Keskustelut Luonto Ympäristöjärjestöt vailla faktoja?

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 298)
  • Ympäristöjärjestöt vailla faktoja?

    Merkitty: 

    Nalle väitti kirjansa julkistamis tilaisuudessa,että ”ympäristöjärjestöt” toimivat ilman faktoja! Mitähän nämä ”ympäristöjärjestöt” ovat?

    Kartelli epäilyn Nalle sivuutti parilla sanalla. Sattumalta Aamu TV  kertoi tänään Pentti Linkolasta. Linkola kertoi jo 60-luvulla tulevasta. Ilmastonmuutos ja luontokato on toteutunut vielä synkempänä,kuin Linkola arveli!

  • Puuki

    Ehkä lahopuun suosiminen on osin muotiasia tällä hetkellä . On sillä tietysti vaikutusta ekosysteemiin  minkälaista puuta metsissä on.

    Lahopuun innokkaimmat lisääjät (FSC-sertifioijat ym.) ei taida vain nähdä metsää puilta eli , kun eivät yleensä ole itse  mo:ja eikä ole ehkä käyty metsässäkään pitkään aikaan,  niin voi sanoa mielipiteenään mitä mieleen juolahtaa.    Voisin minäkin esim. vaatia, että kivihiilivoimalat pitää sulkea heti ja betonikerrostalot purkaa ja rakentaa tilalle puutaloja koska ilmastonmuutos vaatii sitä.  Mutta kun ei ole todellisuudessa mahdollista toteuttaa.   Samalla tavalla milloin minkäkin metsään liittyvän suojelun lisäämistä voi vaatia mutta ei ole mahdollista varsinkaan  heti toteuttaa vaikka paljon on jo tehtykin.  Ja kustannuksiakin pitää ajatella , kuka kustantaa ?  Kaikkiin vaatimuksiin ei tietenkään voi vastata , kun melkein jokaisella ryhmällä on omansa.  Pelkkää sekasotkua sitä vain tulisi, jos esim. EUn puistometsäosasto sanelisi Suomen metsien käytön.

    A.Jalkanen

    VMI:ssä lahopuuta on mitattu varmaan vasta 1990-luvulta lähtien samalla menetelmällä, joten lahopuutieto viime vuosisadan alkupuolelta ei ole täysin vertailukelpoista. En ole tarkistanut ohjeistusta mutta veikkaisin, että kyllä kannot ja muu ”tuore” lahopuu huomioidaan inventoinnissa kuolleen puun biomassana.

    http://yle.fi/uutiset/3-10677907

    A.Jalkanen

    Ainakin VMI8:n aikaan (1986 – 1994) kuolleet pystypuut on jo mitattu. Tuoreita kantojakin luettiin, mutta niitä ei vielä käytetty tuloslaskennassa. Lisäksi oli kantokoealat erikseen. Myöhemmin tarkennettiin sitten maalahopuun mittausta.

    ”Puina luettiin elävät puut ja käyttökelpoiset kuolleet puut.”

    ”Puuluokat jaettiin viiteen pääryhmään: hukkapuut, tukkipuiksi kehittyvät puut, tukkipuut, ikuiset kuitupuut ja luonnonpoistumapuut.”

    Sivu 119 julkaisussa. http://core.ac.uk/download/pdf/52284763.pdf

    Teufelin Zumi

    Onkohan nyt taas tavoitteena perustaa joku työryhmä veronmaksajajien varoilla, Lahopuu Komitea.

    Puuki

    Luin tuolta linkin punaisesta kirjasta  silmälläpidettävien/uhanalaistuneiden/kadonneiden lintulajien  syitä.   Suurimpia syitä näytti olevan ; talvehtimisalueiden muutokset, pyynti (esim kuovi) , kemikaalit. peltoalueiden muutokset,  metsäniittyjen katoaminen (esim. kultasirkku), tuntematon syy (esim harakka, närhi) ,  jne.

    Tuntemattomia  syitä  voisi olla esim. naakkojen yleistyminen (pesärosvo jolle kelpaa melkein kaikki eväs),  kaatopaikkojen sulkeminen (lokit ym. isot linnut) , supien yleistyminen , ilmaston lämpeneminen (esim. riekko) .

    Esim.  jäkälien vähenemiseen vaikuttaa ainakin metsätyyppien muuttuminen ilmaston lämmetessä ja harvennushakkuurästit.  Samoin avoimien alueiden väheneminen.    Suurten puiden väheneminen (haukka?) vaikuttaa olevan keksitty syy koska nehän on lissääntyneet menneistä ajoista.

