä 250 m3 kuusikko ja esitetäänhän syytöksiä nykymetsälain mahdollistamista liian nuorten metsien hakkuistakin.

    Ainoa ongelma mustikan vähentymisväitteissä on se, että yleensä syynä pidetään avohakkuita, vaikka muitakin syitä on olemassa. Hirvieläinten, oikeastaan peurojen laidunnus tihentymäalueilla on niin uusi ilmiö, ettei sen merkitystä ole tutkimuksin osoitettu eli sitä ei luontoväen mielestä ole. Muualla hirvet tuskin siinä määrin mustikkaa syövät, että se olisi peruste vähentää hirviä nykyisistä tavoitetiheyksistä 2,5-3.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 298)