Keskustelut Luonto Ympäristöjärjestöt vailla faktoja?

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 298)
  • Ympäristöjärjestöt vailla faktoja?

    Merkitty: 

    Nalle väitti kirjansa julkistamis tilaisuudessa,että ”ympäristöjärjestöt” toimivat ilman faktoja! Mitähän nämä ”ympäristöjärjestöt” ovat?

    Kartelli epäilyn Nalle sivuutti parilla sanalla. Sattumalta Aamu TV  kertoi tänään Pentti Linkolasta. Linkola kertoi jo 60-luvulla tulevasta. Ilmastonmuutos ja luontokato on toteutunut vielä synkempänä,kuin Linkola arveli!

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tutkimusten mukaan vähemmän vaateliaat lahopuilla elävät lajit hyötyvät myös aukeille lisätystä lahopuusta. Muistaakseni UPM uutisoikin tästä. Lisätietoa asiasta olisi siinä äskettäin esillä olleessa Säästöpuuwebinaarissa.

    Mutta totta toinen puoli: lahopuujatkumon pitäisi sisältää monipuolisesti erikokoisia ja -lajisia lahopuun esiintymiä eri olosuhteissa. Merkitsevää on siis myös lahopuun laatu ja jatkuvuus eikä vain määrä. Aukkojen lisäksi säästöpuuryhmät, rannat ja lakikohteet ovat hyviä paikkoja lahopuulle. Lisäksi tarvitaan suojelualueita kaikkein vaateliaimmille lajeille.

    Tolopainen Tolopainen

    Jos havumetsävyöhykkeestä vain prosentti on Suomessa, kannattaako olla kovin huolissaan. Lahopuuta, kun vyöhykkeen metsissä runsaasti, 90% on metsätalouden ulkopuolella eikä sieltä koskaan kerätä puita pois. Palaneita alueitakin on enemmän kuin täällä metsää. Suomi on aika mitätön pläntti, ei ne kaikki ötökät täällä asusta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tolopaisella ihan hyvä näkökohta. Mutta kun ötökät tilastoidaan valtioiden rajojen mukaan eikä kasvillisuusvyöhykkeiden mukaan.

    Tolopainen Tolopainen

    Valtioiden rajat ovat täysin tuulesta temmattuja. Tässä tapauksessa, jos Suomesta olisi metsät hakattu, kukaan ei kyselisi ötököiden perään. Kaikki lajit tuhoutuvat joskus ja uusia syntyy mekanismien kautta, joista emme ymmärrä vielä mitään. Maapallo on joskus ollut pinnaltaan vain sulaa laavaa eikä minkäänlaista elämää.

    Puuki

    Ötökkäekosysteemeilläkin on oma merkityksensä metsäluonnossa.  Jotkut ötökät saattaa pitää kurissa puiden pikkutuholaisia.  Samoin kuin jotkut pikkulintulajit isompia puun tuholaisia.

    Ainakin pihapiirissä huomannut sen, että linnunpönttöjen laittelu lopetti marjapensaiden kirvojen yms. tuhot käytännössä kokonaan.  Jokin eksosyteemijuttu siinä on ollut syynä koska ei ole tarvinnut ”myrkyttää” (joskus ennen  mäntysuopavettä käytin)  marjapensaita eikä mansikka maata enää vuosikausiin.

    Tolopainen Tolopainen

    Havumetsien suojelu johti Keski-Euroopassa laajoihin metsätuhoihin. Niin tulee käymään myös Etelä-Suomessa.

    Tomperi

    Tolopainen, ovatko nämä Keski-Euroopan metsätuhot voimakkaimmin niissä metsissä viljellen metsitettiin toisen maailmansodan jälkeen? Jalkaselta kysyisin koska en tuota asiaa tiedä, että mitkä ns harvinaistuneet lajit menestyvät avohakkuiden lahopuustossa?

    Rane

    ”Merkitsevää on siis myös lahopuun laatu ja jatkuvuus eikä vain määrä. ”

    Ehkäpä tulevaisuudessa metsänomistajan on esitettävä FSC-sertifioijille kuinka paljon mitäkin plaatua lahopuita löytyy hänen metsistään.Tämä luo uusia bisnesmahdollisuuksia erinäisille lahopuukartoitusfirmoille.Raivaussahat harvinaistuu ja luupit yleistyy metsissämme?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Timo Lehesvirta vastaa Tomperille.

    http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007741686.html

    Puuki

    Iso terve haapakin on  arvopuu jahka se on saatu sahattua ja kaupan hyllyyn myytäväksi : 60 x 200 mm 180 cm lankku kustantaa 105 € /kpl rautakaupassa.  Siitä voi laskea säästöpuuhaapojen taloudellista arvoa.      Haapahan on lahopuun ohella tärkeä monimuotopuu .    Lahopuulle ei löytyne  yhtä suurta arvoa myyntiartikkelina.

    Lahopökkelöitä kannattaakin jättää aukoille taimien juurille puun kasvua lisäämään.  Suojelee ne liialta ringon paistamiseltakin kuten esim.  viime kesänä oli tarpeen, kun laittaa etelän puolelle varjostamaan.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 298)