    Esim. hömötiasten vähenemiseen voi olla vaikutusta metsien käsittelyllä koska tekee joka vuosi uuden pesän ja tarvitaan siihen sopivaa lahopuuta.  Lahopuupökkelöitä voi tehdä ja jättää metsään esim. säästöpuuryhmiin , jos niitä ei muuten ole valmiina.

    A.Jalkanen

    Muistin oikein: lahopuuta alettiin enemmälti mittailla VMI9:ssä eli viimeistään vuonna 1998. Sivu 80 julkaisussa.

    http://www.metla.fi/ohjelma/vmi/vmi9-maasto-ohje-E-S.pdf

    Puuki

    Haukkojen väheneminen oli yhdistetty suurten puiden vähenemiseen (pesäpuut)joka ei pidä paikkaansa.   (Suurin osa lukijoista ymmärsi varmasti yhdistää sen siihen mutta suomennettuna tässä myös  zumtomppelille).

     

    A.Jalkanen

    Oppaassa (linkki) on laajasti juttua metsälinnuista. Myös ohjeita miten niitä voi huomioida metsien käsittelyssä. Aika vaikea on osoittaa täsmällisesti, mikä on metsänhoidon osuus minkään yksittäisen lintulajin kohdalla. Niillä on kuitenkin aika yksinkertaiset tarpeet: täällä pesiessään ne tarvitsevat kumppanin, pesäpaikan, ruokaa ja suojaa.

    Joskus linnuista paljastuu yllättäviä asioita. Esimerkiksi sääksen kamerapesillä on käynyt poikasia tappamassa ainakin kanahaukka. Mutta miksi, kun kanahaukka ei ole sääksen kanssa samasta ravinnosta eikä pesäpaikasta kilpaileva laji? Lisäksi muistelisin korppien hyökänneen yhden aikuisen sääksen kimppuun viime kesänä.

    http://www.upmmetsa.fi/siteassets/yhteiset/pdft/opasvihkoset/metsiemme-lintuja-opasvihko.pdf

    Rane

    Eivät luontojärjestöt mitään faktoja tarvitsekaan.FSC on HCV:ineen Lapin yksityisillekin metsänomistajille ja metsätaloudelle Kuoleman Sertifikaatti

     

    Isot puunostajat eivät uskalla ostaa puuta Ylä-Lapista boikotin pelossa, paikallinen metsänomistaja kertoo: ”Puu on menettämässä arvonsa” – Metsä – Maaseudun Tulevaisuus

    Gla

    Kuulin eilen puheradiosta toimittajan kokemuksia WWF:n feissareista. Samalla mainittiin, että (tapahtuma-aikaan) oli jokin varainhankintakampanja, jossa jokin ministeriö antoi tukea jokaisesta yksityisestä lahjoittajasta. Ihan täsmällistä tietoa ei tuossa ohjelmassa asiasta annettu, joten päätin vilkaista WWF:n tietoja. Vuosikertomus tilikaudelta 1.7.19-30.8.20:

    ”Saimme varsinaisen toiminnan tukea julkishallinnolta, muun muassa ulkoministeriöltä, ympäristöministeriöltä, EU:lta ja Metsähallitukselta. Ulkoministeriö tukee WWF Suomen ympäristönsuojelu- ja kehitysyhteistyöhankkeita. Julkishallinnon tuki oli tilikautena yhteensä 2 569 909 euroa eli noin 25 prosenttia kokonaistuotoista. Julkishallinnon tuotoista ulkoministeriön osuus oli 1 984 174 euroa, EU:n osuus 213 960 euroa ja muiden 371 775 euroa (sis. ympäristöministeriön yleisavustus 64 361 euroa)”

    ”Tilikauden ylijäämä oli omakatteiseen rahastoon tehdyn siirron jälkeen 688 190 euroa. Kertyneellä ylijäämällä vahvistettiin tasetta. Säätiön taseen oma pääoma oli tilikauden päättyessä 10 342 313 euroa.
    Konsernin tulot olivat yhteensä 10 814 530 euroa ja tilikauden ylijäämä oli 720 335 euroa. Konsernin taseen oma pääoma oli 11 677 320 euroa tilikauden päättyessä. Konsernitilinpäätökseen on yhdistetty säätiön 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö Oy Nooan Arkki Ab. Nooan Arkin tulos oli 232 146 euroa.”

    https://wwf.fi/app/uploads/c/l/s/c1oxyhkvhdkaqjus0tez2d/wwf-vuosikertomus-2020.pdf

     

     

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 298)